Nieuwsbrief:

Pers en nieuws overzicht

Nieuwsbericht
24-08-2020
Blechmann R 18, sportievere looksVorige week lieten wij zien wat gerenommeerde bouwer Ronald Sands van de BMW R18 wist te maken. Ondertussen was Oostenrijker Bernhard Naumann, met de nickname Blechmann, ook al aan de klus begonnen en is zijn creatie rond de BMW R18 nu ook te bewonderen. De naam: Blechmann R 18. 

Kijk eens naar de foto's en realiseer je eens wat een vakwerk dit is. Zowel Sands als Blechmann weten tot in detail iets bijzonders neer te zetten. In tegenstelling tot Sands veranderde Blechmann niets aan het frame en maakte alleen gebruik van de originele bevestigingspunten. Waar Sands eerst begint met een schets ziet Blechmann al doende wat op zijn pad komt en gebruikt de kale motor als zijn schetsboek. 

Blechmann gebruikte de originele ondersteuning om het achterspatbord, het zadel en de duozit aan te passen naar een sportievere look. Het achterlicht dat hij daarbij heeft gebruikt is van Kellermann. Om die sportieve look te maken is er een compleet andere tank op gebouwd met knieuitsparingen. 

Blechmann heeft voor de koplampen een subtiel niervormig design gebruikt. Bernhard Neumann maakte de motor af met gebruik van zwarte lak en klassieke witte BMW Motorrad-strepen. 

In totaal heeft het team rond Blechmann 450 uur gewerkt aan zijn versie van de BMW R 18. Blechmann werkt meestal alleen en indien nodig zorgt hij voor ondersteuning andere professionals. 

Je droomBMW nog niet gevonden? De beste koop vind je op Motoroccasion.nl

#BMW #Motorrad #Blechmann #R18 #Motoroccasion #motorkopen #motor #motoren

Bron: Motoroccasion.nl

Een stukje historie: DUCATI in 1935 - Op de eerste juni 1935 werd de hoeksteen gelegd van de fabriek in Borgo Panigale. Dit nieuwe complex was een modern en ambitieus project en zo ontworpen dat het dienst moest gaan doen als het industrile en technologische middelpunt van Bologna. Gedurende deze periode wist de Ducati industrie zich over de landsgrenzen verder uit te breiden en opende kantoren in London, Paris, New York, Sydney en Caracas om zo een directere service en after-sales te kunnen bieden aan de klanten.
© 2000 - 2021 Motoroccasion