Nieuwsbrief:

Pers en nieuws overzicht

Nieuwsbericht
23-10-2017
Electrische motoren ook in het vizier bij defensieVind Motoroccasion.nl leuk 


Motoroccasion.nl - De Russische fabrikant Kalashnikov, bekend om de AK-47 mitrailleur en andere militaire en civiele wapens, heeft onlangs een elektrische motorfiets voor de Russische militaire- en politiediensten onthuld. De nieuwe motorfiets is verkrijgbaar in een off-road model voor het leger en een supermoto voor de stedelijke politie.

De Kalashnikov Group heeft aangekondigd dat 50 van deze politiemotorfietsen zullen worden gebruikt door de dienders tijdens het Wereldkampioenschap voetbal van 2018 in Rusland. Het politiemodel heeft volgens Kalashnikov een actieradius van ongeveer 93 kilometer. De motoren worden gebouwd door de Russische motorfietsfabrikant IZH, een dochteronderneming van Kalashnikov. Verder is er niet veel bekend over de technische specificaties van deze nieuwe motorfietsen.Stealth Dirtbikes voor Special Forces
De Verenigde Staten werken ook aan het bouwen van een elektrische motorfiets voor troepen. Elektrische motorfietsen hebben het voordeel dat ze o.a. minder lawaai maken en de positie niet verraden door rook en als warmtebron. Hierdoor zijn kleine groepen in staat snel toegang te krijgen tot afgelegen gebieden.

Logos Technologies is een van de bedrijven die een contract van DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) heeft gekregen om een elektrische motor voor het leger te ontwikkelen en te bouwen. De SilentHawk (https://en.wikipedia.org/wiki/SilentHawk), is gebaseerd op het ontwerp van de Alta Redshift MX elektrische dirtbike. Volgens Logos weegt het 175 kg en heeft het een bereik van 170 mijl. Het volgende prototype van de SilentHawk moet ook een afneembare multi-brandstofgenerator bevatten om troepen in staat te stellen de fietsen voor langere missies op te laden met behulp van een verscheidenheid aan brandstoffen, zoals benzine, JP-5, JP-8, Jet-A1 (vliegtuigbrandstoffen), propaan en AVGAS.

Elektrische dirtbikes hebben duidelijk een aantal voordelen. Ze zijn behendig, hebben goede off-road eigenschappen, het zijn bijna stille motoren, brandstofefficiënt en licht in gewicht. De Russische en Amerikaanse militairen hebben duidelijk interesse in de veelzijdige voertuigen. Of er plannen zijn bij de Nederlandse overheid is niet bekend. 
 

Bron: Motoroccasion.nl

Wist u dat: In de motortaal "PK" betekent: Paarde kracht. F.W H .Emons schrijft in 1907 in zijn boek De Motorfiets, dat het hanteren van de waarde paarde kracht is ontleend aan de wereld van bierbrouwers. James Watt, de uitvinder van de stoommachine zou zijn eerste stoommachine bijeen bierbrouwer hebben geïnstalleerd. Voordat hij daartoe overging wilde hij van de bierbrouwer weten hoeveel paarden voor een bepaalde arbeid binnen een zeker tijdsbestek nodig waren,teneinde de benodigde capaciteit van de stoommachine te berekenen. Het verhaal vermeldt dat één paard na acht uur continu aan de pomp te hebben gewerkt twee miljoen kilo water had opgepompt. Dat betekende dat 75 kilo water in één seconde één meter omhoog was gevoerd. Op basis van deze berekening van James Watt zouden wij aan onze wetenschappelijke PK zijn gekomen. Wereldwijd ontstond een drietal methoden om het aantal PKs dat een motorblok ontwikkelt te meten. Hierbij ligt het verschil niet in de toegepaste meetmethode, maar in de uitrustingstoestand van de motor. Bij DIN- PK (Deutsche Industrie Normen) blijven de op het motorblok gemonteerde appendages als dynamo, uitlaatsysteem en luchtfilter aanwezig. Bij SAE -PK (Society of Automotive Engineers, een Amerikaanse norm) worden al deze zaken verwijderd. Vandaar dat een SAE-PK-meting 10% hoger zal zijn dan een DIN-meting. Tenslotte bestaat de CUNA -PK (Commissione Unificazione Normalizzazione Autoveicoli), een Italiaanse norm, waarbij de PK-meting wordt voltrokken na verwijdering van luchtfilter en uitlaatdemper, maar met dynamo. Gemiddeld bevinden de cuna meetresultaten zich tussen SAE -PK en DIN -PK . In Nederland wordt met DIN -PK gewerkt.
© 2000 - 2019 Motoroccasion