Nieuwsbrief:

Pers en nieuws overzicht

Nieuwsbericht
17-01-2019
Harley-Davidson komt met nieuwe elektrische bikesAls je aan Harley-Davidson denkt, denk je vooral aan prachtige motoren. Je hoort ze al van verre aan komen en elke keer is het weer indrukwekkend te noemen. Maar er is nu iets nieuws op komst: het merk heeft zowel een elektrische cross-bike, als een elektrische scooter aangekondigd.

Met de nieuwe, elektrische bikes proberen ze een andere richting op te gaan. Als de bikes net zo dik zijn als de motoren, dan worden ze zeker een succes.

De eerste foto's zijn inmiddels publiek gemaakt. Met oranje tinten, off-road banden en een strak design, voorziet Harley de fiets wel van een eigen look. Wat hem anders maakt is de typische motor-achtige voorvork van de cross-bike en de monoshock swingarm aan de achterkant.De elektrische scooter heeft een stuur en wielen die lijken op een crossfiets of bmx, een eigenzinnig ogende koplamp en is ook voorzien van een motor-achtige voorvork. Een minimalistisch ontwerp met strakke lijnen, voorzien van een treeplaat voor extra comfort en natuurlijk ook hier de kenmerkende afwerking met oog voor details.Uiteraard staan deze twee concepten symbool voor een nieuwe richting van Harley-Davidson, waarmee het merk een nieuwe generatie jonge rijders wil aantrekken. Een gewaagde stap, maar wel met een uniek en oogstrelend resultaat.

Bron: Motoroccasion.nl

Wist u dat: In de motortaal "Kerkraamachterlicht" betekent: Achterlicht dat Harley-Davidson op alle modellen van 750 cc en zwaarder voerde van 1947 tot 1953. Het armatuur mondt uit in de vorm van een gotisch kerkraam of van een ronde grafsteen (tombstone taillight) en is gegoten van zamac, een legering van zink met een kleine hoeveelheid alu­minium, koper o f magnesium. Zamac wordt wel verchromers verdriet genoemd omdat het spontaan oploste in een chroom bad. Het kerkraamachterlicht heeft een jodiumrood glaasje 80 met een groot oppervlak. Het was indertijd het best zichtbare achterlicht dat Harley-Davidson tot dan toe uit had gebracht. zie Beehive.
© 2000 - 2019 Motoroccasion