Nieuwsbrief:

Pers en nieuws overzicht

Nieuwsbericht
23-10-2017
Electrische motoren ook in het vizier bij defensieVind Motoroccasion.nl leuk 


Motoroccasion.nl - De Russische fabrikant Kalashnikov, bekend om de AK-47 mitrailleur en andere militaire en civiele wapens, heeft onlangs een elektrische motorfiets voor de Russische militaire- en politiediensten onthuld. De nieuwe motorfiets is verkrijgbaar in een off-road model voor het leger en een supermoto voor de stedelijke politie.

De Kalashnikov Group heeft aangekondigd dat 50 van deze politiemotorfietsen zullen worden gebruikt door de dienders tijdens het Wereldkampioenschap voetbal van 2018 in Rusland. Het politiemodel heeft volgens Kalashnikov een actieradius van ongeveer 93 kilometer. De motoren worden gebouwd door de Russische motorfietsfabrikant IZH, een dochteronderneming van Kalashnikov. Verder is er niet veel bekend over de technische specificaties van deze nieuwe motorfietsen.Stealth Dirtbikes voor Special Forces
De Verenigde Staten werken ook aan het bouwen van een elektrische motorfiets voor troepen. Elektrische motorfietsen hebben het voordeel dat ze o.a. minder lawaai maken en de positie niet verraden door rook en als warmtebron. Hierdoor zijn kleine groepen in staat snel toegang te krijgen tot afgelegen gebieden.

Logos Technologies is een van de bedrijven die een contract van DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) heeft gekregen om een elektrische motor voor het leger te ontwikkelen en te bouwen. De SilentHawk (https://en.wikipedia.org/wiki/SilentHawk), is gebaseerd op het ontwerp van de Alta Redshift MX elektrische dirtbike. Volgens Logos weegt het 175 kg en heeft het een bereik van 170 mijl. Het volgende prototype van de SilentHawk moet ook een afneembare multi-brandstofgenerator bevatten om troepen in staat te stellen de fietsen voor langere missies op te laden met behulp van een verscheidenheid aan brandstoffen, zoals benzine, JP-5, JP-8, Jet-A1 (vliegtuigbrandstoffen), propaan en AVGAS.

Elektrische dirtbikes hebben duidelijk een aantal voordelen. Ze zijn behendig, hebben goede off-road eigenschappen, het zijn bijna stille motoren, brandstofefficiënt en licht in gewicht. De Russische en Amerikaanse militairen hebben duidelijk interesse in de veelzijdige voertuigen. Of er plannen zijn bij de Nederlandse overheid is niet bekend. 
 

Bron: Motoroccasion.nl

Wist u dat: In de motortaal "Dry sump" betekent: Smeersysteem voor het motorblok van een viertakt motorfiets waarvan de carterpan (sump) niet als opslagplaats voor de smeerolie wordt gebruikt (dry). Daarvoor wordt een aparte uitwendige olietank benut. Dit smeersysteem werkt gewoonlijk met twee oliepompen: één om de olie onder druk naar de te smeren delen in het motorblok te voeren, en een andere (retour)pomp om de olie naar de olietank terug te pompen.
© 2000 - 2018 Motoroccasion