Nieuwsbrief:

Pers en nieuws overzicht

Nieuwsbericht
19-10-2017
BMW R 1200 RS ConnectedRide - BMW komt met prototype voor voertuig-naar-voertuig communicatieVind Motoroccasion.nl leuk 


Motoroccasion.nl 19-10-2017: BMW Motorrad is voortdurend bezig met het ontwikkelen van systemen die bijdragen aan de veiligheid van het motorrijden. Op 12 oktober 2017 werd op de BMW CMC Conference 2017 bij BMW Welt in Munchen een prototype getoond met een glimp richting de toekomst. Het CMC (Connected Motorcycle Consortium www.cmc-info.net) werd in 2016 opgericht door BMW Motorrad, Honda en Yamaha. Dit om samen op te trekken met als doel het bevorderen van cooperatieve intelligente transportsystemen (C-ITS) voor motorfietsen, dus een standaard ontwikkelen die door alle fabrikanten kan worden gebruikt. De CMC houdt in het bijzonder rekening met de eisen die specifiek zijn voor de motorfiets.

In de automobielindustrie is de ontwikkeling al behoorlijk dynamisch. Motoren horen ook bij deze ontwikkelingen te worden betrokken om zo optimale verkeersveiligheidssystemen te ontwikkelen. Naast de mogelijkheid tot intensieve dialoog, zal de CMC zich concentreren op het gezamenlijk uitvoeren van informatiemomenten, het verspreiden van informatiemateriaal en deelnemen aant evenementen in 2018 om de laatste ontwikkelingen op het gebied van veiligheidssystemen voor tweewielige voertuigen actief vorm te geven.

Een voorproefje van wat er staat aan te komen werd gegeven op de CMC Conferentie 2017 door het BMW R 1200 RS ConnectedRide prototype en twee prototypes op basis van een Honda CRF 1000 L Africa Twin en een Yamaha Tracer 900 met een gemeenschappelijke cummunicatie-architectuur. De volgende belangrijke datum in de CMC-kalender is het ITS World Congress van 29 oktober tot 2 november 2017 in Montreal, Canada. Dit is s werelds grootste evenement gericht op intelligente transportsystemen en -diensten. Bij de round-table-talk op 1 november zal de CMC een diepgaande discussie voeren over de onderwerpen bet betrekking tot de aangesloten netwerken en V2V communicatie met experts uit de VS, Europa en Taiwan.

Klik hier voor alle BMW R 1200 RS motoren
Voor meer informatie over de CMC, ga naar www.cmc-info.net

Bron: Motoroccasion.nl

Wist u dat: In de motortaal "Dresser light show" betekent: Parade na zonsondergang van met overdadig veel lampjes opgetuigde dressers.
© 2000 - 2018 Motoroccasion