Nieuwsbrief:

Pers en nieuws overzicht

Nieuwsbericht
28-08-2020
BMW Motorrad nieuws: de M Endurance-kettingBMW heeft met de cardan aandrijving al meer dan negentig jaar een overbrenging in huis die weinig onderhoud vergt. Ook levert deze aandrijving comfort en is milieuvriendelijk. BMW Motorrad komt met een nieuwe noviteit op het gebied van overbrenging, de M Endurance-ketting, met vergelijkbare eigenschappen.

Net als eerdere X-ring-kettingen, heeft de M Endurance-ketting een permanente vulling met smeermiddel tussen de rollen en pennen, omsloten door X-ringen. Geheel nieuw is echter dat de voorheen noodzakelijke extra smeermiddeltoevoeging voor de rollen en daarmee de bekende "kettingsmering" niet meer nodig is. Evenmin is het af en toe naspannen niet meer nodig vanwege het uitblijven van de gebruikelijke slijtage.

Deze enorme comfortwinst werd mogelijk gemaakt door het gebruik van een nieuw coatingmateriaal voor de rollen: tetraëdrisch amorf koolstof (ta-C), ook wel industriële diamant genoemd. Deze coating kenmerkt zich door extreme hardheid en bestendigheid en wordt tussen de bekende DLC coating (Diamond Like Carbon) en pure diamant geplaatst. In tegenstelling tot de metalen oppervlakken die tot nu toe zijn gebruikt, slijt de coating met de ta-C industriële diamant niet. Tegelijkertijd biedt dit type coating ook een drastisch verlaagde wrijvingscoëfficiënt.

Dankzij uitstekende droge smeringseigenschappen en het elimineren van slijtage, bieden de tetraëdrische, amorfe koolstofgecoate rollen van de M Endurance-ketting onderhoudscomfort dat gelijkwaardig is aan dat van een motorfiets met cardanaandrijving. 

De M Endurance-ketting met steek 525 is nu in eerste instantie verkrijgbaar voor de twee 4-cilindermodellen BMW S 1000 RR en S 1000 XR. De M Endurance-ketting is als accessoire of als optie direct af fabriek verkrijgbaar. Andere BMW Motorrad-modellen worden op het gebruik van deze ketting voorbereid.

Je droomBMW nog niet gevonden? De beste koop vind je op www.motoroccasion.nl
#BMW #Motorrad #MEndurance #Motoroccasion #motorkopen #motorrijden

Bron: Motoroccasion.nl

Wist u dat: In de motortaal "Loctite" betekent: De merknaam voor een assortiment borgingsvloeistoffen voor ondermeer bouten, moeren en lagers. De merknaam Loctite is inmiddels een soortnaam geworden voor deze me­thode van borging.
© 2000 - 2022 Motoroccasion