Nieuwsbrief:
Nieuwsbericht
06-09-2021
A2 motorfietsen van Honda krijgen updates voor 2022• Betreft de Honda CB500F, CBR500R en CB500X
• Chassis-upgrades met Showa 41 mm SFF-BP USD-vorken, een nieuwe lichtere achterbrug, lichtere wielen en nieuwe dubbele remschijven van 296 mm voor
• Nieuwe instellingen voor brandstofinjectie verbeteren het koppelkarakter en gevoel
• Bijgewerkte styling met nieuwe kleuren en afbeeldingen


Honda's populaire trio CB500F, CBR500R en CB500X krijgen allemaal motor- en chassis-upgrades voor hun modelversies voor het jaar 2022. De nieuwe Showa 41 mm SFF-BP USD-vorken zijn overgenomen van de viercilinder CB650R en CBR650R modellen en moeten zorgen voor een verbeterde handling en rijkwaliteit. De lichtere Y-spaaks aluminium wielen op de CB500F en CBR500R en de compleet nieuwe dubbele 296 mm golvende remschijven voor zorgen samen met de radiaal gemonteerde Nissin-remklauwen voor goede rij- en remeigenschappen. De CB500X, die gericht is op zowel onroad als offroad, deelt dezelfde nieuwe rem- en ophangingsupdates en heeft ook een langere veerweg vooraan en een lichter, groter 19-inch voorwiel.
De pittige 500cc-motor in het hart van elke machine produceert nog steeds de maximaal toegestane 35 kW voor de A2-rijder, maar voor 2022 is hij nu voorzien van nieuwe PGM-FI-instellingen om zowel het koppelgevoel als het algehele karakter verder te verbeteren.

Voor 2022 krijgt de naakte CB500F drie nieuwe levendige kleuren: Pearl Smoky Grey, Mat Axis Grey Metallic en Pearl Dusk Yellow, terwijl de sportieve CBR500R leverbaar zal zijn in het nieuwe Mat Gunpowder Black Metallic. Ook zijn er gave nieuwe graphics ontworpen om de racetrack-genen te benadrukken. De avonturier CB500X krijgt voor 2022 twee nieuwe kleuren: Mat Gunpowder Black Metallic en Pearl Organic Green. Alle drie de motoren zullen ook verkrijgbaar zijn in Honda's klassieke Grand Prix Red-kleurenschema.

Honda heeft sinds hun introductie in 2013 meer dan 106.000 exemplaren van de CB's en CBR's in heel Europa verkocht. Honda heeft een breed aanbod aan motorfietsen en voor ieder wat wwils. De CB500F 'roadster' is goed voor bijna de helft van de verkoop, de 'race'-wereldvertegenwoordiger CBR500R 18% en de avonturenwereld CB500X, 35% van het totaal.

Je droomHONDA nog niet gevonden? De beste koop vind je op www.motoroccasion.nl

Bron: Motoroccasion.nl

Wist u dat: In de motortaal "Klemmer" betekent: Door onvoldoende koeling en/of niet optimale smering, kan de temperatuur van cilinder en zuiger zodanig stijgen, dat de zuiger meer wil uitzetten dan de cilinder toelaat. De oliefilm tussen zuiger en cilinderwand wordt dan op de heetste plaatsen weggedrukt, of verbrandt, waardoor direct contact tussen zuiger en cilinderwand ontstaat. Op dat moment wrijft de zuiger een dun laagje aluminium op de stalen cilinderwand. Dit is het eigenlijke klemmen, wat tijdens het rijden wordt gevoeld als het inhouden van de motor. Na afkoeling en het lostrappen van het blok kan de motorrit doorgaans weer worden hervat. Zij het dat demontage en opschuren van zuigerrok en cilinderwand noodzakelijk is om herhaling van dit onprettige verschijnsel te voorkomen. Het opgesmeerde zuigermateriaal moet met fijn schuurpapier van de cilinderwand worden verwijderd. Eveneens dienen de vreetplekken op de zuiger met schuurlinnen te worden bewerkt. In de regel zal vervanging van de zuigerveren ook noodzakelijk zijn. Een klemmer doet zich meestal voor bij een storing in het smeersysteem o f wanneer te lang op topsnelheid wordt gereden onder zware omstandigheden als warm weer of bergachtige trajecten.
© 2000 - 2023 Motoroccasion