Nieuwsbrief:

Pers en nieuws overzicht

Nieuwsbericht
13-03-2017
Africa Twin bereikt nieuwe hoogten

Een jaar na de langverwachte en succesvolle terugkeer in de Honda motorfiets line-up heeft de Africa Twin nieuwe hoogten bereikt. Dit deed men door het record te breken voor de hoogst bereikte hoogte ooit door een tweecilinder motor.

Scène van dit record was s werelds hoogste actieve vulkaan, de Nevado Ojos del Salado - gelegen tussen Argentinië en Chili - waar een team van vijf rijders de Africa Twin tot een recordhoogte van 5965 meter boven de zeespiegel wisten te loodsen. Fabio Mossini, enduro kampioen uit Honda s Sud America Raceteam was de gelukkige die werd gekozen om de nieuwe mijlpaal te bereiken, alvorens hij werd gestopt door 2 meter sneeuw.


Na vijf dagen van acclimatiseren en het rijden op standaard Afrika Twins, speciaal uitgerust met een Termignoni uitlaat, aangepaste tandwielen, nieuwe Metzeler MC360TM banden en een scala aan originele Honda accessoires, kon het internationale team hun beklimming beginnen. De tocht werd gereden binnen 24 uur. Hun route nam ze - bij temperaturen tot min 5 graden Celsius - mee over gebroken asfalt, grind, modder, zand en tenslotte dunne bladen van ijs, bekend als - penitentes-. Een topprestatie voor deze sterke Enduromotor waar Honda terecht trots op is.
Bron: Honda

http://www.motoroccasion.nl/motoren/zoeken/honda-crf-1000-l-africa-twin-b18-t7068.html

Een stukje historie: BMW in 2004 - Het eerste model, de K 1200 S uit 2004, perste er al 167 pk uit en vestigde een werelduurrecord. De zeer sterk hellende cilinders zorgden dat het zwaartepunt laag kon blijven, maar er waren ook veel technieken uit de BMW Formule 1 motor overgenomen, waaronder de holle nokkenassen en het speciale smeersysteem. Er kwam een GT versie, maar ook een meer "streetfighter" achtig model, de K 1200 R, die zonder meer "ruig" te noemen was. Met deze nieuwe serie betrad BMW een strijdperk dat het in de jaren dertig verlaten had: de pk-race. In deze periode waren rembekrachtiging, Integral ABS, elektrisch instelbare veersystemen en tractiecontrole deels standaard, deels als optie leverbaar. Het BMW duolever verving op deze serie het telelever systeem.
© 2000 - 2017 Motoroccasion