Nieuwsbrief:
Nieuwsbericht
11-01-2024
4 voordelen van het bezitten van een polijstmachine voor je lak

Het behouden van een glanzende lak kan een uitdaging zijn, vooral als je vaak onderweg bent. Gelukkig kan het bezitten van een polijstmachine een waardevolle investering zijn voor motor-, autoliefhebbers en professionals. In dit artikel zullen we vier voordelen bespreken van het bezitten van een polijstmachine en hoe het je jouwmotorlak en autolak kan verbeteren.

1. Efficiency en gemak
Het gebruik van een polijstmachine biedt een enorme efficiëntie en gemak bij het polijsten van je laklaag. In tegenstelling tot handmatig polijsten, waarbij je urenlang met een polijstdoek in de weer bent, kan een polijstmachine het werk veel sneller en effectiever doen. Een polijstmachine maakt gebruik van een roterende of excentrische beweging die helpt om krassen, vlekken en onvolkomenheden in de autolak te verminderen of zelfs te verwijderen. Met een polijstmachine bespaar je niet alleen tijd, maar ook energie.

2. Verbeterde lak
Een polijstmachine kan wonderen verrichten als het gaat om het verbeteren van de algehele uitstraling van je motorlak of autolak. Door het gebruik van speciale polijstproducten en pads, kan een polijstmachine helpen om doffe en verweerde lak nieuw leven in te blazen. Het proces kan de glans en diepte van de lak herstellen, waardoor je motor er als nieuw uitziet. Daarnaast kan een polijstmachine ook kleine krasjes en swirls verwijderen, waardoor je laklaag er weer als nieuw uitziet.

3. Kostenbesparing
Het bezitten van een polijstmachine kan op de lange termijn ook kostenbesparend zijn. In plaats van je motor naar een professionele retailer te brengen voor het polijsten, kun je het nu zelf doen met een polijstmachine. Dit bespaart je niet alleen geld op de lange termijn, maar geeft je ook de vrijheid om je auto regelmatig te onderhouden en te polijsten. Hierdoor blijft je lak in optimale conditie en hoef je minder vaak grote reparaties uit te voeren.

4. Veelzijdigheid
Een ander voordeel van het bezitten van een polijstmachine is de veelzijdigheid ervan. Niet alleen kan een polijstmachine worden gebruikt voor het polijsten van autolak en motorlak, maar het kan ook worden gebruikt voor het polijsten van andere oppervlakken, zoals meubels, boten, en zelfs vloeren. Met de juiste polijstproducten en pads kun je je polijstmachine aanpassen aan verschillende materialen en oppervlakken. Dit maakt een polijstmachine een veelzijdig gereedschap dat je voor verschillende doeleinden kunt gebruiken.

Het bezitten van een polijstmachine biedt tal van voordelen voor motorliefhebbers en professionals. Met een polijstmachine kun je je lak in optimale conditie houden en genieten van een glanzende en stralende motor. Dus, overweeg zeker om een polijstmachine aan te schaffen en geef je lak de aandacht die het verdient.

Bron: Motoroccasion.nl

Wist u dat: In de motortaal "Commando" betekent: Letterlijk stoottroepen De Norton Commando Interstate 750 en de Norton Commando 850 waren de laatste zware viertakt twins die door de AMC/Norton-Villiers-fabrieken werden uitgebracht. De Commando 750 werd in 1967 gepresenteerd op de motorshow van Earls Court in London. Voor de Commando werd niet langer gebruikgemaakt van het roemruchte Featherbedframe. De grootste moeilijkheid bij het ontwerpen van dit model bestond uit het elimineren van de motortrillingen. De oplossing werd niet gezocht in een verbeterde versie van het al bestaande motorblok, maar in de toepassing van silent-blocks, rubberen dempingsbussen tussen motorblok en frame. Op zich geen onbekend verschijnsel in de motorwereld, maar in die vorm niet eerder toegepast en door Norton het Isolastic System genoemd. De fabriek had hoge verwachtingen van haar superbike op de Amerikaanse markt. De prestaties en de betrouwbaarheid vielen echter tegen, vooral vergeleken met die van de sterk in opkomst zijnde Japanse merken. De hoofdlagers van de krukas bleken niet bestand tegen het grote vermogen. Er kwamen ongeveer evenveel garantieclaims als er Commandos werden geproduceerd. De verkoopcijfers bleven ver onder de verwachtingen en daardoor ging Norton ten onder. In oktober 1977 werd de productie van de Commando stopgezet. Het Norton-logo wordt momenteel gebruikt op een wankelmotorfiets, die slechts op zeer beperkte schaal aftrek vindt. De Engelse gemotoriseerde politie heeft een aantal van deze Nortons in gebruik.
© 2000 - 2024 Motoroccasion