Nieuwsbrief:
Nieuwsbericht
15-08-2019
HUSQVARNA viert het 100e wereldkampioenschap!



Vanaf de allereerste overwinning in 1960 door Bill Nilsson in de 500 cc Motocross tot aan de 125 cc wereldtitel door MattiaGuadagnini in 2019 is een reeks wereldsuccessen neergezet met niet minder dan 100 titels tot gevolg. Ze behaalden dit resultaat met 58 rijders en 42 merktitels in zes verschillende motorfietsdisciplines.

Mattia Guadagnini behaalde voor Husqvarna Motorcycles de 100e wereldtitel als topman van het FIM 125cc Junior Motocross Wereldkampioenschap 2019. Een groot aantal bekendere endurorijders hebben voor Husqvarna Motorcycles geracet met de Tsjechische rijder Otakar Kotraba die voor het merk de FIM 400cc Enduro Wereldkampioenstitel in 1990 veiligstelde. De Zweedse ster Anders Eriksson verdiende het ongelooflijke aantal van zes titels voor het merk, terwijl Husqvarna Motorcycles in 2006 maar liefst zes coureurs - en merktitels behaalde in één seizoen. De uitbreiding naar nieuwe racedisciplines heeft Husqvarna Motorcycles geen windeieren gelegd. De Amerikaan Colton Haaker heeft drie FIM SuperEnduro Wereldkampioenschappen opgeëist en de Chileense Pablo Quintanilla won het eerste FIM Cross-Country Rallys Wereldkampioenschap voor het merk. In de Verenigde Staten reed Jason Anderson zijn FC 450 naar het AMA 450cc Supercross Championship in 2018.

Een prachtig resultaat. 

Je droomHUSQVARNA nog niet gevonden? De beste koop doe je via www.motoroccasion.nl

#Husqvarna #congratulations #100wereldtitels #motoroccasion

Bron: Motoroccasion.nl

Wist u dat: In de motortaal "Megaton" betekent: Megafoonuitlaat die is voorzien van een kort toelopend conusvormig eindstuk zoals dat ook gebruikt wordt om een trompet een knijperige toon te laten voortbrengen. Bij het terugschroeven van het gas ontstaat een klokkend geluid.
© 2000 - 2024 Motoroccasion