Nieuwsbrief:

Pers en nieuws overzicht

Nieuwsbericht
26-06-2019
BMW VISION DC ROADSTER

Al meer dan 90 jaar lang is de 2 cylinder boxermotor belangrijk voor de identiteit van BMW Motorrad, zowel technisch als optisch. Maar wanneer de BMW Group steeds verder gaat in het omzetten van hun producten naar volledig electrische aandrijving, hoe gaat een dergelijke BMW er dan uitzien? Een mogelijk antwoord wordt gegeven met de BMW Motorrad Vision DC Roadster.

Met deze vraag worstelt elk bestaand merk met een uitgesproken identiteit. Edgar Heinrich, Head of Design BMW Motorrad, vertelt ons dat de motor herkenbaar zal zijn als een BMW en appelleert aan de ervaring van iedereen die al eens electrisch gereden heeft. De ervaring van een enorm koppel en een voortdurende acceleratie, die brute kracht, daar gaat BMW een gezicht aan geven. BMW Motorrad geeft met de Vision DC Roadster ons alvast een kijkje naar de toekomst.Bron: Motoroccasion.nl

Wist u dat: In de motortaal "Enduro" betekent: Vorm van wedstrijdsport voor motorfietsen waarbij een parcours moet worden afgelegd, dat zowel door het terrein als over de openbare weg loopt. Het woord enduro is afgeleid van to endure, wat doorstaan of uithouden betekent. Niet alleen de berijder, maar ook de motorfiets wordt hierbij zwaar op de proef gesteld, vandaar dat vroeger werd gesproken van een *betrouwbaarheidsrit. Het is een veelzijdige vorm van motorsport, omdat niet alleen bepaalde trajecten in het parcours binnen een zekere tijd moeten worden afgelegd, maar ook omdat reparaties door de berijder zelf moeten worden verricht. De naam enduro wordt ook gebruikt om motorfietsen aan te duiden die voor deze tak van sport worden gebruikt. Enduromotorfietsen zijn onder meer voorzien van grove noppenbanden en van een uitlaatsysteem dat omhooggebogen is om het doorwaden van slootjes en modderpoelen mogelijk te maken. Voor de echte off road-liefhebber is de enduro een betere keuze dan de als zodanig aangeprezen off road-motorfiets.
© 2000 - 2021 Motoroccasion