Nieuwsbrief:

Pers en nieuws overzicht

Nieuwsbericht
28-05-2019
Nieuwe Dunlop slicks voor de Isle of Man TT   Vianen, 28 mei 2019 – Dunlop, het meest succesvolle bandenmerk van de Isle of Man TT (IOMTT), introduceert een nieuwe slickband voor het spectaculaire event. Met de nieuwe KR 108 slicks bouwt Dunlop voort op de eerder geboekte successen tijdens deze wereldberoemde race. Met inmiddels 13 opeenvolgende Senior TT overwinningen en de drie snelste rondetijden op de 60,7 kilometer lange omloop heeft Dunlop een reputatie hoog te houden.

De Dunlop KR 108 is gedurende de voorbije winterperiode ontwikkeld en intensief getest op uiteenlopende circuits. De laatste validatie vond plaats tijdens de traditionele pre-IOMTT-test op het Castle Combe Circuit. De KR 108 is ontworpen om sneller op te warmen en geeft de rijder meer grip en vertrouwen, meteen na de start van de race.

De KR 108 slicks zijn voorzien van multi-loopvlaktechnologie, naadloze riemtechnologie en het NTEC - Pressure Adjustment System. Deze technologieën zijn ontwikkeld om het rij- en bochtengedrag nog verder te verbeteren en de bandenslijtage te verminderen.

Zeer positief
IOM TT-coureurs Dave Johnson, Ian Hutchinson en Conor Cummins hebben de nieuw KR 108 slicks getest op zowel 600cc Supersport als 1000cc Superbikes van Honda en omschrijven de testresultaten als ‘zeer positief’. De tests hebben Dunlop nieuwe inzichten gegeven in hoe de nieuwe technologieën reageren op verschillende racemotoren en rijstijlen van de coureurs.

"Onze nieuwe, profielloze band geeft racers meer grip en vertrouwen. De samenstelling van de banden maakt ze optimaal geschikt voor zowel koele als warme omstandigheden en zorgt voor een snelle opwarming direct bij de start," aldus Dunlop's Road Racing Event Leader, Pat Walsh, over de voordelen van de nieuwe KR 108 slicks.

Isle of Man TT
De IOMTT is op 25 mei begonnen en elke avond tot en met 31 mei vinden er kwalificatieronden plaats (behalve zondag 26 mei). De officiële start is op 1 juni met de Superbike TT Race en eindigt op 7 juni met de Senior TT Race.

Heb jij ook iets met de Ise of Man? Wij hebben een unieke uitvoering ISLE OF MAN LIMITED EDITION NR #47 VAN DE TOTALE 150 STUKS in de website staan.
Nieuwsgierig? Klik hier: 
https://www.motoroccasion.nl/motoren/suzuki-gsx-r-600-m1319457.html

Bron: Motoroccasion.nl

Een stukje historie: BMW in 1931 - De invoering van een nieuwe Duitse wet uit 1928 werd aangegrepen om de 198cc-R 2 op de markt te brengen. Men mocht vanaf die tijd een motorfiets tot 200 cc belastingvrij en zonder rijbewijs besturen. De machine kwam in 1931 op de markt.
© 2000 - 2019 Motoroccasion