Nieuwsbrief:

Pers en nieuws overzicht

Nieuwsbericht
29-07-2019
2020 YZF-R1MDe YZF-R1M is de ultieme Yamaha Supersport motorfiets die een reputatie heeft opgebouwd als een van de meest geavanceerde en capabele wegracemotoren. Bovendien wordt de YZF-R1M gezien als de ultieme machine voor de enthousiaste motorrijder.

Dankzij de geavanceerde elektronische regeltechnologie en het agressief uitziende - op de M1 geïnspireerde - kuipwerk, biedt deze exclusieve wegracer elke motorrijder de mogelijkheid om optimaal te kunnen genieten van de prestaties van een af-fabriek Superbike motorfiets Dankzij de zeer geavanceerde CCU en Öhlins Electronic Racing Suspension (ERS) kunnen motorrijders en coureurs bovendien de motor en het chassis optimaal instellen, zonder dat ze daarvoor een dure en zeer specialistische uitrusting nodig hebben. Dit geeft een groter aantal rijders de kans hun volledige potentieel te benutten en te genieten van een van de mooiste extreme sporten die ooit is bedacht!

Naast alle wijzigingen aan de YZF-R1, die in het vorige hoofdstuk zijn beschreven, profiteert de 2020 YZF-R1M van een reeks exclusieve upgrades.

Nieuw Öhlins ERS NPX veersysteem
De YZF-R1M maakt gebruik van het nieuwste generatie Öhlins Electronic Racing Suspension (ERS) veersysteem, dat het hoogste aanpassingsniveau biedt voor ultieme controle in combinatie met racewinnende prestaties.

Het 2020 model profiteert van het nieuwste Öhlins ERS NPX veersysteem. Deze is voorzien van een kleine, geïntegreerde gascilinder. Door 0,6 Mpa interne druk uit te oefenen, vermindert het de vorming van luchtbellen in de voorvorkolie. Dit wordt veroorzaakt door een negatieve druk, die optreedt bij de uitgaande demping. Het nieuwe Öhlins ERS NPX veersysteem zorgt voor een extreem constante demping, meer feedback, een grotere wendbaarheid en snellere rondetijden. Ter aanvulling op de verbeterde prestaties van de nieuwe Öhlins ERS NPX upside-down voorvork, profiteert de elektronische Öhlins achtervering van een gewijzigde veervoorspanning.

Nieuw lichtgewicht carbon kuipwerk achter
Nieuw en exclusief voor 2020 is een lichtgewicht carbon zitje, dat perfect past bij de nieuwe carbon kuip en het voorspatbord in M1-stijl. Het gebruik van een ultralicht kuipwerk benadrukt de exclusiviteit van de YZF-R1M.

Voorzien van een uniek productienummer
De YZF-R1M is ongetwijfeld het meest exclusieve Supersport model van Yamaha. Om de trots van het eigendom van deze motorfiets te benadrukken, geeft Yamaha elke machine een eigen nummer bij het verlaten van de productielijn.

YZF-R1M apps: Een virtuele Yamaha pit crew!
Yamaha heeft een aantal apps ontwikkeld voor de YZF-R1M waarmee elke rijder volledig toegang heeft tot de geavanceerde technologie waar een fabrieksteam ook over beschikt. De intuïtieve software maakt deze apps gebruiksvriendelijk en eenvoudig te bedienen. Dankzij de mogelijkheid om de geavanceerde elektronische rijdersinstellingen van de YZF-R1M direct aan te passen, zijn deze apps vergelijkbaar met een persoonlijke Yamaha pit crew.

YRC Setting app
Met de YRC Setting app kunnen YZF-R1M gebruikers hun eigen persoonlijke rijmodi creëren door de zeven elektronische regelsystemen naar eigen inzicht aan te passen. Rijders van alle niveaus kunnen voor elke modus het gewenste ondersteuningsniveau kiezen en in sommige gevallen is het zelfs mogelijk om bepaalde elektronische regelfuncties uit te schakelen. Het systeem is snel en eenvoudig in gebruik en biedt gebruikers de mogelijkheid hun motorfiets zo nauwkeurig af te stellen, zodat deze zich gedraagt op een manier die past bij hun persoonlijke voorkeuren en rijomstandigheden.

