Nieuwsbrief:

Pers en nieuws overzicht

Nieuwsbericht
29-09-2017
Verplaatsing nader onderzoeken rijvaardigheid naar CBR-examencentra

Het CBR brengt alle nader onderzoeken rijvaardigheid per 1 januari 2018 onder bij de eigen examencentra. Hierbij gaat het om de speciale examens voor wie vier keer binnen vijf jaar zakt voor het praktijkexamen in een bepaalde rijbewijscategorie. Net als bij alle overige examens start een dag met nader onderzoeken rijvaardigheid vanaf volgend jaar om 08.00 uur, een half uur vroeger dan nu.

Op dit moment worden de meeste nader onderzoeken rijvaardigheid afgenomen vanaf externe locaties zoals hotels. Dit betreft de categorieën auto, auto met aanhangwagen en motor. De nader onderzoeken rijvaardigheid voor bromfiets vinden al plaats vanuit de CBR-examencentra. Voor vrachtwagen, bus en T-rijbewijs blijven de locaties voor nader onderzoeken rijvaardigheid ongewijzigd.

Door de voorgenomen verhuizing van de nader onderzoeken rijvaardigheid naar de 53 CBR-examencentra worden de klanten beter bediend vanuit een professionele omgeving. Zij kunnen dan terecht in het bekende gebied waar zij ook hun gewone rijexamens hebben gedaan. Daarnaast ontstaat de mogelijkheid om nader onderzoeken rijvaardigheid meer verspreid door de week aan te bieden.

Vorderingsonderzoeken
Met de nader onderzoeken rijvaardigheid verhuizen ook de zogeheten vorderingsonderzoeken naar de CBR-examencentra. Deze onderzoeken worden gehouden bij bestuurders die door de politie zijn aangemeld bij het CBR. Dat gebeurt bij twijfel over de rijvaardigheid na een ongeluk of zware overtreding.

Bron: Motoroccasion.nl

Wist u dat: In de motortaal "Horseshoe tank" betekent: Olietank van de Harley-Davidson 1000cc, 1200CC en 1350CC modellen uit de periode 1936-1964. Van bovenaf ziet de tank eruit als een hoefijzer (horseshoe). De tank is in deze vorm rond de accu gemodelleerd. Een nadeel van deze opstelling van de accu, omgeven door een hete olietank, is dat de accuvloeistof sneller verdampt dan een accu die in de rijwind staat opgesteld. Het accuvloeistofniveau moet vaker worden gecontroleerd. Harley-Davidson heeft in de jaren tachtig uit oogpunt van retrostyling de horsehoe tank weer van stal gehaald.
© 2000 - 2019 Motoroccasion