Nieuwsbrief:
Nieuwsbericht
19-11-2015
Ducati XDiavel

Ducati presenteerde acht nieuwe motoren op de EICMA in Milaan, waarvan er niet minder dan zeven compleet nieuw zijn, zoals de twee Ducati Scramblers ((Flat Track Pro en Sixty2 versies), de nieuwe Hypermotard 939, Hypermotard 939 SP en Hyperstrada 939 familie, de 959 Panigale, de Multistrada Pikes Peak, de Multistrada 1200 Enduro en de langverwachte XDiavel. De Monster 1200 R maakt deze reeks van nieuwe modellen compleet en werd afgelopen september tijdens de IAA 2015 in Frankfurt gepresenteerd.

Ducati Diavel

De XDiavel is nu al een van de onbetwiste sterren van de 73e editie van de EICMA geworden. Zelfs tijdens de eerste twee dagen die gereserveerd stonden voor de pers en mensen uit de motorwereld, werd de ‘black box’, de ruimte gewijd aan de XDiavel, overspoeld met mensen die stonden te popelen een blik op de nieuwe cruiser te werpen.

Ducati XDiavel

De XDiavel biedt zowel de ‘low speed excitement’ die ontstaan uit de typische cruiser kenmerken het relaxt rijden en de naar voren geplaatste voetsteunen, als de adrenaline die het sportieve rijden van een Ducati geeft. Hiervoor staat de X in XDiavel: een mix tussen twee oog schijnend verschillende motorwerelden, een prachtige combinatie waar beide werelden zonder compromissen worden bereikt.

5.000, 60 en 40. Drie getallen die het XDiavel concept samenvatten. 5.000 komt van het toerental waar het nieuwe, 156 pk sterke Ducati Testastretta DVT 1262 tweecilinder motorblok haar maximale koppel (128,5) bereikt wordt. 60 is het aantal verschillende ergonomische instellingen die de rijder kan doen. Als laatste 40, dit staat voor de maximale hellingshoek in graden uitgedrukt. De XDiavel is de eerste riem-aangedreven Ducati, een must in het cruiser segment.

Ducati XDiavel

De Bosch Inertial Measurement Unit (IMU), samen met Ducati Traction Control (DTC), Rijmodi, Bosch hellingshoek ABS, Cruise Control en het innovatieve Ducati Power Launch (DPL) systeem maken de XDiavel een technisch juweeltje die hoge prestaties en veiligheid biedt. Vanaf € 23.190,- is de motor van jou en voor de S versie van de XDiavel betaal je € 26.690,-. Excl. donkere of blonde accessoire.

Bron: Ducati North Europe

http://www.ducati.nl/bikes/diavel/x_diavel/index.do

Wist u dat: In de motortaal "Domiracer" betekent: Racemotorfiets gebaseerd op een Norton Dominator.
© 2000 - 2024 Motoroccasion