Nieuwsbrief:

Pers en nieuws overzicht

Nieuwsbericht
08-11-2017
Honda CB4 'Interceptor' concept: een futuristische dimensie op de EICMAVind Motoroccasion.nl leuk 


Motoroccasion.nl - 08 november 2017: De Honda stand op EICMA 2017 zal opnieuw een Design Studio bevatten met showdesign van het ontwerpteam van Honda's R & D-afdeling in Rome.

Het conceptmodel van dit jaar is de CB4 'Interceptor' - het resultaat van doorlopend onderzoek rond het designthema 'Neo Sports Café' dat voor het eerst zijn vruchten afwierp in het 'CB4 Concept' dat op EICMA in 2015 werd getoond. Het nieuwe conceptmodel voegt een suggestieve 'Sport Endurance' toe.
Het kleurenschema is "total black", een combinatie van elegantie en sportiviteit terwijl er ruimte is voor een futuristische technologie die is geïntegreerd in de vloeiende designlijnen. De voorkant van de fiets is voorzien van een ventilator die wordt gebruikt om de kinetische energie van de motorfiets om te zetten naar stroom voor het touch-screen op de tank. Het scherm biedt constant connectiviteit, zodat de motorrijder de weg kan volgen via digitale kaarten, noodoproepen kan maken of eenvoudig apparaten kan verbinden.
 

Bron: Motoroccasion.nl

Een stukje historie: YAMAHA in 1954 - In dit jaar produceert Yamaha haar eerste motorfiets. Dit model noemt men de YA 1. In het eerste jaar worden er 125 van verkocht. Dit resulteert in de oprichting van Yamaha Motor Co., Ltd. Genichi Kawakami werd daarbij aangesteld als Yamaha Motor's eerste directeur. "Wanneer je iets maakt, maak het de beste dat er is." Met deze woorden als motto lanceerde het ontwikkelingsteam met al hun energie het eerste prototype. Deze werd tien maanden later, in augustus 1954, als eerste model gepresenteerd. De Yamaha YA-1 was een motor dat werd aangedreven door een luchtgekoelde tweetakt ééncilinder 125cc motorblok. Eenmaal af-fabriek werd het onderworpen aan een 10.000 km endurance test om de kwaliteit op de proef te stellen. En slaagde met glans.
© 2000 - 2018 Motoroccasion