Nieuwsbrief:
Nieuwsbericht
24-08-2020
Blechmann R 18, sportievere looks



Vorige week lieten wij zien wat gerenommeerde bouwer Ronald Sands van de BMW R18 wist te maken. Ondertussen was Oostenrijker Bernhard Naumann, met de nickname Blechmann, ook al aan de klus begonnen en is zijn creatie rond de BMW R18 nu ook te bewonderen. De naam: Blechmann R 18. 

Kijk eens naar de foto's en realiseer je eens wat een vakwerk dit is. Zowel Sands als Blechmann weten tot in detail iets bijzonders neer te zetten. In tegenstelling tot Sands veranderde Blechmann niets aan het frame en maakte alleen gebruik van de originele bevestigingspunten. Waar Sands eerst begint met een schets ziet Blechmann al doende wat op zijn pad komt en gebruikt de kale motor als zijn schetsboek. 









Blechmann gebruikte de originele ondersteuning om het achterspatbord, het zadel en de duozit aan te passen naar een sportievere look. Het achterlicht dat hij daarbij heeft gebruikt is van Kellermann. Om die sportieve look te maken is er een compleet andere tank op gebouwd met knieuitsparingen. 

Blechmann heeft voor de koplampen een subtiel niervormig design gebruikt. Bernhard Neumann maakte de motor af met gebruik van zwarte lak en klassieke witte BMW Motorrad-strepen. 

In totaal heeft het team rond Blechmann 450 uur gewerkt aan zijn versie van de BMW R 18. Blechmann werkt meestal alleen en indien nodig zorgt hij voor ondersteuning andere professionals. 

Je droomBMW nog niet gevonden? De beste koop vind je op Motoroccasion.nl

#BMW #Motorrad #Blechmann #R18 #Motoroccasion #motorkopen #motor #motoren





Bron: Motoroccasion.nl

Een stukje historie: YAMAHA in 2002 - In 2002 is de voor Europa vernieuwde YZF-R6 op de Intermot in München te zien met brandstofinjectie en "ram-air" luchtinlaatsysteem.
© 2000 - 2024 Motoroccasion