Nieuwsbrief:

AERMACCHI  ALA VERDE - 1961

€ 6.950,- € 7.990,-
Garantie: Ja
3436 Km
Oranje
aermacchi - ala-verde
aermacchi - ala-verde
aermacchi - ala-verde
aermacchi - ala-verde
aermacchi - ala-verde
aermacchi - ala-verde
aermacchi - ala-verde
aermacchi - ala-verde
aermacchi - ala-verde
aermacchi - ala-verde
aermacchi - ala-verde
aermacchi - ala-verde
aermacchi - ala-verde
aermacchi - ala-verde
aermacchi - ala-verde
aermacchi - ala-verde
aermacchi - ala-verde
aermacchi - ala-verde
OmschrijvingTechniekBetaalgemakBedrijf
Harley Davidson Aermacchi ALA AZZURRA 250 CC

Bouwjaar 1961,
Nederlandse motor,
van 1e eigenaar. Zie rdw.nl. Kenteken: UE-28-22
Compleet met service manual, krantenknipsels en reserve originele stickers.

Wat is precies een Harley Davidson Aermacchi:
Aan het einde van de jaren vijftig ging het uitstekend met de verkoop van de Aermacchi-motorfietsen, maar daardoor ontstonden ruimteproblemen in de fabriek in Varese. De vliegtuigtak floreerde inmiddels ook en deelde de fabriekshallen met de motorfietsen. De triporteurs werden in een aparte fabriek in Varese geproduceerd. In 1960 nam het Amerikaanse merk Harley-Davidson een belang van 50% in Aermacchi omdat men geen machines kon leveren in het lichtere segment. Men zocht daarom een Europese partner vanwege de lagere productiekosten. Vanaf dat moment kregen de motorfietsen andere tanklogo's: "Aermacchi Harley-Davidson", maar in Europa bleef de merknaam "Aermacchi", terwijl de machines in de Verenigde Staten als "Harley-Davidson" werden aangeprezen. Voor Aermacchi betekende dit dat men de motorfietsproductie kon verplaatsen naar een buitenwijk van Varese, Schiranna. Dat lag aan het Meer van Varese en hier stonden nog de oude hangars met hellingen voor de vliegende boten die lang geleden geproduceerd waren. Na de komst van de Ala Rossa en de Ala Verde waren Aermacchi's zeer gewild als racemotorfietsen voor amateurs en in nationale wedstrijden door heel Europa kwamen Aermacchi's aan de start. De fabriek bracht daarom de Ala d'Oro-serie uit. Dit waren speciaal gebouwde racemotoren, die daardoor wel wat prijziger waren dan de normale standaardmotoren. De Ala Rossa 250 bleek snel maar aanvankelijk zeer onbetrouwbaar. Na technische aanpassingen in 1963 werd de betrouwbaarheid groter, maar de machine was niet snel genoeg om in het wereldkampioenschap wegrace goede resultaten te boeken. Voor privérijders in nationale wedstrijden was het echter een goed alternatief: niet duur en gemakkelijk te onderhouden. In 1965 werden 350 cc eencilinders uitgebracht, vooral in de Harley-Davidson Sprint-serie. Inmiddels bleek dat op de Amerikaanse markt vooral de terreinmotoren goed verkocht werden. Men bracht aanvankelijk scramblers en dirttrackracers uit op basis van de 250 en 350 cc viertaktmotoren, maar later verschenen ook de Harley-Davidson Rapido Scrambler 125 en de Harley-Davidson Baja-serie met lichte tweetaktmotoren.
 
 • Wij vinden het fantastisch dat uw deze motor bij ons gevonden heeft. Heeft u vragen over deze motor of de beschikbaarheid, neem dan gerust contact op met onze showroom op 0174-764946

  Waarom koopt u bij AMT Motors:
  - Ruim 2500 m2 showroom met motorplezier.
  - Altijd 250 top occasions op voorraad in de prijsklasse € 2.000 – € 7.000. 
  - Hét juiste adres voor betaalbare motoren mét garantie.
  - Garantie mogelijkheden van 3, 6, 12 tot 24 maanden*
  - 10 Dagen GRATIS ALL-RISK verzekering bij aanschaf motor*

  Wat kunt u nog meer verwachten bij AMT Motors:
  -
  Nu kopen en in het voorjaar rijden.
  - Inruil, proefrijden, thuis bezorgen mogelijk*
  - Ruim keuze 35 kw motoren voor het A2 rijbewijs.
  - Professionele werkplaats voor onderhoud van alle motormerken!
  - Gespecialiseerd schade herstel, van taxatie tot reparatie.
  - Uitgebreide shop met Motorkleding, Helmen, ART4 sloten en accessoires.  
  - Bezoek ook eens onze gezellige showroom, de koffie staat klaar!

  CASH BACK ACTIE weken bij AMT Motors!!!
  - Geniet nu van extra veel voordeel, scherp geprijsde motoren, kortingen tot wel € 1000,-  en enorme ruime keuze!!

  Financiering: 
  - ACTIE: 50/50 DEAL, nu rijden, betaal 50% van de motor aan en de andere 50% gespreid in een door u zelf te bepalen looptijd.

  Uw motor VERKOPEN? 
  Vertrouwd en zonder zorgen, Contant geld/ per bank + officieel RDW vrijwaringsbewijs

  *Vraag naar de voorwaarden aan uw verkoopadviseur, zet en type fouten onder voorbehoud. AMT behoudt zich het recht om eventuele aanpassingen aan te brengen. 

   


Deze motor is geschikt voor A2 rijbewijs.
AMT Motors
Wist u dat: In de motortaal "AMC" betekent: Afkorting van Associated Motor Cycles Ltd. Onder in­vloed van de economische depressie van de jaren dertig nam in 1934 het Britse Matchless het Britse motormerk AJS over. Sa­men met Sunbeam werd in 1937 AMC als industriegroep voor motorfietsfabrikanten opgericht. Korte tijd daarna werden andere motormerken overgenomen als Francis Barnett, James, Norton en in 1953 zelfs het Amerikaanse motormerk Indian, dat in dat jaar failliet ging. De motormerken die onder de paraplu van AMC bleven uitkomen leidden vanaf het einde van de jaren zestig een zieltogend bestaan tot de ondergang van de Engelse motorfietsindustrie en daarmee van AMC rond 1975 een onafwendbaar feit was geworden.
© 2000 - 2022 Motoroccasion