Nieuwsbrief:

Pers en nieuws overzicht

Nieuwsbericht
05-03-2018
Op kosten van Yamaha naar SchotlandVind Motoroccasion.nl leuk 


Horizon Motor Reizen organiseert voor Yamaha Motor Nederland  een geheel verzorgde vierdaagse reis onder de naam Schotland Super Ténéré Special bij aanschaf van een nieuwe XT1200ZE Super Ténéré Explorer of een nieuwe XT1200ZE Super Ténéré Raid Edition.

Actievoorwaarden:

  • Alleen geldig bij aanschaf van een nieuwe XT1200ZE Super Ténéré Explorer of een nieuwe XT1200ZE Super Ténéré Raid Edition.
  • De actie is geldig van 1 maart 2018 tot en met 31 mei 2018; Let op, er is een beperkte beschikbaarheid.

Zoek hier je droom Yamaha Super Ténéré

Klik hier voor meer informatie over de reis naar Schotland


#yamaha #tenere #motoroccasion #motoren

Bron: Motoroccasion.nl

Wist u dat: In de motortaal "Suicide clutch" betekent: Voetkoppeling, met de linkervoet bediend, uitgevoerd op met name Amerikaanse motorfietsen als Indian, Harley-Davidson, Henderson, Ace en Exelcior. De term raakte in zwang toen in de jaren veertig handkoppeling wereldwijd de standaard werd voor moderne motorfietsen. Toen aan het einde van de jaren zestig in de VS een zelfbouwrage losbarstte, waarbij als basis werd uitgegaan van een zware Harley-Davidson of Indian, kozen veel chopper-bouwers en customizers voor handkoppeling en footshift. Een bepaalde subtrend, veroorzaakt door de film Easy Rider, was het handhaven van het voetkoppelingspedaal - teruggebracht tot een vaak onergonomisch pedaaltje dat achteroverliggend op de chopper nauwelijks nog met de voet te bedienen was. Zo wilde het nog wel eens gebeuren dat stilstaand met ingeschakelde versnelling en ingetrapt voetkoppelingspedaal door de trillingen van het stationair stampende motorblok het pedaal vanzelf terugklapte naar de gekoppelde positie. De motor kon zo zichzelf als een raket lanceren op het moment dat bijvoorbeeld bij een kruispunt werd gewacht op een aanstormende Greyhoundbus, waardoor motorfiets met berijder onder de voorbij walsende Greyhound belandde. Een dergelijk fataal incident wekte voor omstanders en zeker voor de chauffeur van de Greyhoundbus de indruk dat een motorrijder moedwillig een einde aan zijn leven had willen maken. De werkelijke oorzaak moge nu bekend zijn. zie Jockey shift.
© 2000 - 2019 Motoroccasion