Nieuwsbrief:
Nieuwsbericht
04-03-2021
Nieuwe 2021 Bonneville T120 en T120 Black

Betere prestaties:
Geüpdatete EURO 5-conforme 1200cc-twinmotor met hoog koppel
Sneller reactievermogen en lagere emissies

Verbeterde handling:
7 kg lichter
Nieuwe lichtgewicht aluminium velgen
Nieuwe Brembo-remmen en dubbele remschijven met hogere specificaties
Dynamischer, wendbaarder en neutraler rijgedrag

Verbeterde technologie:
Nieuwe cruisecontrol is standaard aangebracht
Verbeterde Road- en Rain-rijmodi

Verbeterde details:
Nieuwe wijzerplaat en branding
116 Accessoires leverbaar


Motor en prestaties
De motor van de nieuwe Bonneville T120 en T120 Black is de kenmerkende 1200 cc Britse twin met hoog koppel van Triumph, die is ontwikkeld voor een nog betere rijervaring.  Voor 2021 is het gewicht van het blok van de nieuwe T120 aanzienlijk verminderd door het gebruik van een lichtere krukas. Samen met een geoptimaliseerde koppeling en balansassen heeft dit ook de traagheid verminderd, wat de nieuwe generatie een aanzienlijk directer en sneller reagerende gashendel oplevert.
De T120 is speciaal getuned om een hoog koppel te leveren van laag onderin tot in het middengebied, voor opwindende prestaties in het hele toerentalbereik. De 1200-twinmotor levert 105 Nm piekkoppel bij een zeer lage 3500 t/min en zijn vermogen piekt op 80 pk bij 6550 t/min.
Met zijn doordacht ontworpen vloeistofkoelsysteem overtreft de opgewaardeerde 2021-motor de Euro 5-vereisten, wat resulteert in lagere emissies dan de vorige generatie en een uitstekend brandstofverbruik.
Zowel de T120 als de T120 Black worden geleverd met een zeer hoge onderhoudsinterval van 16.000 kilometer, wat helpt om de lopende eigendomskosten laag te houden.Verbeterde handling
De handling van de nieuwe T120 zijn voor 2021 verbeterd met een gewichtsbesparing van 7 kg. De volledig nieuwe aluminium velgen (18'' X 2,75'' voor en 17'' X 4,25'' achter) zorgen voor een aanzienlijke verlaging van het onafgeveerde gewicht en de massatraagheid, waardoor de nieuwe T120 wendbaarder en beter te manoeuvreren is tijdens het rijden, maar ook wanneer je de motorfiets verplaatst bij stilstand.
Het remsysteem is verbeterd met een Brembo-voorrem met hogere specificaties, met een dubbele schijf en schuifremklauwen met twee zuigers die voor een uitstekende remkracht en een beter remgevoel zorgen. Ook de veiligheid en controle zijn gemaximaliseerd dankzij Triumph's nieuwste generatie ABS en schakelbare tractiecontrole.
De combinatie van de gewichtsbesparing, de nieuwe wielen en de hoger gespecificeerde remmen maken van de nieuwe T120 de best bestuurbare Bonneville T120 ooit.Verbeterde technologie
De nieuwe T120 is voorzien van technologie met hogere specificaties dan de vorige versie, met cruisecontrol nu standaard gemonteerd samen met verbeterde rijmodi.
De cruisecontrol en de rijmodi worden ingesteld via een speciale knop op het stuur, waardoor het zeer gebruiksvriendelijk is voor de rijder. De rijder kan kiezen tussen de rijmodi Rain en Road waardoor het gedrag van de motorfiets wordt aangepast aan de rijomstandigheden.
Andere hoogwaardige rijhulptechnologie die standaard wordt meegeleverd, is een koppelonder-steunde koppeling, die vermoeidheid bij de rijder vermindert in druk verkeer of tijdens langere ritten; een startonderbreker die in de sleutel is geïntegreerd, een handige USB-oplaadaansluiting onder het zadel en de interne bedrading, klaar voor aansluiting van handvatverwarming, die als accessoire kan worden gemonteerd.
In de koplamp is dit kenmerkende LED-dagrijlicht geïntegreerd, waar de marktwetgeving dit toelaat, waardoor de motorfiets beter zichtbaar is voor andere weggebruikers.Verbeterde stijl
Het onmiskenbare en iconische silhouet en de stijl van de Bonneville zijn verder versterkt door een aantal accenten die de iconische stijl van de T120 combineren met de nieuwste premium voorzieningen van Triumph.
De dubbele klok heeft een nieuwe hoogwaardige 3D wijzerplaat met Bonneville branding en traditioneel lettertype en kleuren. Het multifunctionele digitale display voorziet de rijder van alle nodige informatie, zoals de rijmodusinstellingen, de status van de cruisecontrol, de versnellingsindicator en nog veel meer. Dit alles wordt bediend via de intuïtieve en gemakkelijk toegankelijke scrollknop die op het stuur is gemonteerd.
De iconische gebeeldhouwde Bonneville tank met tankrubbers is voorzien van een nieuwe klassieke verchroomde metalen tankbadge met 3 strepen die een nieuwe styling touch toevoegt aan het toch al onmiskenbare T120 design.
Op de klassieke Bonneville T120 zijn overal hoogwaardige chromen afwerkingen gebruikt om de kenmerkende tijdloze stijl te behouden, onder andere op de spiegels, spatbord, richtingaanwijzers, geluidsdempers, stuur, koplampbehuizing en tankdop. Het zadel is afgewerkt met contrasterende biezen, een geribbelde bovenzijde en is voorzien van een gestanst Triumph-logo.
Als alternatief krijgt u met de ruige en brutale Bonneville T120 Black een groot aantal premium donkere details en componenten, waaronder wielvelgen, handgreep, motordeksels, spiegels, koplampbehuizing, richtingaanwijzers en uitlaat, plus een stijlvol bruin zadel met gestanst Triumph logo.
En voor de T120-reeks zijn er 116 originele Triumph-accessoires verkrijgbaar, waarmee motorrijders hun motorfiets kunnen personaliseren.
De T120 is verkrijgbaar in 3 stijlvolle kleurenschema's, waaronder de optie Jet Black in één kleur of een keuze uit twee kleurencombinaties; Cordovan Red en Silver Ice, en de Cobalt Blue en Silver Ice, die beide zijn voorzien van handgeschilderde gouden lijnen.
Voor de T120 Black is er de keuze uit Jet Black of een verfijnde Matt Jet Black en Matt Graphite met handgeschilderde zilveren lijnen. 

Vanaf € 15.100,-. Verkrijgbaar vanaf april 2021.
 

Bron: Motoroccasion.nl

Een stukje historie: TRIUMPH in 1970 - Triumph en BSA houden een daadkrachtige campagne in 1970 voor de lancering van een nieuwe produktielijn; zestien motoren in totaal. Ten nadele van de brede aanpak is de vertraging die optreed aangaande de levering. Om aan de consumentvraag te blijven voldoen worden er T100's en Bonnies in een hoog tempo in elkaar gezet waardoor de kwaliteit enorm schommelde. Ook kwam de aanlevering van de assemblagedelen in de problemen tot op het punt dat er zelfs drie maanden werd gestopt om zich te richten op de fabricage van motoronderdelen. Doordat het systeem bij Triumph wel vrolijk orders bleef aanvragen liep het verlies op tot tweeentwinig miljoen pond.
© 2000 - 2023 Motoroccasion