Nieuwsbrief:

Pers en nieuws overzicht

Nieuwsbericht
01-07-2020
Drie handige accessoires voor een motor die je kunt laten 3D printen

Als je een onderdeel wilt laten maken voor je motor dan zou je gebruik kunnen maken van CNC frezen. Toch kun je dit ook doen met behulp van 3D printen. Een 3D print laten maken voor je motor hoeft niet beslist een onderdeel kan zijn. Het kan immers ook gebruikt worden om een accessoire te produceren voor je motor.  Voor je volgende tocht op de motor zou je dan ook de onderstaande drie accessoires kunnen laten 3D printen. Het zal ervoor zorgen dat je motorreis nog wat leuker wordt dan normaal. 

Kaarthouder
Als je ouderwets bent ingesteld en nog altijd gebruik maakt van kaarten tijdens je motortochten dan kan dit nog wel eens problemen opleveren. Dit komt over het algemeen doordat je geen goede plek hebt voor de kaart. Met behulp van deze accessoire kun je alsnog op een veilige manier je manuele GPS meenemen om niet verdwaald te raken op de motor. Je draag het namelijk om de arm. DIt product heeft een cool ontwerp, wat gemaakt is door Andrew Forster. Je kunt het design zelf downloaden op MyMiniFactory, waarna je het vervolgens kunt laten 3D printen. 

Flessenhouder
Je wilt natuurlijk niet verdwaald raken als je een tocht maakt op de motor, maar je wilt ook niet uitgedroogd zijn als je thuis komt. Om ervoor te zorgen dat je genoeg drinken nuttigt tijdens je tour kun je gebruik maken van een speciale flessenhouder. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je hier een flesje bier door meeneemt, maar een flesje water is immers wel geschikt. Het is dan ook hartstikke handig, wat te danken is aan ChPech. Dit is namelijk de ontwerper van deze accessoire die je kunt laten 3D printen. Je kunt het design downloaden op Thingiverse. 

Parapluhouder
Het liefst wil je tijdens je motortocht naar alle waarschijnlijkheid ook niet nat worden als het regent, wat in Nederland nogal eens het geval is. Een parapluhouder kan dan ook erg handig zijn, al is het misschien niet heel praktisch. Alsnog is het verstandig om een paraplu mee te nemen onderweg, zeker als je van plan bent om nog een uitstapje te maken tijdens je motortocht. Je kunt deze accessoire die ontworpen is door de gebruiker makeitpro downloaden op de site van Cults. Vervolgens kun je het laten 3D printen om het daarna zelf aan je motor te monteren. 

 

Bron: Motoroccasion.nl

Een stukje historie: BMW in 2010 - Toen de straatversie van de S 1000 RR in 2010 op de markt kwam gaf de fabriek een vermogen van 193 pk op, waarmee de machine meteen de sterkste in zijn klasse zou zijn. De Kawasaki ZX-10R leverde "slechts" 188 pk. Maar de BMW gooide er op de vermogensbank liefst 208 pk uit. Ook bij vergelijkende testen door motorbladen gooide de machine hoge ogen, door zijn bruikbaarheid op de openbare weg. De circuittesten waren minder overtuigend. De superbike racer debuteerde verdienstelijk met de coureurs Troy Corser en Ruben Xaus in 2009, maar in de eerste jaren moest men het hoofd buigen voor de meer ervaren concurrenten van Ducati, Yamaha en Suzuki en de eveneens debuterende Aprilia RSV 4. In 2010 werden Corser en Xaus dertiende en zeventiende in het kampioenschap, in 2011 elfde en vijftiende.
© 2000 - 2021 Motoroccasion