Nieuwsbrief:

Pers en nieuws overzicht

Nieuwsbericht
11-03-2019
Rizoma accessoires voor de Kawasaki Z900RS CAFEDe klassieke schoonheid van de Kawasaki Z900RS brengt bijna elke motorliefhebber in vervoering. Voeg daarbij de zeer goede rijeigenschappen en het succes van dit aansprekende model is snel verklaard. Maar het kan altijd nog beter, mooier en functioneler, vinden de creatieve technici van het Rizoma ontwerpcentrum.

Het resultaat is een prachtige lijn onderdelen en accessoires speciaal ontworpen om de  RS en RS Café nog meer op de individuele wensen en smaak van de veeleisende motorrijder af te stemmen. Zo levert het Italiaanse topmerk onder meer een sportiever en gemakkelijk verstelbaar stuur waarmee je, vooral in combinatie met de risers, niet alleen een sportievere zitpositie creëert, maar ook meer comfort.De lange lijst accessoires vermeldt onder andere, een kleiner aluminium voorspatbord, valdoppen, spiegels, knipperlichten en sportieve voetsteunen. Meer informatie en een  compleet overzicht vind je op de website van de importeur (www.sparks-online.eu) of bij de RIZOMA Premium dealers. 

Bron: Motoroccasion.nl

Een stukje historie: BMW in 1994 - Van een aantal R 1100-modellen werden ook 850cc-versies uitgebracht, die uiterlijk gelijk waren aan de zwaardere modellen, maar de nog leverbare R 80 modellen moesten vervangen. Vooral de viercilinder-, 1000- en 1100cc-modellen met brandstofinjectie zouden moeiteloos meer dan 100 pk kunnen leveren, maar BMW beperkte aanvankelijk het motorvermogen om Europese wetgeving voor te blijven. In 1997 doorbrak men met het "Max 100 pk"-principe met de 130 pk sterke K 1200 RS. De K serie vormde ook een eerste aanzet tot een veel moderner ontwerp van BMW motorfietsen, hoewel daar eigenlijk al met de R 65 LS een voorzichtig stapje in was gemaakt. De Form Follows Function ontwerpfilosofie werd nog lang niet losgelaten, maar bij de K 100 modellen was de functionaliteit al niet meer bepalend voor het uiterlijk van de motorfietsen. Dit bleek bijvoorbeeld uit de "BMW nieren", die in elke BMW-autogrill herkenbaar waren, maar die nu ook de radiateurbekleding van de motorfietsen sierden. Ook de vierkant gevormde uitlaatdempers en de driehoekige dempers van de K 75-serie waren hier voorbeelden van.
© 2000 - 2019 Motoroccasion