Nieuwsbrief:
Nieuwsbericht
01-03-2021
Honda ondertekent intentieverklaring omtrent standaardisering van batterijen met KTM, Piaggio en Yamaha.

Honda heeft vandaag aangekondigd dat het bedrijf een intentieverklaring heeft ondertekend met KTM AG, Piaggio & C SpA en Yamaha Motor Co., Ltd. om een ​​Swappable Batteries Consortium voor motorfietsen en lichte elektrische voertuigen op te richten.

In de context van het klimaatakkoord van Parijs en de overgang naar elektrische mobiliteit, zijn de oprichters van het consortium van mening dat de beschikbaarheid van een gestandaardiseerd verwisselbaar batterijsysteem zowel het wijdverbreide gebruik van lichte elektrische voertuigen kan bevorderen alsmede bijdragen aan een duurzamer levenscyclusbeheer van batterijen die in de transportsector worden gebruikt. Door het bereik te vergroten, de laadtijd te verkorten en de voertuig- en infrastructuurkosten te verlagen, zullen de fabrikanten proberen tegemoet te komen aan de belangrijkste zorgen van klanten over de toekomst van  elektrische mobiliteit.Het doel van het consortium zal daarom zijn om de gestandaardiseerde technische specificaties van het verwisselbare batterijsysteem te definiëren voor voertuigen die tot de L-categorie behoren; bromfietsen, motorfietsen, driewielers en vierwielers. Door nauw samen te werken met geïnteresseerde belanghebbenden en nationale, Europese en internationale normalisatie-instellingen, zullen de oprichtende leden van het consortium worden betrokken bij de totstandkoming van internationale technische normen.
Het consortium start zijn activiteiten in mei 2021. De vier oprichtende leden moedigen alle geïnteresseerde belanghebbenden aan om zich bij de samenwerking aan te sluiten om de expertise van het consortium te verrijken.Managing Officer, Motorcycle Operations, Honda Motor Co., Ltd.:  “De wereldwijde elektrificatie-inspanning om CO 2 op mondiale schaal te verminderen, versnelt, vooral in Europa. Voor de brede acceptatie van elektrische motorfietsen moeten problemen zoals reisafstand en oplaadtijden worden aangepakt, en verwisselbare batterijen zijn een veelbelovende oplossing. Gezien het gemak van de klant, is standaardisatie van verwisselbare batterijen en brede acceptatie van batterijsystemen van vitaal belang. Daarom zijn de vier aangesloten fabrikanten overeengekomen om het consortium te vormen.
Honda beschouwt het verbeteren van de gebruiksomgeving van de klanten als een gebied om de samenwerking met andere fabrikanten te verkennen, terwijl ze door concurrentie betere producten en diensten aan klanten kunnen bieden. Honda zal op beide fronten hard werken om de 'gekozen' fabrikant voor klantenmobiliteit te zijn. "

Honda heeft in 2017 een concept motorfiets gemaakt de motorscooter PCX en de PCX Hybride. In 2019 werd een prototype van de elektrische crossmotor CR getoond. Vorig jaar werd er een patent aangevraagd op een 125 cc lijkend electrisch ontwerp. Door de jaren heen heeft ook Honda laten zien met verschillende concepten bezig te zijn. Wanneer gaan we daar de eerste productie motoren van zien? We zijn benieuwd.

Electrisch rijden? De beste koop vind je op www.motoroccasion.nl.
                              
 Bron: Motoroccasion.nl

Wist u dat: In de motortaal "Clip-ons" betekent: Twee korte stukken buis die met klemmen om de voorvorkpoten worden bevestigd en dienst doen als stuur. De zitpositie is hierdoor extreem ver naar voren gebogen. Van to clip on, wat vastklemmen betekent.
© 2000 - 2023 Motoroccasion