Nieuwsbrief:

Pers en nieuws overzicht

Nieuwsbericht
13-07-2018
20e winnaar €1000,- Motoroccasion actie is bekend.

De gelukkige 20e prijswinnaar van €1000,- uit 26 verlotingen was sprakeloos. Melissa Kuster uit Zevenaar was echt even van haar stuk gebracht toen ze het goede nieuws te horen kreeg. Begrijpelijk!

Ze rijdt nu al een tijdje op haar 'Soes', een Suzuki GSX 750 F, en is op zoek naar wat anders. Het moet meer een cruiser worden, iets als de VZ 800 Marauder. De komende tijd gaat ze intensief shoppen op Motoroccasion.nl. We wensen haar veel plezier en hopen snel te vernemen waar de nieuwe motor gekocht gaat worden.

Van harte gefeliciteerd namens het Motoroccasion team!

Meedoern kan nog! Ga naar https://www.motoroccasion.nl/actievoorwaardenBron: Motoroccasion.nl

Wist u dat: In de motortaal "Bitza" betekent: Zelfbouwmotorfiets. Onder motorfietsliefhebbers zijn al­tijd enkelen te vinden die jarenlang bezig zijn met het reali­seren van een droom: het zelf construeren van een motorfiets, waarbij veel onderdelen zelf worden vervaardigd. Vaak begint een dergelijke zelfopgelegde missie bij bestaande motorfietsen. De bitzabouwer is meestal een technisch of werktuigbouw­kundig onderlegd persoon, die veel begrijpt van technische constructies en krachtoverbrenging. Vaak wordt een bitza op­getrokken rond een bestaand motorblok, waaromheen een frame wordt gekozen o f zelf vervaardigd. De huisvlijt kan zich in talloze details en accessoires verliezen: van zelfgeklopte ben­zinetanks tot gegoten polyester spatborden. Een hoogst enkele keer wordt ook het motorblok in eigen beheer vervaardigd. De vormgeving, stroomlijn en ergonomische proporties ko­men er bij bitza’s in de regel bekaaid vanaf. Soms is sprake van een monstrum op twee wielen, waarop de zelfbouwer niet­temin met zichtbare trots rondrijdt. In de ogen van de meer­derheid der motorliefhebbers zijn bitza-bouwers zonderlingen die een tot obsessie verworden ideaal hebben willen realiseren of eigenwijze amateurconstructeurs die het beter denken te weten dan merkenfabrikanten die al decennia lang bezig zijn met het maken van motorfietsen. Niettemin vormen bitza’s een vrolijke noot in de marge van het massale motorrijders- consumptisme. Bewondering wordt ook bij minder esthetisch ogende zelfbouwcreaties afgedwongen, vooral wanneer blijkt dat geld, tijd noch moeite zijn gespaard om enerzijds opnieuw het wiel uit te vinden en anderzijds op zich onverenigbare com­ponenten tot één geheel te integreren.
© 2000 - 2018 Motoroccasion