Nieuwsbrief:

Pers en nieuws overzicht

Nieuwsbericht
16-03-2017
Omzet en verkopen van de Ducati Group blijven groeien

Borgo Panigale, Bologna / Ingolstadt 15 maart 2017 – 2016 was wederom een positief jaar voor de Ducati Group: De motorfabrikant leverde 55.541 motoren af aan klanten over de hele wereld. Voor het zevende jaar op rij steeg het aantal verkopen. (+1.2%; 642 motoren meer dan in 2015). De totale omzet van de Ducati Group steeg tot een totaal van 731 miljoen euro, dit is een stijging van 4,1% vergeleken met 2015 (702 miljoen euro). Aan het einde van het fiscale jaar 2016, heeft Ducati ook bijgedragen aan het bedrijfsresultaat van 51 miljoen euro (2015: 54 miljoen euro) van de Audi Group en een operationele marge van 7%.

Ducati

De jaarlijkse persconferentie, die werd gehouden op het hoofdkantoor van AUDI AG in Ingolstadt, waar Ducati een deel van uitmaakt, presenteerde de financiële gegevens van de Audi Group over het fiscale jaar van 2016.

“Het continu ontwikkelen en evolueren van onze modellen, zowel kwalitatief als technologisch, de constante ontwikkeling van ons dealernetwerk en efficiënte investeringen in onze producten, kwaliteit en de klanten, hebben het bedrijf de mogelijkheid gegeven om te blijven groeien” zei Claudio Domenicali, CEO van Ducati Motor Holding. “Dit stelt ons in de mogelijkheid om met een optimistische blik naar de toekomst te kijken, wetende dat we in de juiste richting gaan.”.

“Ducati zet haar verdienstelijke groeiende trend voort,” sprak André Stoffels, Financieel Directeur bij Ducati Motor Holding. “Tijdens 2016 hebben wij onze positieve resultaten verder versterkt ten opzichte van de voorgaande jaren. Het bedrijf blijft voortdurend investeren in nieuwe technologieën en producten. Om deze redenen, hebben wij de mogelijkheid om een constante groei te kunnen bewerkstelligen op zowel omzet en winst.”

De Europese markten hebben een significante bijdrage geleverd aan het behaalde resultaat. In Italië steeg het aantal verkopen met 20% procent, maar ook in Spanje steeg het met 38% Het aantal motoren dat in Duitsland geleverd werd, steeg met 8% ten opzichte van vorig jaar.

De Verenigde Staten is wederom Ducati’s grootste afzetmarkt. Een totaal aantal van 8.787 motoren werden afgeleverd aan klanten. Ten opzichte van vorig jaar, namen ook de verkopen toe in Brazilië met 36%, in Argentinië met 215% en verdubbelde het aantal verkopen in China met 120%. 

Voor het jaar 2017 zijn er zeven nieuwe modellen gepresenteerd: De 1299 Superleggera, de Ducati SuperSport, de Multistrada 950, Monster 797 en twee nieuwe versies van de Ducati Scrambler. De Scrambler Café Racer en Scrambler Desert Sled.

Vandaag de dag heeft Ducati wereldwijd 1.558 werknemers, waar het in 2012  nog 1.197 werknemers had. Een stijging van 30% in het aantal werknemers over de laatste vier jaar. Het netwerk van de motorfabrikant uit Bologna bestaat uit 780 dealers in meer dan 90 verschillende landen.

 

Een stukje historie: BMW in 1939 - In 1939 kocht het Russische leger via Zweedse tussenpersonen vijf R 71 zijspancombinaties, waarmee de basis werd gelegd voor de Russische Ural en de Oekraïense Dnepr-motorfietsen. De productie van motorfietsen viel vrijwel stil om plaats te maken voor de productie van vliegtuigmotoren. De ontwikkeling van nieuwe modellen (met uitzondering van militaire toepassingen) kwam in heel Europa vrijwel stil te liggen. Daarop was BMW geen uitzondering.
© 2000 - 2019 Motoroccasion