Y-TRAC app
Y-TRAC is de app van Yamaha voor telemetrieregistratie en -analyse, waarmee gebruikers toegang hebben tot de CCU van de YZF-R1M en een scala aan gegevens naar een mobiel apparaat kunnen downloaden. Met Y-TRAC is het mogelijk om logbestanden in 'real time' te bekijken en af te spelen op een Google Maps® afbeelding van een circuit en zo alles te analyseren en te vergelijken - van het motortoerental en de hellingshoek tot de acceleratie-G-krachten - en te zien wanneer verschillende elektronische rijdersfuncties zijn geactiveerd.Nieuwe kenmerken YZF-R1M
 • Zeer geavanceerd Öhlins ERS NPX veersysteem
 • Lichtgewicht carbon kuipwerk achter
 • Agressief uitziende nieuwe carbon kuipdelen in M1-stijl
 • Voorzien van een uniek productienummer
 • Geoptimalisserde Y-TRAC en YRC app
 • Volledig geïntegreerd kuipwerk, hierdoor een betere eenheid van rijder met machine
 • Aerodynamische efficiëntie met meer dan 5% verhoogd
 • Versterkt gevoel van kwaliteit en M1 DNA
 • 2-mode Brake Control (BC) bochten ABS
 • 3-mode Engine Brake Management (EBM)
 • Geoptimaliseerd Launch Control Systeem (LCS)
 • APSG ride-by-wire gasklep
 • Verbeterde verbrandingsefficiëntie en prestaties bij hoge toerentallen
 • Verbeterde remprestaties
 • Nieuwe instellingen voor de stuurdemper
 • Bridgestone Battlax RS11 banden
 • TFT instrumentenpaneel met BC en EBM indicatoren
 • Motor conform Euro 5 voorschriften
 • Hoofdkenmerken van de YZF-R1M
 • Ultramodern Öhlins Electronic Racing Suspension NPX veersysteem
 • Exclusief ontwerp met carbon en gepolijste componenten
 • Carbon voorspatbord
 • Communication Control Unit (CCU) met draadloze remappingfuncties
 • 998cc, 200 pk, viercilinder crossplane 'CP4' motor
 • 6-assige IMU met Gyro/G-sensoren voor 3D-bewegingsgegevens
 • Modi voor vermogensafgifte (PWR)
 • Quick Shift Systeem (QSS) - Up & Down
 • Hellingshoekgevoelige Traction Control Systeem (TCS) en Slide Control Systeem (SCS)
 • Wheelie Control (LIF) en geoptimaliseerd Launch Control Systeem (LCS)
 • Aluminium Deltabox chassis met korte wielbasis
 • Opwaarts gerichte swingarm
 • Magnesium subframe
 • Exclusieve toegang tot de Europese Yamaha Riding Experience (YRE) evenementen
Kleur
Silver Blu Carbon - BWM2/Carbon

2020 YZF-R1M reserveringssysteem
Yamaha zal speciaal voor de YZF-R1M een online reserveringssysteem openstellen. Het online reserveringssysteem gaat live op donderdag 25 juli 2019. Hiermee kunnen klanten hun machine reserveren en de Yamaha-dealer van hun voorkeur kiezen. Volledige informatie wordt later in de maand juli bekendgemaakt. Voor meer informatie en de adviesverkoopprijs kunt u contact opnemen met de lokale Yamaha importeur in uw land.

Yamaha Racing Experience
In 2020 vindt de exclusieve Yamaha Racing Experience (YRE) plaats op diverse geselecteerde Europese racecircuits, waar eigenaren van de 2020 YZF-R1M technische ondersteuning en advies krijgen over gepersonaliseerde instellingen en enkele officiële rijders van Yamaha kunnen ontmoeten.

Originele accessoires van Yamaha
Yamaha biedt een breed scala aan Genuine Accessories ontworpen voor de YZF-R1M en YZF-R1, inclusief prachtig vervaardigde aluminium billet componenten, prestatie-verhogende componenten, slip-on uitlaatdempers, onderhoudsproducten en exclusieve pasklare accessoires waarmee iedere rijder zijn motorfiets naar eigen inzicht kan personaliseren.

Rijders die op zoek zijn naar nog meer exclusiviteit en minder gewicht, kunnen het Akrapovic uitlaatsysteem monteren. Een uitlaatsysteem dat speciaal is ontwikkeld voor de nieuwste YZF-R1M en YZF-R1. Dit titanium uitlaatsysteem is van hoge kwaliteit en biedt een agressievere klank, en is daarom een must voor prestatiegerichte rijder. Bovendien voldoet het systeem volledig aan de Euro 5 voorschriften. Er is ook een speciaal Akrapovic uitlaatsysteem voor gebruik op een afgesloten circuit, een uitlaatsysteem dat uitsluitend ontworpen is voor de rijder die het volledige potentieel van zijn nieuwe motor wil ontdekken.

De Genuine Accessories lijn omvat ook Endurance en Sprint kuipruitjes, valblokken en nog veel meer hoogwaardige componenten die het uiterlijk, de stijl en de bescherming van deze legendarische Supersport motorfietsen benadrukken.

Yamaha is continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten. Deze worden bij beschikbaarheid meteen op de website getoond. Momenteel legt Yamaha de laatste hand aan de specificaties en inhoud van een reeks nieuwe accessoire-pakketten die specifiek zijn ontworpen voor de modellen uit de R-serie. Alle informatie zal vanaf september 2019 beschikbaar zijn.

Hoogwaardige GYTR wegracecomponenten
Eigenaren van de 2020 YZF-R1M en de YZF-R1 kunnen spannend nieuws verwachten van het Genuine Yamaha Technology Racing team (GYTR). Dankzij hun betrokkenheid bij de WorldSBK en Endurance kampioenschappen heeft het eigen interne ontwikkelingsteam van Yamaha hard doorgewerkt aan de ontwikkeling van de volgende generatie hoogwaardige componenten en constructies waarmee privérijders hun eigen motorfiets kunnen creëren die aan de fabrieksspecificaties voldoet.

De volledige specificaties, prijzen en beschikbaarheid van de nieuwe GYTR wegracecomponenten worden begin 2020 bekendgemaakt.

Je droomYAMAHA nog niet gevonden? De beste koop vind je op Motoroccasion.nl
#yamaha #yzf-r1m #bestekoop #motorkopen #motoroccasion

Bron: Motoroccasion.nl

Wist u dat: In de motortaal "Jampot" betekent: Korte dikke schokbreker op motorfietsen van de Engelse merken AJS en Matchless uit de jaren vijftig. Naar de vormgelijkenis met een jampot. Jampot is ook de naam van het clubblad van de AJS Matchless Owners Club.
© 2000 - 2021 Motoroccasion