Nieuwsbrief:
Nieuwsbericht
03-04-2022
Veilig op de motor met je digitale roadmap

Als motorrijder heb je hem misschien nog. De kaarthouder met doorzichtige bovenkant die je op je tank kon plaatsen, zodat je precies wist waar je heen moest gaan. Echt een bijzonder handig hulpmiddels om in één oogopslag de weg te vinden. Tegenwoordig zijn er allerlei handige digitale hulpmiddelen op de markt die het navigeren reuze makkelijk maken.

Als je net een nieuwe smartphone hebt zul je waarschijnlijk eerst een screenprotector en een telefoonhoesje kopen. Dat kan kunnen Samsung hoesjes zijn of van een ander merk. Voorwaarde is dat ze je kostbare bezit goed beschermen.
Wat betreft het navigeren en veilig bevestigen van je mobiele telefoon op een vervoersmiddels, is er inmiddels een groot aanbod. Zo zijn de telefoonhouders in de auto een veel gebruikt hulpstuk om handsfree te bellen of de route op google maps te volgen. Zo heb je geen aparte elektronische navigatie meer nodig.

Ook motorrijders gebruiken graag digitale hulpmiddelen zoals de GPS navigatie. Dit hulpmiddel geeft precies aan waar je bent en hoe je verder moet. Zo kun je op je mobiele telefoon zien waar je bent en hoe je verder moet., Veel motorrijders zijn fan van deze handige hulpmiddelen, omdat ze het navigeren makkelijk maken. Daarbij mag de veiligheid natuurlijk niet uit het oog verloren worden, want als bestuurder van een motorfiets ben je toch een kwetsbare weggebruiker. Omdat er een groot aanbod aan telefoonhouders voor op de motor is, doe je er goed aan de verschillende modellen goed te vergelijken. Kijk ook of de telefoonhouders voor op de motor wel geschikt is voor jouw merk motorfiets. Daarnaast is het belangrijk dat je het beeldscherm in alle weersomstandigheden goed kunt aflezen en dat er bijvoorbeeld een zonneschermpje op zit wanneer voor als de zon fel schijnt. Zorg ook voor en stevig telefoonhoesje zodat je mobiele telefoon altijd vast en zeker in de houder blijft zitten, ook als je met een flinke vaart door een scherpe bocht gaat.

De wijze van bevestiging kan bepalend zijn voor het gebruiksgemak. Dit moet je op een handige en adequate manier kunnen doen. Daarnaast moet het een goede, veilige en gebruiksvriendelijke bediening kunnen garanderen. Want je eigen veiligheid en dat van andere verkeersdeelnemers gaat boven alles. En al niet onbelangrijkste argument om een telefoonhoesje voor op je motor aan te schaffen, wil je natuurlijk niet dat je kostbare device plotseling uit z'n houder zal vallen.

Ben je niet alleen liefhebber van je blinkende motorfiets, maar ook van gadgets, dan heb je vast wel gehoord van de mogelijkheid van projectie op het vizier van je valhelm. Hoewel deze innovatie door het bedrijf LiveMap met veel bombarie in 2018 werd gepresenteerd, is het nu opvallend stil geworden. Iets wat wel heel handig is als je op pad gaat met de motor, is een communicatiesysteem op je helm waardoor je handsfree kunt communiceren als je gebeld wordt of als je wilt praten met je motorvrienden als je gezamenlijk een toertocht maakt. Hou bij alle gadgets die je voor je motor koopt altijd in het oog, dat ze veilig moeten zijn.
 

Bron: Motoroccasion.nl

Een stukje historie: APRILIA in 1993 - In 1993, werd een legende geboren op Noale - de Scarabeo scooter met grote wielen, nog steeds ongeslagen voor zijn buitengewone combinatie van ouderwetse en moderne lijnen, waardoor het een referentiepunt voor alle producenten in de sector is . De lijst van succesvolle Aprilia scooters ging verder met de Leonardo, de SR en de Gulliver, om maar enkele van de meest bekende modellen te noemen.
© 2000 - 2024 Motoroccasion