Nieuwsbrief:
Nieuwsbericht
18-10-2022
3 tips om jouw motor veilig te vervoeren‍Stel, er is wat met je motor aan de hand of deze heeft langere tijd stil gestaan. Het onderhoud van een motor zelf doen kan veel tijd in beslag nemen. Misschien ga je een paar weken op vakantie of hou je er niet van om met het koudere weer te rijden. Ook wanneer je geen gelegenheid hebt om de motor binnen te zetten. Hoe regel je het vervoer naar een motorbedrijf of naar een opslagplek die je voor je motor kunt huren? En waar houd je rekening mee? We hebben een paar handige tips voor je op een rijtje gezet!
 
Maak de motor schoon
Voordat je een motor voor langere tijd naar een opslagplek brengt is het van belang dat de motor zo schoon mogelijk is. Zo voorkom je roest of andere slijtage en bescherm je de lak ook goed. Neem de tijd om je motor eens een goede wasbeurt te geven! Ook tijdens het vervoer heb je minder kans op krassen door spanbanden, doeken enz. 

Kies het juiste vervoersmiddel
Een aanhanger kopen is een goede optie wanneer je je motor wilt vervoeren. Daarnaast komt een aanhanger ook van pas als je langere afstanden af moet leggen en op de eindlocatie ook graag een rondje wil rijden op de motor. Je kunt ook gebruik maken van de aanhanger als je wedstrijden rijdt. Een motor trailer kopen is zeker geen overbodige luxe, zo kun je er namelijk voor zorgen dat jouw motor veilig van A naar B vervoerd kan worden.

 Zorg voor goede bescherming
Zorg voor de juiste bescherming voor de motor als je ervoor kiest om een motor met een aanhangwagen te vervoeren. Dit kun je doen met een beschermende deken of hoes. Kies hiervoor wel de juiste materialen. Als je een stuk zeil neemt zou dit ervoor kunnen zorgen dat de lak beschadigd en dat willen we natuurlijk niet!
 
Daarnaast is het ook van belang dat de riemen die je gebruikt om de motor vast te maken zacht zijn. De standaard nylon riemen kun je dus beter achterwege laten. Gebruik nooit riemen van deze materialen omdat ze krassen kunnen maken op de lak van de motor. Zachte riemen zijn het beste omdat ze glad zijn en niet tegen de motorfiets schuren. Ze houden de motor net zo goed op zijn plaats tijdens het vervoeren.
 

Bron: Motoroccasion.nl

Een stukje historie: HARLEY-DAVIDSON in 2012 - Toegevoegd aan het modeljaar 2012 zijn de nieuwe Softail Slim en Seventy-Two. Ook de Dyna Switchback wordt ge´ntroduceerd.
© 2000 - 2024 Motoroccasion