Nieuwsbrief:

Pers en nieuws overzicht

Nieuwsbericht
28-05-2019
Nieuwe Dunlop slicks voor de Isle of Man TT   Vianen, 28 mei 2019 – Dunlop, het meest succesvolle bandenmerk van de Isle of Man TT (IOMTT), introduceert een nieuwe slickband voor het spectaculaire event. Met de nieuwe KR 108 slicks bouwt Dunlop voort op de eerder geboekte successen tijdens deze wereldberoemde race. Met inmiddels 13 opeenvolgende Senior TT overwinningen en de drie snelste rondetijden op de 60,7 kilometer lange omloop heeft Dunlop een reputatie hoog te houden.

De Dunlop KR 108 is gedurende de voorbije winterperiode ontwikkeld en intensief getest op uiteenlopende circuits. De laatste validatie vond plaats tijdens de traditionele pre-IOMTT-test op het Castle Combe Circuit. De KR 108 is ontworpen om sneller op te warmen en geeft de rijder meer grip en vertrouwen, meteen na de start van de race.

De KR 108 slicks zijn voorzien van multi-loopvlaktechnologie, naadloze riemtechnologie en het NTEC - Pressure Adjustment System. Deze technologieën zijn ontwikkeld om het rij- en bochtengedrag nog verder te verbeteren en de bandenslijtage te verminderen.

Zeer positief
IOM TT-coureurs Dave Johnson, Ian Hutchinson en Conor Cummins hebben de nieuw KR 108 slicks getest op zowel 600cc Supersport als 1000cc Superbikes van Honda en omschrijven de testresultaten als ‘zeer positief’. De tests hebben Dunlop nieuwe inzichten gegeven in hoe de nieuwe technologieën reageren op verschillende racemotoren en rijstijlen van de coureurs.

"Onze nieuwe, profielloze band geeft racers meer grip en vertrouwen. De samenstelling van de banden maakt ze optimaal geschikt voor zowel koele als warme omstandigheden en zorgt voor een snelle opwarming direct bij de start," aldus Dunlop's Road Racing Event Leader, Pat Walsh, over de voordelen van de nieuwe KR 108 slicks.

Isle of Man TT
De IOMTT is op 25 mei begonnen en elke avond tot en met 31 mei vinden er kwalificatieronden plaats (behalve zondag 26 mei). De officiële start is op 1 juni met de Superbike TT Race en eindigt op 7 juni met de Senior TT Race.

Heb jij ook iets met de Ise of Man? Wij hebben een unieke uitvoering ISLE OF MAN LIMITED EDITION NR #47 VAN DE TOTALE 150 STUKS in de website staan.
Nieuwsgierig? Klik hier: 
https://www.motoroccasion.nl/motoren/suzuki-gsx-r-600-m1319457.html

Bron: Motoroccasion.nl

Een stukje historie: DUCATI in 2000 - De MH 900E was de eerste motorfiets die exclusief op internet kon worden gekocht. Pas enkele weken in het nieuwe millennium werden er door tweeduizend verschillende kopers deze gloednieuwe, door Pierre Terblanche ontworpen, motorfiets gereserveerd. Door het succes van dit 'proefballonnetje' vestigde Ducati een deel van de strategie en marketing op het internet met Ducati.com als een apart bedrijf, waarmee Ducati als n van de eerste motorfietsmerken het belang zagen maar ook de vruchten plukten van de mogelijkheden van internet. Het Ducati Corse seizoen werd afgesloten met de alweer negende overwinning van de fabriekstitel. Dit ondanks het gedwongen vertrek van de kleine grote "King" Carl Fogarty, na een zware val gedurende de kwalificatie in de SBK World Championship op Phillip Island eind maart van dat jaar. Ducati organiseert de eerste rijschool voor vrouwen. Dit was een eerste stap in Ducatis nieuwe toenadering tot vrouwen, gebaseerd op de specifieke eigenschappen en behoeften. 2000 was ook het jaar van een een nieuwe online verkoop aktie. Na de MH 900E and the 996R werd de Monster S4 Fogarty met een enorm succes via Ducati.com verkocht. Geheel in lijn der verwachting van Ducatis Internet strategy. Midden juli viert het bedrijf de productie van de 100.000ste Monster sinds 1993. Een nieuw designproject wordt aan het publiek voorgelegd gedurende de Milan Fair: de Multistrada. Het bijzondere is dat Ducati de bezoekers en klanten laat meepraten over het vervolg van dit basisontwerp nog voordat het uiteindelijke design klaar is!
© 2000 - 2019 Motoroccasion