Nieuwsbrief:
Nieuwsbericht
28-05-2019
Nieuwe Dunlop slicks voor de Isle of Man TT   



Vianen, 28 mei 2019 – Dunlop, het meest succesvolle bandenmerk van de Isle of Man TT (IOMTT), introduceert een nieuwe slickband voor het spectaculaire event. Met de nieuwe KR 108 slicks bouwt Dunlop voort op de eerder geboekte successen tijdens deze wereldberoemde race. Met inmiddels 13 opeenvolgende Senior TT overwinningen en de drie snelste rondetijden op de 60,7 kilometer lange omloop heeft Dunlop een reputatie hoog te houden.

De Dunlop KR 108 is gedurende de voorbije winterperiode ontwikkeld en intensief getest op uiteenlopende circuits. De laatste validatie vond plaats tijdens de traditionele pre-IOMTT-test op het Castle Combe Circuit. De KR 108 is ontworpen om sneller op te warmen en geeft de rijder meer grip en vertrouwen, meteen na de start van de race.

De KR 108 slicks zijn voorzien van multi-loopvlaktechnologie, naadloze riemtechnologie en het NTEC - Pressure Adjustment System. Deze technologieën zijn ontwikkeld om het rij- en bochtengedrag nog verder te verbeteren en de bandenslijtage te verminderen.

Zeer positief
IOM TT-coureurs Dave Johnson, Ian Hutchinson en Conor Cummins hebben de nieuw KR 108 slicks getest op zowel 600cc Supersport als 1000cc Superbikes van Honda en omschrijven de testresultaten als ‘zeer positief’. De tests hebben Dunlop nieuwe inzichten gegeven in hoe de nieuwe technologieën reageren op verschillende racemotoren en rijstijlen van de coureurs.

"Onze nieuwe, profielloze band geeft racers meer grip en vertrouwen. De samenstelling van de banden maakt ze optimaal geschikt voor zowel koele als warme omstandigheden en zorgt voor een snelle opwarming direct bij de start," aldus Dunlop's Road Racing Event Leader, Pat Walsh, over de voordelen van de nieuwe KR 108 slicks.

Isle of Man TT
De IOMTT is op 25 mei begonnen en elke avond tot en met 31 mei vinden er kwalificatieronden plaats (behalve zondag 26 mei). De officiële start is op 1 juni met de Superbike TT Race en eindigt op 7 juni met de Senior TT Race.

Heb jij ook iets met de Ise of Man? Wij hebben een unieke uitvoering ISLE OF MAN LIMITED EDITION NR #47 VAN DE TOTALE 150 STUKS in de website staan.
Nieuwsgierig? Klik hier: 
https://www.motoroccasion.nl/motoren/suzuki-gsx-r-600-m1319457.html

Bron: Motoroccasion.nl

Wist u dat: In de motortaal "GoldWing" betekent: De GL1000 GoldWing van Honda betekende een sensatie toen hij in oktober 1974 werd geïntroduceerd op de IFMA-motorshow in Keulen. Niet alleen door zijn massieve uitstraling en enorm gewicht van 260 kilogram, maar ook door de watergekoelde viercilinder Moxermotor en andere technische bijzonderheden, zoals een tank die onder het zadel is geplaatst. De motorfiets heeft een reputatie verworven als betrouwbare,comfortabele en soepele toerbuffel. Er bestaat waarschijnlijk geen andere motorfiets waarover de meningen zo verdeeld zijn. ‘You hate it or you love it’, zeggen de Engelsen; een middenweg bestaat niet. GoldWinghaters spraken al snel over de Lead Wing (de loden vleugel). Aan de andere kant zijn er motorrijders die bij de GoldWïng zweren, getuige de vele (grote) clubs die momenteel rond dit merk bestaan. Vooral in de Verenigde Staten werd de GoldWing binnen korte tijd een doorslaand succes. Hoe dan ook, de GoldWing is de motorfiets met de meeste (ongunstig klinkende) bijnamen uit de geschiedenis van de motorfiets, zoals: halve auto, Scania en touringcar op twee wielen. Door de jaren heen werd de motorfiets voortdurend verbeterd. De huidige GoldWing heeft een zescilinder krachtbron en is de meest luxueuze toerfiets die te koop is.
© 2000 - 2024 Motoroccasion