Nieuwsbrief:

Pers en nieuws overzicht

Nieuwsbericht
17-05-2021
Husqvarna Motorcycles introduceert haar 2022 enduro-modellenHusqvarna Motorcycles introduceert haar 2022 enduro-modellen. De line-up van twee- en viertaktmachines bulkt van innovatie met als resultaat, zeven lichte en wendbare motoren.  Het volledige enduro gamma is uitgerust met gereviseerde WP XPLOR voorvorken en de XACT achterschokbrekers. De werking van de vering werd volledig herzien zodat rijders het vermogen en koppel van hun TE- of FE-model optimaal kunnen inzetten. De vering ondersteunt het chroom-molybdeen stalen frame en het tweedelig koolstofvezel subframe om consistente demping, precieze wendbaarheid en onevenaarbaar rijcomfort te bieden.

De nieuwe modellen maken gebruik van het nieuwe BRAKTEC hydraulische koppelingssysteem. Het nagenoeg onderhoudsvrije hydraulische systeem is zelfregelend en verzekert een soepele werking met perfecte progressie en betrouwbare prestaties in alle omstandigheden. Verder zorgt het nieuwe BRAKTEC remsysteem voor- en achteraan voor ultieme stopkracht met voortreffelijke gevoeligheid, in samenwerking met de uiterst performante GSK wave remschijven.

Nieuw in 2022:
Nieuwe kleuren en graphics met ruige grijze en elektrisch gele accenten voor een kenmerkende, stijlvolle toevoeging aan het Zweeds geïnspireerde design.
Nieuw BRAKTEC hydraulisch koppelingssysteem – perfecte progressie en betrouwbare prestaties in alle omstandigheden.
Nieuw BRAKTEC remsysteem en hoogwaardige GSK remschijven – doortastende remkracht met uitstekende gevoeligheid en progressie.
Geoptimaliseerde veringsinstellingen voor betere prestaties en rijder feedback.
Bypass systeem voor hydraulische olie in de buitenste vorkbuis reduceert wrijving voor een soepele, consistente beweging over de hele veerweg en een gereviseerde cartridge zorgt voor extra dempkracht.
Verbeterde klepdichtingen van de ophanging met gereduceerde hardheid (modeljaar ‘21 = 90 Shore, modeljaar ’21 = 70 Shore) zorgen voor betere feedback en een consistente demping.
Geïnspireerd en geadviseerd door het Factory Racing Team zijn alle 2022 enduromotoren uitgerust met Michelin Endurobanden voor maximale tractie op moeilijk terrein.
Nieuwe 13:52 tandwielverhouding op de TE 250i voor verbeterde respons in lage toeren.

Husqvarna Motorcycles biedt ook de 2021 Functional Offroad Apparel-collectie aan zodat alle endurorijders elke rit opnieuw tot het uiterste kunnen gaan. De collectie bestaat uit hoogwaardig rijders- en beschermingsmateriaal, afgestemd op de unieke uitdagingen die offroad rijden karakteriseert. Daarnaast biedt Husqvarna Motorcycles via de Technical Accessories-catalogus een waaier aan prestatie- en ophangingsonderdelen aan, net als beschermingsmateriaal voor de motoren en gereedschap voor in de werkplaats. Zo houd je jouw TE- en FE-modellen in topconditie en personaliseer je wat je wil.

De 2022 enduroreeks is nu beschikbaar bij alle geautoriseerde dealers van Husqvarna Motorcycles. Details over prijs en beschikbaarheid zijn op te vragen bij de Husqvarna Motorcycles dealer. 

Je droomHUSQVARNA nog niet gevonden? De beste koop vind je op www.motoroccasion.nl

#Husqvarna #Enduro #Motoroccasion 

Bron: Motoroccasion.nl

Een stukje historie: HONDA in 1946 - De bedoeling van dhr Honda was om de opgekochte motorblokken op een fietsframe te monteren. In oktober van 1946 had zijn kleine fabriekje in Hamatatsu een complete productielijn met omgebouwde fietsframes naar een tweetakt motorfiets. Omdat er ernstige brandstoftekorten waren paste men de blokken aan om op terpentine te lopen. Deze brandstof destilleerden ze zelf (!) uit dennenbomen en werd door geheel Japan verkocht. Terpentine of terpentinegas was natuurlijk niet het meest geschikte destillaat om het blokje te laten snorren en men moest daarom eerst een straf stukje op de pedalen om het blok op temperatuur te brengen. Honda's eerste motorfietsen waren erg succesvol en al gauw werden alle blokken opgebruikt. Door de uitstekende start beschikte men over voldoende cash-flow om geheel in eigen huis de productie te laten verlopen. Men begon daarop met het ontwerpen en bouwen van een 50 cc motorblok.
© 2000 - 2021 Motoroccasion