Nieuwsbrief:
Nieuwsbericht
17-10-2022
Nieuw! Honda CB 750 Hornet 2023



Honda kent met de Hornet serie een lange geschiedenis vol motorplezier. De Hornets zijn all-rounders en van alle markten thuis. Je maakt er met gemak een mooie naked bike of streetfighter van of monteert een kofferset en voila, de toermotor voor langeren ritten staat klaar.

De nieuwe nieuwe parallel tweecilinder met acht kleppen in de CB 750 Hornet heeft een motorvermogen van 67,5 kW en levert een koppel van 75 Nm om het geheel van 190 kg vooruit te stuwen. Wil je gecontroleerd rijden dan is er een keur aan hulp aan boord. Met de Throttle By Wire (TBW) beschik je over 3 rijmodi, met de Honda Selectable Torque Control (HSTC) met 3 niveaus en geïntegreerde Wheelie Control kiun je het koppel doseren en heb daarnaast ook de keuze uit 3 niveaus van remvertraging en vermogensafgifte.





​​​Het nieuwe frame heeft volledig Showa-vering: 41 mm Separate Fork Function Big Piston (SFF-BPTM) USD-vorken en een Pro-Link achterschokbreker. De dubbele, radiaal gemonteerde remklauwen met vier zuigers zorgen ervoor dat jij je favoriete stopplaats niet voorbij schiet. Je hebt overigens ook goed controle op alles met het 5-inch tft-kleurendisplay. Of dat alles nog niet genoeg is geeft Honda de Hornet ook nog Smartphone Voice Control (HSVC), volledige ledverlichting, automatisch annulerende richtingaanwijzers en Emergency Stop Signal (ESS)-technologie mee. De CB 750 Hornet zal ook in een A2-versie leverbaar zijn. 



 



De belangrijkste kenmerken nog even op een rij:

Motor
• Geheel nieuwe 755cc paralleltwin 8-kleps unicam-motor
• Maximaal vermogen – 67,5 kW bij 9.500 tpm
• Max koppel - 75 Nm bij 7.250 tpm
• 270° krukas en ongelijke ontstekingsvolgorde voor maximaal motorkarakter
• Gepatenteerde Vortex Air Flow-kanalen voor een optimale luchtstroom
• Assist-/slipperkoppeling, biedt een licht hendel gevoel en voorkomt het springen van het achterwiel bij terugschakelen
• 4,3 l/100 km brandstofverbruik met een potentieel tankbereik van 340 km

Motorelektronica 
• Drie standaard rijmodi; REGEN, STANDAARD en SPORT
• Drie niveaus van motorvermogen, motorrem en HSTC met geïntegreerde Wheelie Control
• USER-aanpassingsoptie tussen de drie niveaus

Styling en uitrusting
• Nieuwe stijl definieert haarscherp minimalisme
• Rechtopstaande rijpositie voor natuurlijke controle
• Aanpasbaar, 5-inch tft-scherm met schakelindicator
• Honda Smartphone Voice Control-systeem biedt Android- en iOS-smartphoneconnectiviteit
• De achter knipperlichten zijn voorzien van een noodstopsignaal en auto-annuleringstechnologie

Model pakketten Honda CB 750 Hornet
Sportpakket - Quickshifter, windscherm, cover voor duozadel en voetsteunen voor de rijder.
Stijlpakket - Gewichten aan stuuruiteinden, bovenste klemhouder op het stuur, tankpad, wielstrepen en valdoppen.
Toerpakket - Zijtassen, tanktas en zadeltas.

Je droomHORNET nog niet gevonden? De beste koop vind je op www.motoroccasion.nl
Meer info: https://honda-hornet.nl/nl

#Honda #CB750 #Hornet #motorkopen #nieuwemotor #motoroccasion 



Bron: Motoroccasion.nl

Wist u dat: In de motortaal "Knucklehead" betekent: Bijnaam die in kringen van Harley-Davidson-liefhebbers ontstond voor het model E, de eerste v-twin kopklepper met een cilinderinhoud van 1000cc, die HarleyDavidson uitbracht in 1936. Dit model was onmiddellijk een succes en dat kon de Harley-Davidson-fabriek op dat moment goed gebruiken. Indian, in die tijd Harley’s enige concurrent, verkocht veel motorfietsen van haar topmodellen, de IndianFour en de Indian Chief, ondermeer aan gemotoriseerde afdelingen van de politie (police squads) in de Verenigde Staten en in de rest van de wereld. In datzelfde jaar 1936 slaagde fabriekscoureur en medeconstructeur Joe Petralli erin om het nationale snelheidsrecord in Daytona te verbeteren. Op een speciaal geprepareerd exemplaar wist hij een recordsnelheid te bereiken van 139.15 mijl (222,5 kilometer) per uur. Het E-model was in meerdere opzichten een nouveauté, want niet alleen het motorblok was totaal nieuw ontworpen, maar ook het rijwielgedeelte: frame, spatborden, voorvork, benzinetanks en dry sump olietank. Al snel werd het E-model (evenals het EL-model, de l stond voor hoge compressie en had een hogere topsnelheid dan de E-versie) het paradepaardje van de fabriek. In 1941 verscheen naast de 1000cc-versie een 1200cc-uitvoering, aangeduid met FL , waarmee tegemoet werd gekomen aan de vraag van het motorpubliek naar nog meer pk’s. Gedurende de Tweede Wereldoorlog werden weinig Knuckleheads gemaakt, omdat Harley-Davidson de handen vol had aan de oorlogsproduktie van militaire motorfietsen van het model WLA en WLC, bij ons bekend geworden onder de naam Liberator. De Knucklehead werd gemaakt tot en met 1947, waarna de fabriek het motorblok in 1948 verving door het Panhead motorblok, zoals dat door Harley-liefhebbers werd genoemd. De bijnaam Knucklehead voor deze motorfiets is van een ietwat cryptische herkomst en wordt vaak verkeerd uitgelegd. Wanneer knucklehead wordt gebruikt om een persoon mee aan te duiden, wordt er domoor of stommeling mee bedoeld. Bij dit type motorfiets zijn de knuckles de aluminium tuimelaarhuizen bovenop de cilinderkoppen (head), die van voren bezien gelijkenis vertonen met een dichtgeknepen vuist die naar voren wordt gestoten om er een slag mee toe te dienen en die is gestoken in een boksbeugel. Het is een esthetisch motorblok, een waar sculptuur uit chroom, aluminium en staal. Er zijn meer associaties mogelijk bij de aanschouwing ervan. Zo wordt de Knucklehead in België aangeduid met Doodskop. De Knucklehead is een zeer gezocht model Harley-Davidson, waarvoor als hij nog in de originele staat verkeert een hoge prijs wordt betaald.
© 2000 - 2023 Motoroccasion