Nieuwsbrief:
Nieuwsbericht
13-03-2021
Zoek mijn telefoon: waar is je smartphone gebleven?

Steeds meer motorrijders maken onderweg gebruik van hun smartphone. Dat zal dan meestal een navigatie-gerelateerde applicatie zijn en uiteraard middels een veilige telefoonhouder. Toch kan het zomaar gebeuren dat je je smartphone ergens onderweg of op je bestemming verliest en daar thuis pas achter komt. De kans is immers groot dat je je smartphone wel eens bent kwijtgeraakt, of dat nu wel of niet tijdens het motorrijden was. Hoe dan ook, geen paniek! Smartphonefabrikanten hebben hier namelijk een oplossing voor bedacht, waardoor je - bijna - altijd je smartphone weer kunt terugvinden. In dit artikel leggen we je uit hoe dat werkt.
Mocht je je smartphone echt tijdens het motorrijden verliezen, is de kans natuurlijk groot dat het toestel een flinke smak maakt. Om te voorkomen dat je kostbare telefoon dan op slag kapot is, kun je gebruikmaken van een van de vele telefoonhoesjes van hoesjesdirect.nl. Op die manier wordt je smartphone goed beschermd en kan het veel beter tegen een stootje. De bescherming helemaal afmaken? Ga dan ook voor een passende screenprotector en je smartphone is optimaal beschermd.

Android smartphones
Als je in het bezit bent van een smartphone die op Android draait, dan is het belangrijk dat je de functie voor het terugvinden van je toestel vooraf inschakelt. Dit kun je gemakkelijk via de instellingen van je toestel regelen. Ga hiervoor naar de instellingen-app op je toestel en klik vervolgens door naar “beveiliging en locatie”. Vervolgens klik je op “Vind mijn apparaat en locatie”. Nu kun je beide schuifjes inschakelen, zodat je de functie in de toekomst kunt gebruiken wanneer je je smartphone onderweg bent verloren.
Per Android smartphone kunnen de namen van de knoppen verschillen, omdat iedere smartphonefabrikant weer zijn eigen schil over de Android software heen legt. In de praktijk zal dit zichzelf wijzen wanneer je in de instellingen-app van jouw toestel duikt.

Hoe vind ik mijn Android smartphone terug?
Als de functie is ingeschakeld, dan kun je op elk moment je smartphone terugvinden. Hiervoor ga je naar www.google.com/android/find. Op deze website kun je inloggen met je Google-account. Vervolgens selecteer je het toestel dat je kwijt bent (als je meerdere Android apparaten hebt) en kun je direct de live-locatie van je toestel zien. Mocht het toestel uitstaan of zijn uitgevallen, dan kun je hier de laatst bekende locatie terugvinden. 
Naast het bekijken van de huidige locatie of laatst bekende locatie kun je ook andere acties uitvoeren. Stel je bijvoorbeeld voor dat je ziet dat je toestel zich bevindt in je huis, maar je kunt deze nog steeds niet vinden. In dat geval kun je je toestel een geluid laten afspelen. De smartphone zal in dat geval op vol volume geluid afspelen, zodat je simpelweg het geluid kunt volgen om je toestel terug te vinden. 

Ook is het mogelijk om via deze functie het toestel te vergrendelen. Stel dat je vermoedt dat je toestel is gestolen, in verkeerde handen terecht is gekomen of je wilt dat voorkomen, dan kan dit goed van pas komen. Door het toestel te vergrendelen, voorkom je dat iemand jouw smartphone in gebruik neemt. In geval van diefstal kun je er ook voor kiezen om het toestel volledig te wissen op afstand. Dit is namelijk ook mogelijk via de zoekfunctie. Met deze optie voorkom je bijvoorbeeld dat jouw gegevens en andere vertrouwelijke informatie die op jouw smartphone staan in de verkeerde handen terechtkomen.iPhones
Als je een smartphone van Apple hebt, dan is het natuurlijk ook mogelijk om te achterhalen waar je toestel is gebleven als je deze kwijt bent. Bij een iPhone is het, net zoals bij Android toestellen, noodzakelijk dat je de functie voor het lokaliseren vooraf instelt. Hiervoor ga je naar de instellingen-app van het toestel en klik je vervolgens op je eigen naam helemaal bovenaan. Daarna klik je op “Zoek mijn”. Hier kun je de functie aanzetten.

Hoe vind ik mijn iPhone terug?
Het terugvinden van een iPhone is eigenlijk net zo makkelijk als wanneer je een Android smartphone zoekt. In geval van een iPhone ga je naar www.icloud.com/find en log je in met je Apple-ID. Vervolgens selecteer je je iPhone (als je meerdere Appleproducten hebt) en kun je direct de locatie van het toestel vinden. Als de batterij van de iPhone leeg is of als iemand het toestel uit heeft gezet, dan is het enkel mogelijk om de laatste locatie te bekijken. 
Bij iPhones is het ook mogelijk om via de Vind Mijn-functie andere acties uit te voeren. Zo is het mogelijk om je toestel op afstand een hard geluid af te laten spelen, zodat je toestel bijvoorbeeld terug kunt vinden tussen de kussens van je bank of ergens langs de berm. Ook is het mogelijk om het toestel op afstand te vergrendelen of volledig te wissen.

De mogelijke functies zijn dus voor zowel Android als Apple redelijk hetzelfde, alleen dien je net wat andere stappen te volgen. 
 

Bron: Motoroccasion.nl

Een stukje historie: SUZUKI in 2002 - Ook de 600 cc supersportmotoren werden steeds sneller en lichter. Suzuki scoort in de deze jaren echter nog steeds ijzersterk met de GSX-R750 maar ook met de nieuwe GSX R 1000. In 2002 werd de GSX R 750 nog uitverkozen tot Masterbike of the year, terwijl de GSX R 1000 volgt op de tweede plaats en in 2003 deze ultieme supersporttest wint.
© 2000 - 2023 Motoroccasion