Nieuwsbrief:

Pers en nieuws overzicht

Nieuwsbericht
10-08-2020
Continental SportAttack 4 op eerste plaats in blinde testEen voltreffer van Continental: het merk eindigde met de nieuwe SportAttack 4 als eerste in een vergelijkende, zogeheten ‘blinde’ test van het internationaal toonaangevende Motorrad Magazin. Het Oostenrijkse kwaliteitsblad staat bekend als een van de belangrijkste motorfietsmagazines in Europa en publiceerde de test in de nieuwste uitgave (nummer 6/2020 - augustus-september).

Het testpanel van Motorrad Magazine ging het circuit op met de KTM 790 Duke als testmotor. Als criteria voor deze test golden met name het bandgewicht, de temperatuur, de remweg, grip en handling bij natte en droge omstandigheden en de dempingseigenschappen. Een bijzonder aspect van de test was dat het een blinde test betrof: de testcoureurs wisten van tevoren niet met welke banden zij reden, om iedere vorm van subjectiviteit te voorkomen.

Continental scoorde in de test met de SportAttack 4 (120/70 ZR 17 voor, 180/55 ZR 17 achter) 94 van de maximaal te verkrijgen 100 punten. Op basis daarvan kregen de SportAttack 4 en één van de andere geteste merken het predicaat ‘beste koop’ opgespeld, en bleven ze de banden van testconcurrenten Michelin, Pirelli, Metzeler, Dunlop en Avon ruimschoots voor.

Lovend eindoordeel
Het eindoordeel van het gerenommeerde Motorrad Magazine was meer dan lovend: “De Conti zorgt direct na het optrekken voor een sensationele grip en werkt daardoor ook bij lagere temperaturen perfect. Het vertrouwen bij extreme hellingshoeken is net als de handling uitstekend en veel beter dan die van alle andere testkandidaten. Daarbij maakt het niet uit of er op droog of nat asfalt wordt gereden.”

Met geavanceerd rubbercompound
De Continental SportAttack 4 is uitgerust met de befaamde BlackChili-compound. Deze geavanceerde rubbercompoundtechnologie zorgt voor meer grip en verbeterde tractie. Het nieuwe profielontwerp met een groter contactoppervlak zorgt ook bij extreme hellingshoeken voor extra grip. De SportAttack 4 heeft een korte opwarmtijd, is uitgerust met de RainGrip-technologie en staat garant voor veel wendbaarheid en hoge precisie bij het insturen. 

 In Nederland is de Continental SportAttack 4 leverbaar via de bekende motorfietszaken. Meer informatie over de onderscheidende technologieën van de SportAttack 4 is te vinden op: https://www.continental-motorbanden.nl/contisportattack-4/

Bron: Motoroccasion.nl

Wist u dat: In de motortaal "Basket case" betekent: Gedemonteerde motorfiets die als een onoverzich­telijke hoop onderdelen in dozen of kistjes (basket = mand) is ondergebracht. Het is daarbij de vraag of de som der delen uit- eindelijk de motorfiets zal opleveren die de koper voor ogen heeft. In veel gevallen ontbreken vitale delen of zijn onderde­len van verschillende modellen aanwezig. Wie een basket case koopt, neemt een gok.
© 2000 - 2021 Motoroccasion