Nieuwsbrief:

Pers en nieuws overzicht

Nieuwsbericht
02-09-2019
DAYTONA Moto2 765 LIMITED EDITIONDe ultieme editie van Triumph’s legendarische meervoudige Supersport-kampioenschap-winnende Daytona is er- de nieuwe Daytona Moto2TM 765 – dichter dan dit kun je niet bij de Moto2TM fabrieksmachine komen. 

Zeldzaam, speciaal en uniek
o    De ultieme Daytona
o    Beperkte oplage van individueel genummerde motorfietsen, met slechts 765 voor de VS en Canada, en 765 voor Europa, Azië en de rest van de wereld
o    Met lasergeëtst editienummer

Nieuw van de  Moto2TM -afgeleid blok - hoogste vermogen en koppel ooit van een 765
o    Nieuw 765 cc driecilinder Daytona-blok, met Moto2TM afgeleide update
o    Triumph’s hoogste vermogens- en koppelproductie van een 765 cc motor ooit
o    130 pk piekvermogen bij 12.250 tpm 
o    80 Nm piekkoppel bij 9.750 tpm
o    Ongelofelijk geluid door de nieuwe Arrow titanium race uitlaat
o    De allereerste officiële Moto2TM gelicenceerde Dorna Sports-motorfiets De Daytona met hoogste specificatie ooit 
o    Lichter dan de vorige generatie Daytona
o    Nieuwe top specificatie Brembo Stylema® remmen
o    Circuit klare, hoogwaardige Pirelli Diablo Supercorsa SP-banden 
o    Race klare hoge specificatie Öhlins vering 

Precisie-perfect chassis
o    De basis van het Moto2TM -ontwikkelingsprogramma
o    Supersport kampioensklaar chassis 
o    Single-seater
o    De meest dynamisch, wendbare en nauwkeurige Daytona ooit
o    Ongelooflijke weg- en circuitcapaciteit

De meeste technologie ooit op een Daytona
o    Full colour TFT-dahboard met een officieel Moto2TM opstartscherm 
o    Vijf rijmodi, inclusief Track-mode, 
o    Triumph Shift Assist Quickshifter (up & down)

Race gerichte houding en stijl
o    Nieuwe lichtgewicht carbon bodywork 
o    Officiële Moto2TM branding en unieke union jack kleuren
o    Geanodiseerd frame & swing armGeboren in glorie
Tijdens een van de beroemdste overwinningen in Triumph’s racegeschiedenis, de Florida Daytona 200 uit 1966, zag men Buddy Elmore op spectaculaire wijze van de 46e plaats op de grid naar de eerste plaats racen, waarbij hij de race won met een prototype van de T100 Tiger - een legendarische overwinning die uiteindelijk de naam 'Daytona' kreeg.

Om terug te keren naar Triumph’s modelreeks in het begin van de jaren '90, versterkte de Daytona zijn legendarische positie als de meest succesvolle naam in de racerij, door met de 3-cilinder aangedreven 675 de Isle of Man TT , het Britse, Duitse, Franse en World SuperSports Championships, en wederom de Daytona 200 te winnen. En door de overwinning van race 2 van dit jaar op het Isle of Man te winnen, met Peter Hickman, is de Daytona nog steeds de beste middelzware sportmotor ter wereld.

De nieuwe Daytona Moto2TM 765 Limited Edition, waarmee Triumph als exclusieve motorleverancier van het Moto2TM –wereldkampioenschap, de opwindende terugkeer naar de top van de racerij als exclusieve motorleverancier viert, vertegenwoordigt het de hoogste specificaties van deze Britse racelegende ooit door een unieke samenwerking met het FIM MotoGPTM -wereldkampioenschap.

Je droomTRIUMPH nog niet gevonden? De beste koop doe je op Motoroccasion.nl: https://www.motoroccasion.nl/motoren/zoeken/triumph-b37.html 
#TriumphMotorcycles #Daytona #Motoroccasion #supersportBron: Motoroccasion.nl

Wist u dat: In de motortaal "Dragrace" betekent: Wedstrijd waarbij twee coureurs erom strijden wie als eerste de kwartmijl (402,3 meter) heeft afgelegd. Bij dragracen wordt met een afvalsysteem gewerkt. Wie een run verliest, ligt eruit. Bij dragracen worden twee klassen onderscheiden: de Top-Fuel en de Pro-Stock. In de Pro-Stock-klasse wordt gereden met motorfietsen die nog enige gelijkenis met een standaardmotorfiets vertonen. Hier worden geen speciale brandstoffen en injectie toegepast. Bij de TBP-Fuel-klasse ligt dat anders. Hierbij zijn frames, motorblokken en toegepaste randtechniek volledig naar inzicht van de constructeur samengesteld en is soms het enige dat nog aan het concept van een motorfiets doet denken de aanwezigheid van twee wielen.
© 2000 - 2020 Motoroccasion