Nieuwsbrief:

Pers en nieuws overzicht

Nieuwsbericht
10-10-2017
Elektrische motoren en scooters met name als oplossing van mobiliteit in stedelijke gebiedenVind Motoroccasion.nl leuk 


Motoroccasion - Elektrische motoren en scooters, 10-10-2017: Op 28 september 2017 vond in het Stanhope Hotel te Brussel de jaarlijkse meeting plaats van de International Motorcycle Federation met ditmaal het thema "Motorfietsen en scooters: een nieuwe boost voor elektrische mobiliteit?".

Het panel bestond onder andere uit vertegenwoordigers van het STORM Eindhoven Project, Scooty (e-scooter sharing platform), de Europese Commissie, Transport & Milieu en de FIM. Ze bespraken de uitdagingen en kansen die verband houden met de inzet van elektrische motorfietsen en scooters in Europa.

De heer Perlot, ACEM secretaris, liet weten: "Motorfietsen en bromfietsen voorzien van verbrandingsmotoren hebben al hoge brandstofefficiëntieniveaus en leveren een waardevolle bijdrage aan de duurzaamheid van de Europese vervoerssystemen. Tegelijkertijd brengen de fabrikanten van motorfietsen ook nieuwe elektrische modellen op de markt. Deze voertuigen kunnen optimaal gebruik maken van de mogelijkheden van mobiliteit met name in stedelijke gebieden: reizen in hoge-dichtheidszones, korte afstanden en met beperkte beschikbaarheid van parkeerplaatsen".

De heer Perlot benadrukte dat "motorfietsen en scooters altijd in aanmerking moeten komen voor de financiële en fiscale prikkels die zijn ontwikkeld voor elektrische transportmiddelen. Ook is verdere ondersteuning nodig voor de infrastructuur van laadstations in Europese steden. "

Zoek je electrische motor op: https://www.motoroccasion.nl

Achtergrond
De totale registratie van elektrische bromfietsen, motorfietsen en quadricycles tussen januari 2017 en juni 2017 in de EU bereikte de 13.089 eenheden. Dit is een stijging van 30,5% ten opzichte van dezelfde periode in 2016, toen 10.576 eenheden werden geregistreerd.

In de eerste zes maanden van 2017 werden 10.20 elektrische bromfietsen, 1.995 elektrische motorfietsen en 1.610 quadricycles geregistreerd in de EU.
De landen met het grootst aantal geregistreerde motorfietsen zijn: Frankrijk (615), Spanje (444) en Duitsland (325) en Oostenrijk (146). Het grootst aantal registraties van bromfietsen komt op naam van Frankrijk (3.116), dan Nederland (2.516), België (2.013) en Spanje (774). Voor meer marktgegevens over elektrische voertuigen kunt u terecht op: https://www.acem.eu/market-data. Voor meer info over FIA's evenement kunt u terecht op: https://www.fim-live.com/nl/article/fim-policy-debate-in-brussels.
 

#motoroccasion #electrischemotor #zeromotorcycles #motoren #motorrijden

Bron: Motoroccasion.nl

Een stukje historie: HARLEY-DAVIDSON in 1969 - Harley-Davidson wordt opgenomen in de AMF Holding (American Machine and Foundry Company).
© 2000 - 2019 Motoroccasion