Nieuwsbrief:
Nieuwsbericht
23-09-2019
KTM SX-E 5 JUNIOR E-MODEL




KTM is trots op zijn innovatieve benadering van motorsport en op de introductie van de KTM SX-E 5, een nieuwe elektrisch aangedreven motor voor jonge rijders. Dit READY TO RACE-model werd vorig jaar aangekondigd en groeit mee met de rijder, terwijl het zowel premium prestaties als alle voordelen van een elektrisch aangedreven voertuig biedt.

KTM heeft hard gewerkt om alle kennis die in de afgelopen tien jaar over elektrische voertuigen is opgedaan, te benutten voor de ontwikkeling van de KTM SX-E 5. Het eindproduct is een zeer competitieve elektrische minibike met een vermogensafgifte die vergelijkbaar is met de KTM 50 SX, maar met minimaal onderhoud en geluid. De motor heeft zes vermogensinstellingen, waardoor een complete beginner rustig op een READY TO RACE-machine kan beginnen, terwijl de modus voor het hoogste vermogen de snelste juniorrijder spanning en uitdaging biedt. Het premium chassis van de KTM SX-E 5 is ontwikkeld door onze KTM-ingenieurs. De machine heeft een volledig aanpasbare rijhoogte, helemaal in combinatie met de extra KTM PowerParts-verlagingsset, en is gericht op rijders van drie tot tien jaar oud. Een groot pluspunt van deze kwalitatief hoogwaardige motor is dat hij meegroeit met de rijder, zowel wat zijn of haar lengte als het behendigheidsniveau betreft.

Deze innovatieve juniormotor heeft een elektrische motor die wordt aangedreven door een supermoderne lithium-ionaccu met een robuuste behuizing voor maximale bescherming: veiligheid stond centraal bij de ontwikkeling van dit model. De vermogensafgifte is soepel en controleerbaar, waardoor de rijervaring beter is dan die van vergelijkbare motoren en de wendbaarheid op een motocrossbaan geweldig is. De KTM SX-E 5 is net als zijn tegenhanger met een verbrandingsmotor uitgerust met een luchtgeveerde WP XACT 35-vork en WP XACT-schokdemper. Daarnaast biedt deze kleine krachtpatser echte race-ergonomie en kwaliteitsonderdelen als premium schijfremmen, gegoten voetsteunen en een taps aflopend aluminium stuur. Sterker nog: de KTM SX-E 5 heeft hetzelfde ontwikkelproces doorlopen als de grotere SX-modellen die door het Red Bull KTM Factory Racing Team worden gebruikt. Het is een spannende, innovatieve en veilige racemachine die nieuwe rijkansen creëert voor jonge rijders die niet van ophouden weten.



“We zijn heel enthousiast dat de KTM SX-E 5 nu bij de dealers komt te staan. Deze motor heeft een premium chassis, zoals al onze SX-modellen, maar biedt ook geweldige rijeigenschappen dankzij de elektrische motor. Dit model is eenvoudig te besturen, maar kan ook supersnel zijn zonder lawaaiig te worden. We hebben de motor getest met allerlei verschillende rijders. Een complete beginner kan met deze motor door het rijgemak bijna direct het circuit op en een motorracer op nationaal niveau kan zelfs de rondetijden van een model met verbrandingsmotor evenaren, wat heel bijzonder is. Door de aanpasbaarheid van de motor kan een rijder deze jarenlang gebruiken, maar toch steeds sneller worden. Ook is de rijder met deze motor onafhankelijker, omdat er naast het smeren van de ketting slechts minimaal onderhoud nodig is. Het elektronicateam heeft bovendien hard gewerkt om dit model zo veilig mogelijk te maken. De KTM SX-E 5 is echt een fantastisch nieuw model in het KTM-productaanbod, dat competitieve prestaties combineert met grote aanpasbaarheid voor de rijder”, vertelt Joachim Sauer, KTM Senior Product Manager Offroad.

E-mobiliteit is niet meer weg te denken uit de hedendaagse visie op vervoer en KTM heeft dan een toegewijd R&D-team dat hard werkt aan de ontwikkeling van platforms voor de elektrische KTM-motorfietsen van de toekomst. In combinatie met de jarenlange ervaring in het bouwen van sportmotoren zorgt dit ervoor dat KTM een van de koplopers is op het gebied van deze e-technologie. KTM heeft aangekondigd zich te richten op motoren met 4-18 kW (piekvermogen) en lage bedrijfsspanning en zet zich in om aan de strengste veiligheidseisen te voldoen. De introductie van de KTM SX-E 5 is een spannend nieuw hoofdstuk in het e-mobiliteitsverhaal van KTM.

De nieuwe KTM SX-E 5 is deze herfst beschikbaar bij geautoriseerde KTM-dealers.

Bezoek voor meer informatie over prijzen en beschikbaarheid de lokale KTM-dealer of www.ktm.com.

Bron: Motoroccasion.nl

Wist u dat: In de motortaal "Beeza" betekent: Ookwel Beezer. Verbastering van BSA. BSA (Birmingham Small Arms) was een van de bekendste Engelse motorfietsmerken en produceerde types met tot de verbeelding sprekende namen als Thunderbolt, Lightning en Gold Star. In 1971 sloot het bedrijf zijn deuren.
© 2000 - 2024 Motoroccasion