Nieuwsbrief:
Nieuwsbericht
21-06-2024
BMW R20 conceptBMW Motorrad heeft een nieuw design openbaar gemaakt, de BMW R20 concept. Tijdens het aansprekende Concorso d'Eleganza Villa d'Este heeft BMW Motorrad ervoor gekozen om de lucht-oliegekoelde Big Boxer-motor centraal te stellen in het ontwerp. In dit ontwerp heeft men ervoor gekozen om de kracht van het blok te omlijsten met lijnen die dit benadrukken.

Het chassis is volledig opnieuw ontwikkeld en vormt met een zwart hoofdframe met dubbele lus, gemaakt van buizen van chroom-molybdeenstaal. De motor staat aan de achterkant op een wiel van 17 bij 6,25 inch en een 200/55 band. Aan de voorkant leunt de motor op een 17 inch wiel met zwarte spaken en een bandenmaat van 120/70. De BMW Paralever is uitgevoerd in een nieuwe tweearmige variant, waarbij de achterbrug is gemaakt van chroom-molybdeenstaal en de Paralever-veerpoot van aluminium.  De zichtbare aandrijfas, conceptueel overgenomen van de R 18, is ingekort. Voor de vering is gekozen voor volledig instelbare Öhlins Blackline-componenten.

Radiaal gemonteerde remklauwen van ISR aan de voor- en achterkant zorgen voor de vertraging met zes zuigers voor en vier zuigers per remklauw aan de achterkant.  Daarnaast levert het 2-in-2 uitlaatsysteem het passende geluidskarakter en maakt het ontwerp perfect af.

 

Levende Big Boxer-cultuur
Het middelpunt van de BMW R20 concept blijft de lucht-oliegekoelde Big Boxer-motor, nu met een cilinderinhoud van 2.000 cc. Voor de conceptmotorfiets zijn nieuwe cilinderkopdeksels, een nieuwe riemafdekking en een nieuwe oliekoeler ontwikkeld om de olieleidingen gedeeltelijk verborgen te kunnen monteren.

Een bijzonder hoogtepunt is het zijaanzicht: het oog volgt het pad van de lucht terwijl deze door de open inlaattrechters naar de gasklephuizen en cilinders stroomt, om vervolgens via het open uitlaatsysteem en de uitlaatpijpen in megafoonontwerp te ontsnappen, wat zorgt voor het typische Big Boxer-geluid.

De aluminium tank heeft een nieuw ontwerp gekregen en presenteert zich in de progressieve kleur “hotter than pink” uit de jaren 70. De BMW R20 concept is qua kleur afgestemd op de cilinderkopdeksels, riemafdekking en luchtinlaattrechters van gepolijst en geanodiseerd aluminium, evenals de Paralever-veerpoot, het voetsteunsysteem en de ISR-remklauwen in gunmetal.

Het achterlicht is perfect geïntegreerd in de enkele buddyseat, die is bekleed met gewatteerd zwart Alcantara en fijnkorrelig leer, en benadrukt het dynamische roadsteruiterlijk met zijn compacte achterkant. De moderne LED-koplamp wordt gepresenteerd in de vorm van een 3D-geprinte aluminium ring met geïntegreerd dagrijlicht. De hoofdkoplamp lijkt optisch te zweven in het midden van deze dagrijlichtring.

Je droom BMW nog niet gevonden? De beste koop vind je op Motoroccasion.nlBron: Motoroccasion.nl

Een stukje historie: HARLEY-DAVIDSON in 2012 - Toegevoegd aan het modeljaar 2012 zijn de nieuwe Softail Slim en Seventy-Two. Ook de Dyna Switchback wordt ge´ntroduceerd.
© 2000 - 2024 Motoroccasion