Nieuwsbrief:
Nieuwsbericht
04-11-2014
Aprilia presenteert RSV4 RR en Tuono V4 1100 op EICMA in Milaan

https://cdn.qonnex.nl/
RSV4 RR: nieuwe krachtbron met meer dan 200 pk inclusief RSV4 RF Limited Edition
Tuono V4 1100: nieuw 1.100cc V4-blok met 175 pk, vernieuwd chassis, doorontwikkeld APRC-systeem, telemetrie dankzij V4-MP platform en keuze uit RR- en Factory-trim

Aprilia, de kersverse World Superbike 2014-kampioen, heeft de EICMA in Milaan gekozen als podium voor de onthulling van de RSV4 RR en Tuono V4 1100. Naast ondermeer nieuwe V4-motoren met nog meer vermogen en vernieuwde chassis' krijgen de twee supersporters van Aprilia als primeur het V4-MP telemetrieplatform mee, dat via een app vanaf de smartphone te bedienen is.

Aprilia RSV 4 RF


Aprilia RSV4 RR
Met de RSV4 RR presenteert Aprilia de meest compromisloze supersport motorfiets ooit, en een motorfiets die qua prestaties en effectiviteit niet eerder zo nauw verwant was aan een raceversie. Ten opzichte van zijn voorganger is het vermogen van de RSV4 RR met 16 pk toegenomen tot meer dan 200 pk, en is het koppel bij alle toerentallen verder gestegen terwijl het V4-blok van de RR tegelijkertijd lichter werd. Andere opvallende noviteiten zijn een verder geoptimaliseerd zwaartepunt, de verstelbare positie van het motorblok en een swingarm die met 14mm groeide om de neiging tot wheelies vanwege het toegenomen vermogen verder te onderdrukken. Daarnaast is het Aprilia Performance Ride Control (APRC) systeem verder doorontwikkeld en is de RSV4 RR nu ook te voorzien van een V4-MP telemetriekit. Het V4-MP systeem is een zeer geavanceerde versie van het Aprilia Multimedia Platform waarmee de smartphone van de bestuurder via Bluetooth wordt gekoppeld aan de elektronica van de RSV4 RR en vervolgens aan het internet.
Ter gelegenheid van de introductie van de RSV4 RR, die qua uitrusting te vergelijken is met de voorgaande Factory-versie, lanceert Aprilia met de RSV4 RF tegelijkertijd ook een tot 500 exemplaren gelimiteerde uitvoering. Deze special edition is ondermeer voorzien van het Race Pack, met lichtgewicht aluminium velgen en een meer geavanceerde Öhlins ophanging.

Aprilia Tuono V4 1100
's Werelds beste naked supersporter is nog beter geworden met de introductie van de Tuono V4 1100 op de EICMA. Een onderscheidend element van de Tuono V4 1100 is een nieuwe, naar 1.077cc vergrote krachtbron met 175 pk en een maximumkoppel van 120 Newtonmeter, waarbij er bij medium-lage toerentallen nu meer koppel beschikbaar is voor smeuïge prestaties. Andere highlights van de Tuono V4 1100 zijn een vernieuwd chassis voor een nog betere handling, een verder verfijnd APRC-systeem, de beschikbaarheid van het V4-MP telemetriesysteem en nieuwe kleurstellingen. Aprilia introduceert de nieuwe supersport naked in twee onderscheidende uitvoeringen: de Tuono V4 1100 RR en de Tuono V4 1100 Factory, waarbij deze laatste extra is voorzien van features die rechtstreeks zijn afgeleid van de nieuwe RSV4 RF special edition.

Tuono V4 1100

Bron: Piaggio Group

www.piaggiogroup.com

Wist u dat: In de motortaal "Politiehelm" betekent: De politiehelm lijkt op de jethelm, maar laat de oren vrij. Amerikaanse en Franse motoragenten dragen dit type helm uit praktische overwegingen. Bij het controleren van weggebruikers hoeft dan niet elke keer de helm te worden afgezet. Als modieus artikel is de politiehelm in de jaren tachtig bij de berijders van custom-motorfietsen populair geworden.
© 2000 - 2024 Motoroccasion