Nieuwsbrief:
Nieuwsbericht
13-03-2021
Op de motor de Verenigde Staten verkennen

Als je een rondreis door de Verenigde Staten wil maken, kun je ervoor kiezen een motor te huren. Op die manier ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt. Naast een A-rijbewijs moet je ook over een geldig ESTA Amerika beschikken om per motor de VS te verkennen.Roadtrip door de VS
De Verenigde Staten van Amerika is een van de grootste landen ter wereld en om veel te kunnen zien zul je dan ook grote afstanden moeten afleggen. De gemakkelijkste vervoersmogelijkheid in de Verenigde Staten is het gebruik van eigen vervoer. Veel reizigers kiezen hier dan ook voor, omdat ze dan niet afhankelijk zijn van chauffeurs of de wensen van andere reizigers.

De bekendste route in de VS is die langs de westkust. De route loopt door de staten Californië, Nevada, Utah en Arizona. Tijdens de rit kom je langs een groot aantal nationale parken zoals de Grand Canyon en door de bruisende steden San Francisco, Las Vegas en Los Angeles, die stuk voor stuk het afstappen waard zijn. Als je hierna nog niet genoeg hebt van de veelzijdigheid van Amerika, kun je vanuit Los Angeles je weg vervolgen in de richting van Seattle via Highway 1 of in de richting van Chicago via de befaamde Route 66, die maar liefst acht staten doorkruist.

Hoewel Amerika brede wegen heeft met meerdere rijstroken naast elkaar, is het vaak enorm druk op de weg. Het voordeel aan een motor is dat je de files voorbij kunt rijden. Houd er wel rekening mee dat er in Amerika links gereden en rechts ingehaald mag worden en het in de meeste gevallen toegestaan is bij een rood verkeerslicht rechts af te slaan.

Vereiste documenten voor de motorhuur in de VS
Als je een motor wilt huren in de Verenigde Staten van Amerika zijn er een aantal zaken waarmee je rekening moet houden. Om een motor te mogen huren zul je namelijk aan een aantal voorwaarden moeten voldoen. In de eerste plaats komen alleen reizigers die ouder dan 20 jaar zijn in aanmerking om een motor te huren in de Verenigde Staten. Daarnaast dien je over een A-rijbewijs te beschikken en, aangezien de borgsom in de meeste gevallen met een creditcard voldaan moet worden, is het ook verstandig een creditcard mee op reis te nemen. 

Over het algemeen zou een nationaal rijbewijs voldoende moeten zijn om een motor te mogen huren. Een internationaal rijbewijs is niet officieel verplicht. Toch kan hierom gevraagd worden bij de verhuurbedrijven. Je doet er dan ook goed aan vooraf navraag te doen bij het verhuurbedrijf of voor de zekerheid een internationaal rijbewijs aan te vragen. Houd er rekening mee dat deze alleen geldig is in combinatie met het nationaal rijbewijs. Naast de aanvraag van een internationaal rijbewijs, behoort ook de ESTA aanvraag tot de voorbereidingen voor een reis naar Amerika.

ESTA aanvraag eenvoudig online in te dienen
Om de Verenigde Staten te mogen betreden zijn een geldig paspoort en een ESTA of visum Amerika vereist. In de meeste gevallen kunnen reizigers uit Nederland en België van een ESTA gebruikmaken. Het ESTA Amerika is veel eenvoudiger en sneller aan te vragen dan het fysieke visum. Je hoeft hiervoor alleen het ESTA aanvraagformulier online in te vullen. Daarbij komt dat een ESTA goedkoper is dan een visum.

Houd er rekening mee dat je hetzelfde paspoort mee op reis neemt als waarmee je de ESTA aanvraag hebt ingediend. Het ESTA is namelijk gekoppeld aan het paspoortnummer, waardoor bij het inchecken snel gecontroleerd kan worden of je een geldig ESTA bezit. Het ESTA Amerika is twee jaar geldig. Gedurende deze geldigheidstermijn van twee jaar mag je meerdere malen (maximaal 90 dagen per reis) in de VS verblijven. Dat geeft je meer dan genoeg tijd voor een uitgebreide rondreis op de motor.

 

Bron: Motoroccasion.nl

Wist u dat: In de motortaal "Sprinten" betekent: Snelheidswedstrijd waarbij een bepaalde afstand, meestal een kwart mijl, over een rechte, verharde baan zo snel mogelijk moet worden afgelegd. De coureur die deelneemt aan een sprintwedstrijd rijdt niet tegen een ander, maar tegen de tijd. Er mogen vier pogingen worden ondernomen om de snelste tijd neer te zetten. De motorfietsen die voor het sprinten worden gebruikt zijn tot het uiterste opgevoerd en hebben soms honderden pk's aan boord.
© 2000 - 2023 Motoroccasion