Nieuwsbrief:

Pers en nieuws overzicht

Nieuwsbericht
20-01-2020
Verkooprecord én Good Design Award voor DucatiDucati heeft haar verkooprecord van 2018 verbroken. In 2019 verkochten zij wereldwijd 53.183 motoren. De Ducati Panigale nam een behoorlijk deel voor rekening van de cijfers als de best verkochte superbike ter wereld, met maar liefst 25 procent marktaandeel.

De Hypermotard 950 verdubbelde in verkoopvolume. Zo ook de Diavel 1260, die ook nog eens de Good Design Award in de wacht wist te slepen. Nadat men eerder al de Red Dot Award wist binnen te halen wordt het andermaal bevestigd dat het hier gaat om een fantastisch mooie motorfiets.

Je droomDUCATI nog niet gevonden? De beste koop vind je op Motoroccasion.nl

Bron: Motoroccasion.nl

Wist u dat: In de motortaal "Trike" betekent: Driewieler, met één voorwiel en twee achterwielen, voor­zien van de voorvork van een motorfiets en het motorblok van een motorfiets o f auto. Samentreksel van tri(drie) en bike(mo­torfiets). In de jaren zeventig ontstond in de Verenigde Staten een rage om trikes te bouwen. Extravagante creaties, waarvoor vaak een Harley-Davidson motorfiets als basis werd genomen. Trikes zijn al een veel ouder verschijnsel. Vanaf de jaren dertig 144 maakten zowel Harley-Davidson (de Servicar) als Indian trikes die als efficiënte werkpaarden waren bedoeld voor politie en winkeliers. Achter de berijder was een ruime bak met een klep geplaatst. Indian prees in de jaren dertig zijn trike aan met de slogan: ‘It eliminates the expense of an automobile.’ Rond 1940 ging het Amerikaanse bedrijf Goulding een stap verder door het chassis van een bestelwagen aan de achterzijde van een Har­ley-Davidson of Indian motorfiets te bevestigen. Deze kruising tussen een motorfiets en een vrachtauto noemde het bedrijf de Gouldcar. De Servicar werd tot het einde van de jaren zeventig door de Amerikaanse politie voor verkeerstaken ingezet
© 2000 - 2020 Motoroccasion