Nieuwsbrief:

Pers en nieuws overzicht

Nieuwsbericht
11-06-2018
Ford denkt aan de veiligheid van motorrijdersVind Motoroccasion.nl leuk 


Filerijden, lane-splitting, white-lining... In het ene land mag het niet, een ander land gedoogd het. In sommige landen mag het wel, vaak onder wetgeving en voorschriften. Op zich is het ook prima te doen. We merken dat menig automobilist er prima rekening mee houdt en soms zelfs overdreven veel ruimte maakt. Waarop als bedankje een hand opsteken het minste is dat je kunt doen, mits de situatie dat toelaat natuurlijk. 

De automobielindustrie reageert
De automobielindustrie weet dat de bestuurders van auto's soms indutten, rommelen in dashboardkastjes, op smartphones kijken en wie weet waar ze nog meer door afgeleid kunnen worden. Als reactie op dat feit heeft Bosch nog niet zo lang geleden een motor-naar-auto communicatietechnologie onthuld die volgens het bedrijf bijna een derde van alle motorongelukken zou moeten kunnen voorkomen. De bijkomende uitdaging is dat alle motoren en auto's daarmee moeten worden toegerust, en dat is nogal een klus.

Ford heeft patent aangevraagd voor de bescherming van motorrijders
Ford heeft een beter idee bedacht, althans wat betreft het verband tussen rijstrookafhankelijkheid en rijveiligheid. De autofabrikant heeft een patent ontvangen voor een systeem dat bestaande camera's en andere sensoren gebruikt om rijstrookscheidende motorrijders te detecteren en zelfs in te grijpen om een ​​botsing te voorkomen. In het patent wordt gepleit voor het gebruik van camera's aan de achterkant die bij de hulpfuncties van een voertuig zouden aansluiten, zoals een dodehoekdetectie. Het systeem zal dan waarschuwen en automatisch remmen. Er wordt er zelfs nagedacht om een uitwijkbeweging te laten maken wanneer een motorfiets in de buurt van de auto tussen de file door rijdt.
 
Waarschijnlijk zullen er nog wat jaren overheen gaan en vele studies volgen. Toch is het niet ontdenkbaar, sterker nog, het zal er vast ooit komen. Door Ford zelf of wellicht in het gehele vervoersnetwerk. Een beveiligingssysteem dat rekening houdt met elk element in het netwerk. Of het motorrijden er leuker van wordt? Voorlopig doen we het gewoon nog 'old-school'. Met beleid, vriendelijkheid en heel veel vrijheid.

Bron: Motoroccasion.nl

Een stukje historie: TRIUMPH in 1977 - Na een jarenlang getouwtrek in 1977 om de rechten van Triumph motoren worden deze verkocht aan de Meriden Cooperative door NVT (Norton Villiers Triumph). NVT is bankroet. De gelimiteerde oplage Silver Jubilee T140J is geproduceerd ter gelegenheid van Koningin Elizabeth's 25 jaren op de troon. De Silver Jubilee is een T140 Bonnie waarvan er 1000 naar de UK, 1000 naar de US en ongeveer 400 gereed gemaakt worden voor export.
© 2000 - 2018 Motoroccasion