Nieuwsbrief:
Nieuwsbericht
03-06-2022
De populaire Kawasaki Z400 en Ninja 400 zijn terug!

Voor modeljaar 2023 herintroduceert Kawasaki twee zeer geliefde modellen; de Z400 en Ninja 400. Deze A2 geschikte motoren zijn de perfecte kennismaking met de Kawasaki line-up voor nieuwe rijders of voor ervaren rijders die opzoek zijn naar puur rijplezier.

Beide modellen zijn uitgerust met de krachtige 399cc Parallel-Twin. Het 45pk sterke motorblok staat garant voor een koppelrijk karakter, laag verbruik en is nu ook Euro5 goedgekeurd zonder verlies van vermogen. Een Assist & Slipperclutch zorgt voor een lichte bediening van de koppeling en maakt van een blokkerend achterwiel bij vroeg terugschakelen verleden tijd.

De basis van het chassis is een uiterst licht Trellis buizenframe met het motorblok als dragend deel. Door gebruik te maken van geavanceerde analysetechniek tijdens de ontwerpfase is de stijfheid van het frame optimaal. Een korte wielbasis in combinatie met een lange achterbrug en steile balhoofdhoek resulteren in de scherpe handling waar de Kawasaki 400’s bekend om staan. De ø41 mm telescopische voorvork en ø310 mm grote voorremschijf benadrukken eens temeer de volwassenheid van deze modellen terwijl het rijklaargewicht maar 167kg bedraagt.  (Ninja 400 = 168kg)

De Z400 is met zijn scherpe Sugomi styling en opvallende LED-koplamp meteen herkenbaar als familie van de zeer succesvolle Z900 en Z650. Vanuit het zadel kijkt de rijder uit op een multifunctioneel LCD display welke overzichtelijk het toerental, snelheid, huidige versnelling, brandstofniveau, kilometerstand, tripmeters, koelvloeistoftemperatuur, ECO-indicator en klok weergeeft.

Met een zithoogte van 785mm en een slanke bouw is de Z400 zeer toegankelijk voor een groot aantal rijders. Optioneel is er een verhoogd zadel beschikbaar om langere rijders meer beenruimte te geven.

De Ninja 400 bewees zich afgelopen seizoenen enorm succesvol in het WorldSSP300 door maar liefst vier jaar op rij het kampioenschap te winnen. Door de toevoeging van verhoogde clip-ons is de Ninja een echte sportieveling zonder oncomfortabel te zijn. Achter de topkuip, met de kenmerkende Ninja styling en dubbele LED-koplampen, huist een analoge toerenteller met daarnaast een multifunctioneel display welke dezelfde functionaliteiten heeft als die van de Z400.

Lang wachten op deze modellen is niet nodig. De 2023 Z400 en Ninja 400 zijn al vanaf augustus dit jaar beschikbaar bij de officiële Kawasaki dealers in de volgende kleuren:

Z400                    Candy Lime Green & Pearl Robotic White
Ninja 400            Lime Green (KRT Edition) & Metallic Carbon Gray

Prijzen worden later bekend gemaakt.
Ga voor meer informatie of een officiële Kawasaki dealer bij u in de buurt naar www.kawasaki.nl of naar Motoroccasion.nl

Bron: Motoroccasion.nl

Wist u dat: In de motortaal "Donkerbruin" betekent: Een donkerbruin uitlaatgeluid is een diep en vertrouwenwekkend geluid. De kwalificatie donkerbruin is voorbehouden aan zware (tweecilinder) viertakt motorfietsen, zoals die van Laverda, Moto Guzzi en een keur van Engelse merken. Het timbre van het uitlaatgeluid is niet zelden medebepalend voor de keuze van een motorfiets.
© 2000 - 2024 Motoroccasion