Nieuwsbrief:

Pers en nieuws overzicht

Nieuwsbericht
07-11-2017
Nieuwe CB1000R en Africa Twin 'Adventure Sports' op EICMAVind Motoroccasion.nl leuk 


Motoroccasion.nl - 07 november 2017: Honda onthulde vandaag zijn volledige Europese line-up voor 2018 aan de vooravond van de EICMA-show in Milaan, met de introductie van vijf nieuwe en twee uitgebreid geüpgrade modellen, naast conceptversies van twee Honda-legendes. De nieuwe line-up omvat het volledige Honda-gamma, van een nieuwe 125cc-machine op instapniveau tot de 2018 GL1800 Gold Wing.
CB1000R, CB300R en CB125R
De CB1000R is de grootste van een drietal nieuwe Naked Bikes, ontwikkeld onder een designthema: 'Neo Sports Café'. Hoewel elk onderdeel is gekozen met het esthetische effect in het achterhoofd, mist de CB1000R niets qua prestaties en specificaties: een gewichtsvermindering van 12 kg en 15 kW meer in vergelijking met de vorige generatie CB1000R betekent een verbetering van de verhouding tussen vermogen en gewicht van 20%. De CB1000R heeft het Honda Selectable Torque Control aan boord en kent meerdere rijmodi.
Het designthema wordt ook doorgetrokken in de CB300R en CB125R. Deze zijn beide gebouwd om er veel plezier mee te maken. Vergis je niet; ze zijn ook uitgerust met 41 mm USD-vorken met hoge specificaties, regelbare achterwielophanging met voorspanning, radiaal gemonteerde 4-zuigerremklauwen vooraan en diverse andere functies die je meestal alleen op veel grotere machines aantreft, zoals een LCD-instrumentendisplay, LED-verlichting en een op IMU gebaseerd ABS-systeem.
Opgewaardeerde Africa Twin krijgt nieuw 'Adventure Sports' stalmaatje
De nieuwe 'Adventure Sports'-versie van de CRF1000L Africa Twin markeert de 30e verjaardag van de eerste verkoop in Europa van dit model. Het heeft hetzelfde tricolor-kleurenpalet als het origineel maar in dertig jaar is er veel veranderd door alle allroad ervaringen en avonturen die er met de Africa Twin zijn beleeft. Het heeft een 5,4 liter grotere brandstoftank dan de CRF1000L Africa Twin zelf, plus langere veerweg, hogere rijpositie en bodemvrijheid, verwarmde handgrepen, extra grote skidplate, een verlengde kuip en een cowl bar. Natuurlijk ontbreken ook de uitgebreide updates niet waaronder het Throttle By Wire-motormanagement met vier rijmodi, het uitgebreide Honda Selectable Torque Control en een herziene inlaat en uitlaat voor een sterker mid-rangebereik.
De X-ADV is helemaal klaar voor off-road actie
Deze Honda heeft de markt in 2017 stormenderhand veroverd en in de eerste 8 maanden zijn er bijna 10.000 exemplaren van verkocht. Honda's 'motor SUV' - die het gemak heeft van een scooter en de dynamiek van een avontuurlijke motorfiets - is  voor 2018 uitgerust met meer offroad-mogelijkheden. De toevoeging van een multi-level Honda Selectable Torque Control en de 'G'-schakelaar voor directer schakelen bieden een breder prestatiegebied voor wanneer het asfalt eindigt en de paden beginnen. Een nieuwe 35kW-versie maakt de X-ADV ook beschikbaar voor houders van een A2-licentie.

#honda #motoroccasion # motorentekoop #motorrijden


Bron: Motoroccasion.nl

Wist u dat: In de motortaal "Mousetrap" betekent: Hefboommechaniek dat door Harley-Davidson in de periode 19521967 werd gebruikt bij de introductie van de handkoppeling en voetschakeling op de zware 1200CC modellen. De fabrieksaanduiding was clutch booster. Omdat het koppelingsmechanisme was ontworpen voor voetkoppeling en ongewijzigd bleef, bleek handbediening te zwaar, waarbij een sterke hulpveer en een kantelmechanisme uitkomst boden. De bijnaam mousetrap voor dit mechaniek werd ontleend aan het risico dat bij demontage bestond. Menig sleutelaar blesseerde de toppen van zijn vingers door niet te anticiperen op het omklappen van het mechaniek, wanneer het stangetje van de koppelingshevel werd verwijderd, waarmee de verankering van het mechaniek verdween. Overigens kan om dit probleem te elimineren een mousetrap eliminator worden gekocht, een hulpstuk dat het kantelmechaniek vastzet.
© 2000 - 2019 Motoroccasion