Nieuwsbrief:
Nieuwsbericht
06-11-2023
BMW S 1000 XR vernieuwdBMW Motorrad introduceert de nieuwe S 1000 XR, een verbeterde versie van de succesvolle Adventure Sport Bike. Reken bij deze verbetering op meer motorvermogen, een verbeterde ergonomie, meer designdetails en een uitbreiding van de standaarduitrusting. 

In Nederland is de BMW S 1000 XR leverbaar vanaf € 23.700,- inclusief BTW en BPM.

De belangrijkste innovaties van de nieuwe BMW S 1000 XR:
• Motorvermogen gestegen met 4 kW (5 pk) naar 125 kW (170 pk) bij 11.000 toeren per minuut versus 121 kW (165 pk) voorheen.
• Aangepast inlaatkanalen.
• Geoptimaliseerde Schakelassistent Pro zorgt voor een nog hogere precisie bij het schakelen.
• Verbeterde ergonomie en bewegingsvrijheid voor de berijder dankzij nieuw ontworpen zitting, zithoogte met 10 mm toegenomen tot 850 mm.
• Geoptimaliseerde veerpoot voor een gevoeliger en comfortabeler rijgedrag.
• Nieuw, sportiever ontwerp voor achterzijde met nieuwe zijpanelen en luchtinlaten geïnspireerd op motorsport.
• Nieuw vormgegeven stuurklem.
• Voorste ‘snavel’ voortaan kleur motorfiets gespoten.
• Nieuwe, oppervlaktestructuur voor afwerking van de radiator.
• Nieuwe accu met 12 Ah capaciteit (voorheen 9 Ah).
• M Carbon wielen verkrijgbaar als optie of originele BMW Motorrad accessoires.
• Keyless Ride is standaard.
• USB-oplaadpoort is standaard.
• Koplamp Pro is standaard.
• Gebruik van M GPS Laptrigger is mogelijk.
• Nieuwe kleuren optioneel: Black Storm metallic, Gravity Blue metallic, Lightwhite / M Motorsport

 

Herziene viercilinder lijnmotor met nog betere prestaties, een flow-geoptimaliseerde geometrie voor de inlaatkanalen en een vermogen van 125 kW (170 pk).
De nieuwe BMW S 1000 XR behoudt de beproefde viercilinder lijnmotor van de S 1000 RR, met de kenmerkende koppelkromme en de soepele vermogensopbouw voor een meeslepende en vooral moeiteloze, plezierige rijervaring. Ten opzichte van het uitgaande model neemt het motorvermogen toe met 4 kW (5 pk) tot 125 kW (170 pk) bij een ongewijzigd toerental van 11.000 toeren per minuut. Deze vermogenstoename is bereikt door de flow-geoptimaliseerde geometrie van de inlaatkanalen en het aangepaste motormanagement. Het maximumkoppel bedraagt nog steeds 114 Nm bij 9.250 toeren per minuut.

Verbeterde ergonomie dankzij het nieuwe zadel en nog sportievere achterzijde.
Om te zorgen voor nog meer bewegingsvrijheid op de motorfiets – vooral tijdens highperformance ritten op bochtige wegen en circuits – is het zadel van deze Adventure Sport Bike compleet herzien. De zithoogte is met 10 mm toegenomen tot 850 mm. Er is meer ruimte voor de berijder doordat ook de bruikbare lengte en breedte van het zadel is vergroot, waardoor de zitpositie beter kan worden aangepast aan de rijomstandigheden. De verbeterde ergonomie resulteert in nog betere controle over de motorfiets, zowel op de weg als op het circuit.

Het design van de nieuwe BMW S 1000 XR is op diverse punten verfijnd. Het achterste gedeelte oogt nog dynamischer dankzij nieuwe zijpanelen en luchtinlaten geïnspireerd op de motorsport. Verder heeft de radiatorafwerking nu een oppervlaktestructuur en is het ‘snavel’-achtige voorspatbord voortaan in kleur van de motorfiets gespoten. Voorheen was die zwart van kleur.

Extra rijke standaarduitrusting en nieuwe opties van originele BMW Motorrad accessoires.
De standaarduitrusting van de nieuwe BMW S 1000 XR is nog rijker dan die van het uitgaande model. Standaard is het model bijvoorbeeld uitgerust met Koplamp Pro, dat dankzij de adaptieve bochtverlichting zorgt voor extra veiligheid tijdens nachtelijke ritten. De berijder profiteert verder van verbeterde verlichting van de weg in bochten. Het pakket omvat ook dagrijverlichting (DRL) voor een betere zichtbaarheid overdag. Keyless Ride en een 12 Ah accu zijn voortaan ook standaard. Hetzelfde geldt voor een USB-oplaadmogelijkheid.

De BMW S 1000 XR is verder verkrijgbaar met diverse originele BMW Motorrad accessoires, zoals M GPS Laptrigger en M Carbon wielen.

Drie aantrekkelijke kleurenopties.
BMW Motorrad levert drie nieuwe kleuropties die het dynamische karakter van de nieuwe BMW 
S 1000 XR weerspiegelen.
• Black Storm metallic
• Gravity Blue metallic
• Lightwhite / M Motorsport
(in combinatie met M pakket en M zadel).

Je zoekt een BMW S 1000 XR? De beste koop vind je op Motoroccasion.nl

#BMWMotorrad #S1000XR #Motoroccasion #motorkopen #motoren

Bron: Motoroccasion.nl

Wist u dat: In de motortaal "Batterij" betekent: Andere naam voor accu. Oorspronkelijk een verzamel­naam afkomstig uit de krijgswereld (‘een batterij kanonnen’). Algemeen gebruikt als verzamelnaam voor op elkaar aangesloten Leidse flessen, waarmee natuurkundigen opgewekte stroom ontlaadden. De in serie opgestelde Leidse flessen van,weleer leverden een totaalspanning op van de optelsom der delen: een geaccumuleerde spanning. Wij ontlenen hier het woord accu aan, de moderne vorm van de Leidse flessen, namelijk de accucellen die op elkaar zijn aangesloten.
© 2000 - 2024 Motoroccasion