Nieuwsbrief:

Pers en nieuws overzicht

Nieuwsbericht
24-08-2020
Blechmann R 18, sportievere looksVorige week lieten wij zien wat gerenommeerde bouwer Ronald Sands van de BMW R18 wist te maken. Ondertussen was Oostenrijker Bernhard Naumann, met de nickname Blechmann, ook al aan de klus begonnen en is zijn creatie rond de BMW R18 nu ook te bewonderen. De naam: Blechmann R 18. 

Kijk eens naar de foto's en realiseer je eens wat een vakwerk dit is. Zowel Sands als Blechmann weten tot in detail iets bijzonders neer te zetten. In tegenstelling tot Sands veranderde Blechmann niets aan het frame en maakte alleen gebruik van de originele bevestigingspunten. Waar Sands eerst begint met een schets ziet Blechmann al doende wat op zijn pad komt en gebruikt de kale motor als zijn schetsboek. 

Blechmann gebruikte de originele ondersteuning om het achterspatbord, het zadel en de duozit aan te passen naar een sportievere look. Het achterlicht dat hij daarbij heeft gebruikt is van Kellermann. Om die sportieve look te maken is er een compleet andere tank op gebouwd met knieuitsparingen. 

Blechmann heeft voor de koplampen een subtiel niervormig design gebruikt. Bernhard Neumann maakte de motor af met gebruik van zwarte lak en klassieke witte BMW Motorrad-strepen. 

In totaal heeft het team rond Blechmann 450 uur gewerkt aan zijn versie van de BMW R 18. Blechmann werkt meestal alleen en indien nodig zorgt hij voor ondersteuning andere professionals. 

Je droomBMW nog niet gevonden? De beste koop vind je op Motoroccasion.nl

#BMW #Motorrad #Blechmann #R18 #Motoroccasion #motorkopen #motor #motoren

Bron: Motoroccasion.nl

Wist u dat: In de motortaal "Biker" betekent: De term biker geeft meer aan dan iemand die zich op een motorfiets voortbeweegt. Er wordt een persoon mee aange­duid die een full-time en compromisloze motorfietsdevotie ten­toonspreidt, waarmee heel de attitude en verschijning, zo niet de sociale habitus van de betreffende persoon is gemoeid. Een biker is dus geen gelegenheidsmotorrijder die alleen bij mooi weer of in de weekends op de motor valt aan te treffen. Sinds aan de Westkust van de Verenigde Staten in de jaren vijftig eenmotorrijders-scene ontstond die het motorrijden is gaan ver­binden met maatschappelijke onaangepastheid en een drei­ging van gewelddadigheid en gangvorming, kreeg de aandui­ding biker een ongunstige klank.Bikers duidde een slag volk op motorfietsen aan waarvoor je moest oppassen. De hele motorrijderspopulatie werd door bui­tenstaanders hiermee geïdentificeerd. Inmiddels is die beteke­nis gesleten doordat ontelbaar veel nieuwe motorrijders het bikersimago omhelsden en er een modieuze verschijningsvorm aan hebben verleend die niets meer te maken had met ongema­nierd en rebels gedrag. Toch past bij de term biker het beeld van de met jeans en laarzen geklede motorrijder, veelal rijdend op een zware Harley-Davidson o f op een oudere Engelse motor­fiets.
© 2000 - 2022 Motoroccasion