Nieuwsbrief:

Pers en nieuws overzicht

Nieuwsbericht
19-10-2017
BMW R 1200 RS ConnectedRide - BMW komt met prototype voor voertuig-naar-voertuig communicatieMotoroccasion.nl 19-10-2017: BMW Motorrad is voortdurend bezig met het ontwikkelen van systemen die bijdragen aan de veiligheid van het motorrijden. Op 12 oktober 2017 werd op de BMW CMC Conference 2017 bij BMW Welt in München een prototype getoond met een glimp richting de toekomst.

Het CMC (Connected Motorcycle Consortium www.cmc-info.net) werd in 2016 opgericht door BMW Motorrad, Honda en Yamaha. Dit om samen op te trekken met als doel het bevorderen van coöperatieve intelligente transportsystemen (C-ITS) voor motorfietsen, dus een standaard ontwikkelen die door alle fabrikanten kan worden gebruikt. 

De CMC houdt in het bijzonder rekening met de eisen die specifiek zijn voor de motorfiets. In de automobielindustrie is de ontwikkeling al behoorlijk dynamisch. Motoren horen ook bij deze ontwikkelingen te worden betrokken om zo optimale verkeersveiligheidssystemen te ontwikkelen. Denk daarbij aan Voertuig-naar-Voertuig communicatie, iets dat bij auto's verder coöperatief is doorontwikkelt dan bij motorfietsen. 

Naast de mogelijkheid tot intensieve dialoog, zal de CMC zich concentreren op het gezamenlijk uitvoeren van informatiemomenten, het verspreiden van informatiemateriaal en deelnemen aant evenementen in 2018 om de laatste ontwikkelingen op het gebied van veiligheidssystemen voor tweewielige voertuigen actief vorm te geven. Een voorproefje van wat er staat aan te komen werd gegeven op de CMC Conferentie 2017 door het BMW R 1200 RS ConnectedRide prototype en twee prototypes op basis van een Honda CRF 1000 L Africa Twin en een Yamaha Tracer 900 met een gemeenschappelijke cummunicatie-architectuur.

De volgende belangrijke datum in de CMC-kalender is het ITS World Congress van 29 oktober tot 2 november 2017 in Montreal, Canada. Dit is 's werelds grootste evenement gericht op intelligente transportsystemen en -diensten. Bij de round-table-talk op 1 november zal de CMC een diepgaande discussie voeren over de onderwerpen bet betrekking tot de aangesloten netwerken en V2V communicatie met experts uit de VS, Europa en Taiwan.

Klik hier voor alle BMW R 1200 RS motoren
Voor meer informatie over de CMC, ga naar www.cmc-info.net

Bron: Motoroccasion.nl

Een stukje historie: BMW in 1942 - In 1942 verplaatste BMW de productie van motorfietsen deels naar Eisenach, naar de Eisenacher Motoren Werke, die het al in 1928 had overgenomen. Hier werden in elk geval R 75 Wehrmachtsgespanne (18.440 stuks) en R 35’s geproduceerd. EMW produceerde ook deels de Zündapp KS 750 militaire zijspancombinaties. Eisenach kwam na de Tweede Wereldoorlog in de Sovjet-bezettingszone te liggen, waardoor de BMW auto- en motorfietsenproductie voortaan deels in de DDR plaats vond, maar nu onder de vlag van EMW. De BMW R 35 bleef in productie, en pas in 1950 werd het BMW logo vervangen door dat van EMW. Door de ervaringen opgedaan met de militaire zijspancombinaties kon EMW enkele prototypen ontwikkelen, waarvan tien productiemodellen werden gebouwd door AWO in Suhl. Na de oorlog kreeg West-Duitsland opnieuw beperkingen opgelegd. Waarschijnlijk was dat de oorzaak van de pogingen om zeer lichte motorfietsjes en scooters te gaan maken.
© 2000 - 2017 Motoroccasion