Nieuwsbrief:
Nieuwsbericht
13-03-2023
Veiligheid voorop: belangrijke uitrusting voor motorrijders

Motorrijden is leuk en lonend, maar het kiezen van de juiste uitrusting voor je eigen veiligheid kan vaak lastig zijn. Of je nu voor het eerst fietst of al jaren rijdt, je veiligheid is het allerbelangrijkste. Daarom is het kopen van de juiste veiligheidsuitrusting voor motorfietsen een beslissing die niet lichtvaardig moet worden genomen. We hebben een gids samengesteld met veiligheidsuitrusting voor motorfietsen, zodat je je veilig kunt voelen tijdens het motor rijden.

Helm
In Nederland is het illegaal om zonder helm op een motorfiets te rijden. En terecht, ze helpen hoofdletsel door ongelukken te voorkomen. Een effectieve motorhelm moet een stevige binnenvoering van polystyreenschuim hebben die een barrière vormt voor schokken. Het moet banden van hoge kwaliteit hebben die stevig en comfortabel om je gezicht zitten. Bij het kopen van een motorhelm is het goed om te weten dat er meerdere soorten zijn. Het vinden van de juiste pasvorm is van het grootste belang om ervoor te zorgen dat je ogen, mond en gezicht goed bedekt zijn en voldoen aan de wetten van de overheid. 

Handschoenen
Hoogwaardige motorhandschoenen zijn een onmisbaar stuk uitrusting voor je eigen veiligheid. Bij een val zal je hoogstwaarschijnlijk je handen uitstrekken om je val te breken. Meestal zal het vlezige deel van je handpalm het eerste zijn dat de grond raakt bij een crash, dus het is belangrijk om te zoeken naar handschoenen gemaakt van slijtvaste materialen zoals leer of Kevlar. Een goed paar motorhandschoenen moet je vingers, handpalmen, polsen en de rug van je handen volledig bedekken.

Laarzen
Motorlaarzen van goede kwaliteit zijn ook een hoofdbestanddeel van veiligheidsuitrusting voor motorrijders. Motoren zijn zwaar, de meeste wegen op zijn minst 150 kg. Een stevig paar motorlaarzen heeft daarbij twee doelen. Ten eerste beschermen ze je voeten en enkels voor het geval een motor ooit op je valt. Ten tweede heb je tijdens het rijden een paar laarzen nodig die de motor kunnen dragen op oneffen, onvoorspelbare en zelfs gladde oppervlakken.

Jas
Een motorjack heeft een vitale functie: het beschermen van je ledematen, organen, rug en andere belangrijke lichaamsdelen bij een valpartij. Het is van cruciaal belang dat je een speciaal ontworpen motorjack kiest – een dagelijks leren jack is geen geschikt alternatief. Meestal vallen motorjassen in twee categorieën: textiel en leer. Jassen van textiel zijn meestal goedkoper, terwijl ze nog steeds slijtvast en waterbestendig zijn. Aan de andere kant bieden leren jacks een meer 'klassieke' bikerlook en gaan ze langer mee dan jassen van textiel.

Broek
Speciale motorbroeken zijn een must - ze beschermen je benen bij een ongeluk of als je van je motor valt. Net als bij jassen, zijn speciaal ontworpen motorrijbroeken verkrijgbaar in leer of textiel. Let bij het kopen van een motorbroek op beschermende bepantsering in de heupen, schenen en knieën, aangezien deze gebieden de meeste kans lopen gewond te raken bij een valpartij.

Door deze kledingstukken te dragen, bescherm je jezelf zo goed mogelijk op de motor. Hierbij is vooral een helm belangrijk, maar je moet dus ook geschikte handschoenen, laarzen, jassen en broeken dragen. 
 

Bron: Motoroccasion.nl

Wist u dat: In de motortaal "King-and-queen seat" betekent: Een getrapt luxe zadel waarbij de duopassagier iets hoger zit dan de bestuurder. Beide zitvlakken zijn schotelvormig en gecapitonneerd.
© 2000 - 2024 Motoroccasion