Nieuwsbrief:
Nieuwsbericht
23-10-2019
Indian Motorcycle levert met het nieuwe PowerPlus blok krachtigste motor in zijn klasse



  • Vloeistofgekoeld 1769 cc motorblok levert 121 pk en 178 Nm koppel voor nieuwe Indian Challenger
 
Indian Motorcycle, America’s first motorcycle company, legt de lat voor Amerikaanse motorfietsen weer hoger met de aankondiging van zijn krachtigste motorblok ooit, de PowerPlus. Deze compleet nieuwe 1769 cc (108 ci) grote, vloeistofgekoelde V-twin levert 121 pk (90,1 kW) en 178 Nm aan koppel. 

De PowerPlus vormt het hart van de nieuwe Indian Challenger, een gloednieuwe bagger met vaste kuip. De naam verwijst naar het roemruchte verleden van Indian Motorcycle en is een hommage aan de Indian PowerPlus motorfiets die tussen 1916 en 1924 werd geproduceerd. 

“We geven onze technici altijd dezelfde uitdaging mee: niets minder dan het allerbeste in zijn klasse is goed genoeg. En het is duidelijk dat ze met deze nieuwe motor exact dat hebben geleverd,” aldus Steve Menneto, President van Indian Motorcycle. “Er zijn talloze uren gestoken in design, ontwikkeling en in het testen om er zeker van te zijn dat we met de allerbeste vloeistofgekoelde V-twin komen. Ik ben ongelooflijk trots op ons team en op deze fantastische motor.”  

 



De PowerPlus neemt een aantal design- en prestatiekenmerken over van de 1133 cc Indian Scout motor, zoals de bovenliggende nokkenas met vier kleppen per cilinder. Maar daar houdt de vergelijking dan ook op: de PowerPlus is ontwikkeld rond het concept van - grote zuiger, groot koppel -; met als end-game een maximale krachtenoverbrenging binnen het hele toerenbereik.
 
De nieuwe aandrijflijn wordt gevormd door een versnellingsbak met 6 versnellingen en overdrive, koppelingsondersteuning voor een lichtere koppeling en drie rijinstellingen waarmee de berijder de gasrespons kan afstemmen op de persoonlijke behoefte. Andere geavanceerde functies zijn de hydraulische klepstoters en hydraulische kettingspanners op de distributieketting voor eenvoudig onderhoud en maximale betrouwbaarheid.  

De PowerPlus is getest en verder aangepast binnen een van de zwaarste ontwikkel- en testprogramma’s in de sector. Het blok heeft alles bij elkaar meer dan anderhalf miljoen kilometer gemaakt aan gesimuleerde tests, onder andere op de testbank, en meer dan 400.000 kilometer op de weg. 

“De ultieme bagger is eenvoudigweg niet te bouwen zonder een blok dat letterlijk alles in zijn klasse achter zich laat. Dat was onze motivatie bij het ontwikkelen van de PowerPlus,” aldus John Callahan, Vice President, Engineering bij Indian Motorcycle. “We ontwikkelden de meest geraffineerde V-twin die er is. En vervolgens hebben we er alles aan gedaan om er zeker van te zijn dat-ie alles aankon wat we maar konden verzinnen. Het eindresultaat is iets heel bijzonders.” 


Indian Motorcycle PowerPlus Motorspecificaties:

•    Cilinderinhoud: 1769 cc (108 ci)
•    Vermogen: 120,6 pk / 90 kW bij 5.500 RPM
•    Koppel: 178 Nm bij 3.800 RPM
•    Maximum Draaisnelheid: 6.500 RPM
•    Ontwerp: 60 graden V-twin, vloeistofgekoeld
•    Carter: Enkelvoudig ontwerp met semi-dry sump oliesysteem met hoge capaciteit
•    Timing System: Bovenliggende nokkenassen en vier kleppen per cilinder
•    Brandstofsysteem: Elektronische brandstofinjectie. Gasklephuizen met dubbele 52mm boring
•    Compressieratio: 11:1
•    Transmissie: Zes versnellingen met echte overdrive, constant mesh
•    Koppeling: ondersteunde koppeling 

Meer informatie is te verkrijgen bij de lokale dealer, via www.indianmotorcycle.eu.

Je droomINDIAN nog niet gevonden?

De beste koop vind je op www.motoroccasion.nl

#Indian #PowerPlus #Motorcycles #Motoroccasion #Motorkopen

Bron: Motoroccasion.nl

Wist u dat: In de motortaal "Beeza" betekent: Ookwel Beezer. Verbastering van BSA. BSA (Birmingham Small Arms) was een van de bekendste Engelse motorfietsmerken en produceerde types met tot de verbeelding sprekende namen als Thunderbolt, Lightning en Gold Star. In 1971 sloot het bedrijf zijn deuren.
© 2000 - 2024 Motoroccasion