Nieuwsbrief:
Nieuwsbericht
27-08-2015
Distinguished Gentleman s Ride 2015

https://cdn.qonnex.nl/Op zondag 27 september 2015 zullen ruim 30.000 motorrijders in 400 steden verspreid over de hele wereld gezamenlijk aandacht vragen voor prostaatkanker tijdens de vierde editie van de Distinguished Genleman s Ride. Chique geklede heren en dames bestijgen dan hun Café Racers, Bobbers of Scramblers en brengen een ode aan motorrijden, stijl, plezier en vriendschap met als doel geld op te halen voor deze vreselijke ziekte die wereldwijd ieder uur een slachtoffer maakt. 

distinghuised gentleman s ride

Triumph Motorcycles werkt samen met de organisatie en is er trots op een rol te mogen spelen bij het aanslingeren van de wereldwijde groei van dit fantastische initiatief. Afgelopen jaar werd mede dankzij deze samenwerking 1.5 miljoen dollar (US) opgehaald en is de populairiteit van het evenement aanzienlijk gestegen. Dit laatste is terug te zien aan het aantal steden waar in 2015 ritten zullen plaatsvinden. Waren dit er in 2014 nog 257, staat de teller voor dit jaar nu al op meer dan 400 steden waarvan 20 in de Benelux. De lat voor dit jaar ligt daarom ook een stuk hoger en is het doel gesteld om 3 miljoen dollar op te halen.

“Tell me more, sir! – Over de Distinguished Gentleman’s Ride 
Het concept van de Distinguished Gentleman’s Ride begon met een foto van Don Draper uit de televisieserie Mad Men. Dit beeld inspireerde Mark Hawwa als liefhebber van caféracers tot het organiseren van een ‘Suit-Ride’ door Perth (AUS), een motorrit in net pak dus. Dat idee sloeg enorm aan, om van die ene stad razendsnel uit te groeien tot een wereldwijd evenement. 
Tijdens de eerste editie van de Distiguished Gentleman’s Ride in 2012, dat in 145 steden plaatsvond, werd 277.000 dollar opgehaald voor onderzoek naar prostaatkanker. De keuze om juist dit doel te ondersteunen lag voor de hand daar het vooral mannen zijn die motorrijden. Hoewel bij de Distinguished Gentleman’s Ride de focus nog altijd op plezier ligt, wil de organsatie ook de stereotypen doorbreken die een groot deel van de samenleving associeert met mannen op motoren. 
Iedereen die zelf een rit wil organiseren of een rit wil bijwonen dient zicht te registreren via www.gentlemansride.com. Ook kan men hier een persoon of een team sponsoren of een donatie doen.  


Over Triumph 
Triumph Motorcycles werd in 1902 opgericht om zo in 2012 haar 110-jarig jubileum te kunnen vieren. Sinds meer dan twee decennia is Triumph Motorcycles in Groot Brittanië gevestigd in Hinckley. Hier worden de legendarische modellen geproduceerd die design, karakter, charisma en prestaties combineren. Met een productie van ongeveer 50.000 motorfietsen per jaar is Triumph de grootste Britse fabrikant van motorfietsen, met meer dan 750 dealers over de hele wereld.  

De basis van Triumph vormt toewijding aan de ontwikkeling van unieke motoren, die een mix van onderscheidend design, intuïtief motorrijden en prestaties bieden. De innovatie en technische passie die in de zestiger jaren de grondslag vormden van de iconische Bonneville vormde, zorgen heden ten dage voor een breed aanbod aan motorfietsen voor elk soort motorrijder. Denk daarbij aan de indrukwekkende 2300cc sterke Rocket III, de unieke Speed Triple of de TT-winnende Daytona 675 supersport.

Op dit moment werken er in de hele wereld zo’n 2000 mensen bij Triumph Motorcycles, met vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Amerika, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, Zweden, Benelux, Brazilië en India, met daarnaast nog een netwerk van onafhankelijke distributeurs. Triumph heeft productiefaciliteiten in Hinckley en Thailand, plus assemblagefaciliteiten voor de lokale markten van Brazilië en India.

Bron: Triumph Motorcycles

Wist u dat: In de motortaal "Shooting Star" betekent: Vallende ster, BSA A7 Shooting Star, 500 cc twin uit de jaren vijftig.
© 2000 - 2024 Motoroccasion