Nieuwsbrief:
Nieuwsbericht
09-06-2016
Onderhoudstips voor motoren tijdens de zomer

https://cdn.qonnex.nl/
Nu de zomer voor de deur staat is het natuurlijk heerlijk je tweedehands motor weer eens krachtig te laten ronken. Toeren over landweggetjes, prachtige locaties zoeken om te stoppen, en een fris briesje in je gezicht: de zomer brengt het allemaal nabij. Maar voor je aan zo een ontspannen dagtocht begint en naar je helm grijpt, is het verstandig om je motor eerst een goede onderhoudsbeurt te geven. Een paar goede tips om je hierbij te helpen zetten we in dit artikel voor je op een rijtje.

KETTING, BANDENSPANNING EN OLIEPEIL
Je ketting zou je eigenlijk, na elke 300 kilometer goed moeten smeren. Ook in de zomer, als is er minder regenval en meer zon, is dit essentieel. Controleer daarnaast voor je je motorhelm opzet ook je oliepeil en de bandenspanning nauwkeurig.

INJECTIE EN KLEPPENREINIGER
Gebruik hiernaast in de zomer altijd een injectie en kleppenreiniger. Dit zorgt ervoor dat je motor ook op warme dagen optimaal functioneert. De zomers worden steeds warmer en het is natuurlijk wel de bedoeling dat je lekker tijdens de warme zomerdagen erop uit kan!

BANDEN, VERLICHTING EN KOELVLOEISTOF
Maar hiernaast is het ook belangrijk dat je een scherpe blik werpt op het profiel van je banden. Controleer op kleine scheurtjes voor je de weg opgaat, en of het profiel nog voldoende zichtbaar is. Grip op de weg is in elk jaargetijde een belangrijk onderdeel van je veiligheid onderweg. Check ook je verlichting even, en de koelvloeistof.

HELM ONDERHOUD
Bij het schoonmaken van de helm is het belangrijk om niet alleen het vizier regelmatig schoon te maken maar ook rekening te houden met de binnen voering van de helm. Voor het schoonmaken van de helm kan helmreiniger of water worden gebruikt. Als er sprake is van hardnekkig vuil gebruik dan een helmreiniger. Gebruik nooit een schuurspons maar zachte borstel of een schone doek.

Is het niet mogelijk om de binnen voering uit de helm te verwijderen? Tegenwoordig zijn er ook speciale reinigers voor de binnen voering. Zo is je helm op en top schoon! Check regelmatig of je helm nog voldoet aan alle veiligheidseisen. Het advies is om na een ongeval altijd een nieuwe helm te kopen, neem bijvoorbeeld een kijkje bij de motorhelmen van Helmonline.nl. De belangrijkste tip die we jullie willen meegeven: doe regelmatig onderhoud aan de motor en bijbehorende accessoires. Op die manier is het niet alleen veel veiliger om op de motor te zitten, maar kan je langer genieten van de motor!


Bron: Helmonline.nl

www.helmonline.nl

Wist u dat: In de motortaal "Sportster" betekent: Sportieve motorfiets van Harley-Davidson. Het was een snelle v-twin 900CC kopklep blokmotor, die in 1957 werd geïntroduceerd. Deze motorfiets was lichter van gewicht dan de 1200cc-modellen en gemakkelijker te hanteren. Meer om mee te scheuren dan om mee te toeren. De Sportster heeft vele uitvoeringen gekend en wordt nog steeds gemaakt, niet alleen in de 900cc-versie, maar ook in de 1200cc-versie. In Nederland werd de Sportster nooit zo populair als de zware 1200cc- en 1350cc-modellen van Harley-Davidson.
© 2000 - 2024 Motoroccasion