Nieuwsbrief:

Pers en nieuws overzicht

Nieuwsbericht
20-01-2020
Verkooprecord én Good Design Award voor DucatiDucati heeft haar verkooprecord van 2018 verbroken. In 2019 verkochten zij wereldwijd 53.183 motoren. De Ducati Panigale nam een behoorlijk deel voor rekening van de cijfers als de best verkochte superbike ter wereld, met maar liefst 25 procent marktaandeel.

De Hypermotard 950 verdubbelde in verkoopvolume. Zo ook de Diavel 1260, die ook nog eens de Good Design Award in de wacht wist te slepen. Nadat men eerder al de Red Dot Award wist binnen te halen wordt het andermaal bevestigd dat het hier gaat om een fantastisch mooie motorfiets.

Je droomDUCATI nog niet gevonden? De beste koop vind je op Motoroccasion.nl

Bron: Motoroccasion.nl

Wist u dat: In de motortaal "Brooklands" betekent: Racebaan in Engeland vlakbij Weybridge. In 1907 werd hier de eerste TT-motorrace verreden. De hoogtijdagen van het circuit lagen in de jaren twintig, toen veel motorfietsmerken wereldwijd met elkaar wedijverden op dit circuit. Het betekende eveneens de hegemonie van de Britse motorfietsindustrie die met Norton, AJS en Douglas sterk was vertegenwoordigd bij de winnende coureurs van die dagen, waaronder de bijna onverslaanbare Ier Stanley Woods. Woods heeft meer races verreden dan wie ook. Zijn eerste wedstrijd reed hij op achttienjarige leeftijd op Brooklands met een Cotton in 1923. Zijn laatste race, een Junior-race reed hij in 1939 op een Velocette. In 1932, 1933 en 1935 won Woods twee TT-races in één week. De snelle Ier maakte gedurende de jaren dertig uitstapjes naar andere, zelfs niet Britse merken als Husqvarna, Guzzi en dkw . Het Brooklands-circuit bleef in gebruik tot het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. In 1939 werd op die plaats de Vickers-Armstrong-vliegtuigfabriek gebouwd. Het circuit op het eiland Man, waar nu de TT-races worden verreden is sindsdien naast *Brands Hatch Engelands beroemdste motorcircuit.
© 2000 - 2020 Motoroccasion