Nieuwsbrief:

Pers en nieuws overzicht

Nieuwsbericht
15-04-2019
Aantal motorexamens weer gestegenDe afgelopen vier jaar heeft het CBR elk jaar opnieuw meer examens afgenomen. In 2018 bijna 1,5 miljoen waarbij de beroepsexamens een stijging van 9% lieten zien ten opzichte van een jaar eerder.

Het aantal examens voor de motor steeg met 5,7% naar 38.146. Het aantal examens voor de bromfiets steeg tegen de verwachting in met zelfs 10% naar 34.904 examens.

Klaar voor lentepiek bij rijexamens
Het CBR heeft veel nieuwe examinatoren aangetrokken en overgewerkt. Hierdoor is het CBR klaar voor de traditionele lentepiek. In het tweede kwartaal verwacht het CBR dat landelijk de reserveringstermijnen gehaald worden. Plaatselijk zijn wél overschrijdingen mogelijk, vooral in de Randstad. De lentepiek ontstaat elk jaar door een grotere vraag naar examens. Vooral de belangstelling voor het motorrijbewijs neemt toe na de eerste voorjaarszon. Tegelijkertijd zijn er minder werkdagen in de periode rond Pasen en Pinksteren.

Tips voor kandidaten
Kies een goede rijschool en zorg dat je goed voorbereid naar het rijexamen komt. Dat maakt de slaagkans groter. En dat heeft een positief effect op de reserveringstermijnen. Kijk op onze rijbewijstips waar je op moet letten bij de keuze voor een goede rij-opleiding.
Plan je eerste examen samen met je opleider op tijd in. Je rijopleider kan al 20 weken van te voren een praktijkexamen voor je reserveren. Zo kunnen opleiding en examen zo goed mogelijk op elkaar worden afgestemd.

Je kunt ook op een andere locatie praktijkexamen doen als daar de reserveringstermijn korter is. Kandidaten voor het autopraktijkexamen zullen dat niet zo gauw doen, omdat die hun examen willen afleggen in de plaats waar ze hun rijlessen hebben gevolgd en waar ze bekend zijn. Dat laatste maakt niet zoveel uit voor kandidaten voor het motorexamen voertuigbeheersing (AVB), omdat de terreinen voor het uitvoeren van de bijzondere verrichtingen er overal ongeveer hetzelfde uitzien.

Van de Motoroccasion redactie
Helaas meldt het CBR nog niet het percentage geslaagden in 2018. Wel zijn die van de periode ervoor te vinden in een overzichtelijk document. Hopelijk is binnenkort een vergelijkbaar overzicht ook voor 2018 beschikbaar.
 

Bron: Motoroccasion.nl

Wist u dat: In de motortaal "Dresda" betekent: Handgebouwde snelle motorfiets die werd ontworpen door de Engelse motorconstructeur Dave Degens in de jaren zestig en zeventig en op bestelling werd gemaakt. Degens vestigde zijn naam met het bouwen van Tritons, motorfietsen die werden samengesteld met een Norton Featherbedframe en een 'Triumph 650CC tweecilinder motorblok.
© 2000 - 2019 Motoroccasion