Nieuwsbrief:
Nieuwsbericht
14-12-2020
Connectiviteit en veiligheid voor motoren een stap verder.

Het Connected Motorcycle Consortium lanceert de basisspecificatie C-ITS voor motorfietsen.

Op 11 december 2020 heeft het Connected Motorcycle Consortium (CMC) de Basic Specification Cooperative Intelligent Transport Systems (C-ITS) voor motorfietsen gelanceerd. Het consortium heeft een reeks documenten gepubliceerd die betrekking hebben op verschillende onderwerpen die verband houden met de introductie van C-ITS voor motorfietsen, zoals: activeringsvoorwaarden, lokalisatienauwkeurigheid, algoritmen en gecommuniceerde gegevens, evenals de rijderinterface en antenneprestaties.
Deze doorbraak is het resultaat van alle inspanningen die door de jaren heen zijn geleverd door CMC-leden, die intensief hebben samengewerkt om dit doel te bereiken.

De CMC heeft op dit gebied aanzienlijke vooruitgang geboekt door verschillende studies, de ontwikkeling en evaluatie van prototypemotoren en dankzij bijeenkomsten en discussies met verschillende belangrijke belanghebbenden.

Over CMC en het belang van connectiviteit voor de veiligheid van motorfietsen
De CMC is in 2016 opgericht en bouwt voort op het ACEM-memorandum van overeenstemming over coöperatieve intelligente vervoerssystemen. Motorfabrikanten, leveranciers, onderzoekers en verenigingen sloegen de handen in elkaar om motorfietsen onderdeel te maken van de toekomstige Connected Mobility. ACEM heeft bijgedragen aan de verwezenlijking van een van de hoofddoelen van het consortium: gemeenschappelijke 'basisspecificaties C-ITS-systemen voor motorfietsen' definiëren en deze eind 2020 gereed hebben voor publicatie.

Met C-ITS kunnen wegvoertuigen met elkaar, met de infrastructuur en met andere weggebruikers communiceren. C-ITS heeft een groot potentieel, vooral voor motorfietsen, om ongevallen te voorkomen. Het CMC heeft gewerkt aan ongeveer 30 applicaties, waarbij connectiviteit het mogelijk zou maken om bestuurders en berijders te waarschuwen voor mogelijk gevaarlijke situaties.
Het opnemen van motorfietsen in het C-ITS-ecosysteem zal aanzienlijke veiligheidsvoordelen opleveren en zal leiden tot een betere integratie van motorfietsen in het transportsysteem.

Ga voor meer informatie naar: https://www.cmc-info.net.
Je nieuwe of gebruikte droommotor nog niet gevonden? De beste koop vind je op www.motoroccasion.nl
#connectiviteit #motoren #motor #motoroccasion #motorkopen #veiligheid #vrijheid



Bron: Motoroccasion.nl

Wist u dat: In de motortaal "Tribsa" betekent: Motorfiets opgebouwd uit componenten van een Triumph en een BSA.
© 2000 - 2024 Motoroccasion