Nieuwsbrief:
Nieuwsbericht
18-01-2017
Victory Motorcycles stopt

https://cdn.qonnex.nl/
Polaris Industries is gestopt met Victory Motorcycles na twee decennia van strijd met Harley-Davidson. Polaris blijft natuurlijk wel geld steken in Indian Motorcycles.

Indian is snel gegroeid in de afgelopen drie a vier jaar, en we zullen meer investeringen in het merk doen in de toekomst, aldus Steve Menneto, Polaris VP Motorcycles. Menneto vertelde dat 2012 het jaar was met de hoogste omzet voor Victory, ergens tussen de 10.000 en 15.000 eenheden. Maar, zo verklaarde hij, toen Indian debuteerde reageerde H-D agressief. De hele markt werd zeer concurrerend en heeft tot het einde van Victory geleid. Het geeft ons ook de mogelijkheid om nu versterkt aan de positionering van Indian te werken.


Een stukje historie: HONDA in 1952 - In 1952 Honda produceerde men de eerste "Cub" F-type, een halve paardekracht, 50cc, tweetakt motor dat in enorme aantallen werd geproduceerd. Je kon het blok los kopen om op je 'gewone' bromfiets te zetten maar ook compleet als de rood-witte 'Auto-Bai'. Binnen een jaar na de introductie verkocht men maar liefst 6500 stuks. Op dat moment bedroeg dat 70% van de Japanse gemotoriseerde tweewielermarkt.
© 2000 - 2024 Motoroccasion