Nieuwsbrief:
Nieuwsbericht
04-10-2021
de Kawasaki Z650 RS, iets voor jou?De Kawasaki Z650RS is een retro model met stijl en power waarmee Kawasaki een eervolle link legt met de Z 650 B1 uit 1977, aka Retrovulotion.

Het 649cc parallel-twin motorblok anno 2022 heeft een balans as, een bekrachtigde slipperkoppeling en speciaal voor de Z650RS ontworpen klepdeksels. Het bok van deze sportieve retromotor is getuned en geeft  souplesse in de lage toeren en koppel en vermogen in middelhoge toeren. De Z650RS is daarbij ook nog eens zeer betrouwbaar en zuinig in het verbruik. 

Het chassis bestaat uit een stalen Trellis frame. Het nieuwe subframe loopt minder steil omhoog waardoor de kenmerkende horizontale duck tail ontstaat. De voorvering wordt verzorgd door een 41 mm doorsnede conventionele voorvork en aan de achterkant door een horizontale backlink met instelbare veervoorspanning. 
Ergonomisch heeft de Z650 RS een ontspannen rijpositie door het gebruik van een nieuw stuur welke 50 mm hoger is en 30 mm dichter bij de rijder staat.

Over smaak valt te twisten maar de mooie tank, de zijpanelen en de ducktail maken het naar ons idee wel een erg gave motor hoor. De stijl wordt benadrukt met twee analoge artillery shell tellers met ertussen een LCD-display om zo looks en functionaliteit te combineren. De LED- koplamp, richtingaanwijzers en het achterlicht geven het klassieke ontwerp een moderne touch waarbij het achterlicht zo is ontworpen dat het lijkt alsof deze als één geheel verlicht wordt en niet zoals we dat kennen van reguliere LED-lampen, waarbij het licht een verzameling losse lichtpunten is.

Van de drie beschikbare kleuren staat de Candy Emerald Green met zijn pin striping het dichtste bij de originele Z650 uit 1977 staat. Samen met de gegoten spaakwielen en een reeks originele Kawasaki accessoires voor handen is de Z650RS een lust voor het oog. 2022 wordt het jaar van de “Retrovolutie” met de nieuwe Z650RS.

De nieuwe Z650RS staat vanaf november bij de Kawasaki dealers in de volgende kleuren:

•    Metallic Spark Black
•    Candy Emerald Green
•    Metallic Moondust Gray / Ebony  

Prijzen worden later dit jaar bekend gemaakt. Voor de houders van een A2 (code 80) rijbewijs is er een 35kW versie beschikbaar zodat je in stijl kunt beginnen aan jouw motor carrière.

Je nieuwe of gebruikte droomKAWASAKI nog niet gevonden? De beste koop vind je op Motoroccasion.nl: https://www.motoroccasion.nl/motoren/zoeken/kawasaki-b24.html

#Retrovolution #Kawasaki #Z650RS #Motoroccasion

Bron: Motoroccasion.nl

Een stukje historie: HARLEY-DAVIDSON in 1948 - De Panhead motor wordt gelanceerd, met aluminium cilinderkoppen en hydraulische kleplifters, 61 en 74 cubic inch. De Panhead was een Harley-Davidson motorblok met deze bijnaam vanwege de aparte vorm van cilinderkop klepdeksels. De motor is een tweecilinder V-twin waarbij de twee kleppen per cilinder door klepstangen worden bediend. De motor vervind de Knucklehead in 1948 en werd geproduceerd tot 1965 totdat het werd vervangen door de Shovelhead. De "Captain America" chopper gebruikt door Peter Fonda in de film Easy Rider (1969) had een dergelijk blok, net als de "Billy Bike" gereden door zijn filmgenoot Dennis Hopper.
© 2000 - 2022 Motoroccasion