Nieuwsbrief:

Pers en nieuws overzicht

Nieuwsbericht
22-08-2020
Tips voor het halen van je motorrijexamen


Heb je al een motor gekocht maar heb je je rijbewijs nog niet gehaald? Het wordt dan tijd om hier snel verandering in te brengen. Je motor theorie oefenen is hiervoor natuurlijk van belang, maar uiteraard zul je ook nog je praktijkexamen moeten halen als je echt op je nieuwe motor wilt kunnen rijden. Alhoewel je theorie examen oefenen online gedaan kan worden, is dit bij je praktijkexamen wel wat lastiger. Gelukkig kunnen de onderstaande tips je helpen zodat je alsnog je motorrijexamen kunt halen. 

Kijk recht vooruit 
Door recht vooruit te kijken, kun je gevaren op de weg voor je detecteren. Je moet ook vooruitkijken om te anticiperen op de manoeuvres van anderen en weloverwogen beslissingen te nemen volgens de instructies van de examinator. Er zijn momenten waarop je in je spiegels of de snelheidsmeter moet kijken, maar dat duurt niet lang. Het motorrijexamen vereist dat kandidaten volledig voorbereid en zelfverzekerd genoeg zijn om uitdagende manoeuvres aan te kunnen.

Wees punctueel
Punctualiteit zorgt voor een goede start. Je wilt geen slechte indruk wekken of je examinator aansporen om je toets te annuleren. Plan daarom je reis naar het praktijkexamen anticiperend en arriveer minstens 15-20 minuten te vroeg. Je moet aantonen dat je serieus bent over het verkrijgen van een licentie. Vergeet niet om alle benodigdheden mee te nemen voor je examen.

Blader door je handboek
Dit geldt voor kandidaten die geslaagd zijn voor hun praktijkexamen of net zijn begonnen met het proces. Open het handboek en zoek naar onderwerpen die je nog beter zou willen doen. Er is niets beters om geïnformeerd te worden over de regels en veiligheidspraktijken van de weg dan te verwijzen naar je handboek. 

Oefen zoveel mogelijk
Zoals bij elke andere test, is oefenen de sleutel tot succes. Je kunt niet vertrouwen op je theoretische kennis en ook niet verwachten dat je slaagt als je niet 100 procent zeker bent van je vaardigheden. Natuurlijk zul je hier voldoende tijd aan besteden en dit allemaal ook leren tijdens de rijlessen.

Focus op de verkeersborden
Let goed op de verkeersborden wanneer je je voorbereidt op de test. In het echte leven zul je verschillende borden tegenkomen die aan de zijkant zijn geplaatst om je te begeleiden. Dit gebied maakt deel uit van de basis en je wilt ze niet negeren, vooral niet wanneer ze cruciaal zijn voor je veiligheid. De meeste verkeersborden zijn vrij expliciet, maar er zijn enkele regels aan verbonden die het bekijken waard zijn. 

Zet je telefoon uit
Een bericht beantwoorden of een oproep beantwoorden tijdens je test is niet alleen illegaal, maar ook een brutale manier om voor je test te zakken. Wees extra voorzichtig met je acties, tenzij je het niet erg vindt om je test opnieuw te doen. Als je niet zonder je telefoon kunt, overweeg hem dan thuis te laten, of in ieder geval ver van je bereik, zodat hij geen invloed heeft op je prestaties.
 

Bron: Motoroccasion.nl

Wist u dat: In de motortaal "Kannibaliseren" betekent: De onderdelen van een min of meer volledige motorfiets gebruiken om een andere motorfiets te completeren of het aan het rijden te houden.
© 2000 - 2022 Motoroccasion